Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4566190 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #21555 на: 27 Август 2020, 17:08:48 pm »
Ако сакаш толку голф 6 еве ти 1.2 тси со 88.000км за 7к
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Фала друже и на тебе и на @FICOOO, не се лоши понудите но 2.0 дизел 140кс е тоа што го барам.

Добар избор, ако си зацртал дека сакаш 2.0 тди немој ни да помислуваш за послаб мотор без разлика дали бензин или дизел.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #21556 на: 27 Август 2020, 17:13:31 pm »
Не сум во тек, да не сакаш Леон?
Колега од работа ми спомна вчера дека ќе го продавал, дизел е и мислам 2.0.
Имаш линк од оглас каде може да видеме некоја слика и добиеме инфо за Леон-от ?

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #21557 на: 27 Август 2020, 17:16:20 pm »
Не сум во тек, да не сакаш Леон?
Колега од работа ми спомна вчера дека ќе го продавал, дизел е и мислам 2.0.
Искрено не ми се свиѓа дизајнот на леонот пред фејслифтот а тој после тоа иде над буџет, па голф 6 би било идеално возило.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #21558 на: 27 Август 2020, 17:17:25 pm »
Го изменив постот на предходната страна. Не е 2.0 туку 1.6tdi. Прва газда е и колку што го гледам си го пази. Линк нема моментално, ќе го огласува деновиве.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #21559 на: 27 Август 2020, 18:29:51 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3596330

Мислења за бродов?

Ако не е скапана каросеријата и не влечел друг брод со неа па да е целата расклатена, се друго се решава едноставно.
По слики изгледа многу ОК, не е падната/искривена назад и сите лајсни и декорации се на место.

Од ентериерот главен проблем и тешко за поправка се тапацирите на вратите и таблата што тука изгледа добро.

Има доста опрема за тоа време за разлика од повеќето што имаат само шибер, електрика на ретровизори и централно.
Прашање е што и колку од тоа работи.

За тој мотор (OM602) доколу е колку-толку одржуван, километрите се само бројка.
На 400.000 менуваш хидроподизачи ако не сакаш да ти тропка по некој вентил и тераш натаму.

Земи број на шасија (VIN) за да се провери дали е оригинално вака опремена и во оваа боја произведена.

Ти благодарам на советите. Ќе ја разгледам, инаку е 250ка обичен дизел.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21560 на: 27 Август 2020, 18:59:08 pm »
Na Ekstremniot e 250Td so 150ks,ovaa e obicen dizel.
Ако се суди според отворите на десното предно крило, не ќе да е обичен Diesel.
На W201 и на W124 Turbo D тука е усисот на воздух.
Ne gi zabelezav otvorite,da vo pravo si,ama po se izgleda e menuvan motorot ili kriloto.  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен devourer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 407
  • Мерцедес е мерцедес се друго е кола!
« Одговори #21561 на: 28 Август 2020, 04:20:13 am »

Отсутен gtiT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 171
« Одговори #21562 на: 28 Август 2020, 15:10:16 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3662483
Lancia Delta 1.75 tbi
Дечки дали некој ја знае колава? Вака по телефон: увезена пред 2+ години за "своја душа" - не е од плац, сервисирана во овластен, ценава би идела нешто надоле.
Плус некој ако знае што би се очекувало од моторот на 150.000 во поглед на дефекти, замена на потрошни делови.  Дали е мењачот истиот од AR 159 3.2  (кој би требало да е издржлив) и дали би се очекувале посериозни дефекти?
Дали има кај нас мајстор кој ќе му направи саглам сервис?
Колку би чинела замена на делови од подвозје (претпоставувам дека е комплицирано како кај алфите)?
Фала

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21563 на: 28 Август 2020, 15:21:38 pm »
@gtiT можам да ти кажам барем за подвозјето дека не е како Алфа, барем не како кај 147ките и 159ките. Тие (алфите) имаат double wishbone или во превод има и горно и долно рамо, додека Ланчиата има MacPherson суспензија, што значи дека само едно рамо има и поинакви конекции со амортизерот, со шасија и стабилизаторот со ARB.

@Simo - Carrier159 мислам дека го има истиот мотор на 159ката ако не се лажам, може тој да ти каже за тоа.

За сервис мислам дека Илија е овластен сервисер за поправање на Алфа/Фиат/Ланчиа, ама сигурен сум дека и Жаре ќе може да го направи тоа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #21564 на: 28 Август 2020, 17:42:51 pm »
Моторот е истиот од 159, аутоматикот е многу веројатно AISIN, и е сосема доверлив, така да со погонот немаш гајле. Подвозјето е многу слично (ако не и исто) со FIAT BRAVO и STILO, што генерално не е лошо, поставено е на подолго меѓуоскино растојание, има просторна кабина и солиден простор во гепек. Комнадите (волан и папучи) се тотално дисконектирани од тоа што се случува помеѓу тркалата и асфалтот, така да возењето е „уживанција“, ако не сакаш спортски карактер на колата. Што се однесува до моторот, проблеми се: масло у дупките за свеќици (треба да се предихтува капакот, а тоа ќе го напраиш кога ќе менуваш ремени, зошто мора да се растури тајмингот (ребрастиот)), некоја дизна знае од време на време да се сјебе (не се сеикарј, имам резерва ќе ти шитнам), и тогаш се дешава драма со моторот, ама генерално не е страшно освен што нема мајстори кај нас., Турбо-мурбо, мотор радилица, вентили клипови, такви работи се одлични, немаш гајле за тоа.
Пошто е ланча, може само да уживаш (лагано) у екстравагантноста и единственоста. Пробај ја, или ќе ја сакаш многу или нема да ја сакаш ич. Со овој мотор и автоматик, очекувај околу 11-12 градска.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #21565 на: 28 Август 2020, 17:56:38 pm »
@Simo - Carrier159 Реално ова е говор спремен за видео ривју кај Зеро. Али да, топ возилце, иако многу ги критикуваат Ланчиа дека избегале од нивниот "спортски тркачки" дух и дека немаат допирна точка со Делта Интеграле, Стратос и 037, мене ми се сосема океј за лабаво пловење.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #21566 на: 28 Август 2020, 20:28:28 pm »
Lancia асоцира на луксузно возило. Од секогаш важеле за „Италијански Мерцедес“, додека рели моделите и тркачките возила биле стално „halo car“, не редовна понуда на пазар.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #21567 на: 28 Август 2020, 21:52:04 pm »
Ovoj model na Delta mi e epten vo merak,steta so sakam nesto ponovo i posilno.
A mozi za nevestata edno vakvo da se zemi,pa da ni pomini merakot. :)

Отсутен gtiT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 171
« Одговори #21568 на: 29 Август 2020, 00:02:05 am »
Пуна капа чим е така. Сет каиши секако би и сменил и со тој себеп и дихтунгот на капаче. И подвозјето ми одговара што е просто оти итака ми беше замислена да ја пловам.
Устври "angels and demons" made me do it уште на времето ама беа ептен ретки и скапи. Иако е малце веќе демоде дизајнот мене ми се свиѓа. Ќе ја повозам од понеделник па ќе споделам.
Фала @dbl.dzo  фала @Simo - Carrier159 (одговорот како за у бурда :) )
@MecheTo Сумљиво малце шо сакаш на невестата да и купиш кола со >200ks 😆 се шалам
« Последно менување: 29 Август 2020, 00:08:40 am gtiT »

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #21569 на: 29 Август 2020, 08:06:15 am »
So znae zena so se 200ks. :D