Гласање

Пуцајте

150 ден
25 (37.3%)
180 ден
2 (3%)
200 ден
31 (46.3%)
250 ден
2 (3%)
300 ден
7 (10.4%)

Вкупно гласови: 67

Автор Тема: Која цена за перење ви е психолошки максимум и каква услуга очекувате  (Прочитано 14503 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
     Просечен граѓанин своето милениче го носи на перење еднаш неделно. Што очекувате од перењето и колку сте подготвени да платите за тоа ?
Јас сум подготвен да платам 250 денари при што очекувам внатрешно и надворешно чистење, третман со восок и третман на гуми и бандаши.
Под третман на бандаши очекувам да се одстранат остатоците од графитот од плочките и прљавштината а под третман на гуми тие после перењето да ја имаат природната црна боја . Исто сите црни пластични делови на колата би сакал после перењето да имаат црна боја, истото важи и за одмарачот за нога и гуменето коритце кое го имаат сите возила под возачкиот патосник. За кокпитот би требало да постојат опции чистење со средство или обично чистење. Чест е примерот кога на своја рака се користи некоја политура за намештај која дава премногу сјај и неприроден мирис за кола.
Многу перални се намножија низ градов, секоја чест на искључоците, но приметлив е пад на квалитетот по извесен период од отварањето на пералната, често почнуваат полетно колку да привлечат муштерии. За падот на квалитетот единствено се одговорни газдите на пералните кој или недоволно ги плаќаат вработените или по извесно време почињааат да штедат на материјали.

Не значи дека ако се има вапче и усивач може да отвори перална.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Вашфабрик е 120 денари на пример. Тоа за мене е нормално.

200 денари ми е психолошки максимум, ако сум СИГУРЕН дека ќе е фатено следното:
црнило на бандажи, прозори пребришано од внатре како што треба без шари и вратите кога ќе се отворат. Да не се користи никакво средство во внатрешноста, под ниедни услови.

П.С. Немам намера да чекам ред повеќе од 4 минути, или перење повеќе од 15 минути. Во ниедно време и по ниедна цена.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Кола обично перам сам, педантерија сум кога станува збор за чистота.
Но доколку временски услови не дозволуваат или треба перење коа трае 15 минути а не 2.5 до 3 саати колку што трае моето, би платил до 150 денари за колата да изгледа релативно чисто.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
200-че е макс. Не треба многу мудрување.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

црнило на бандажи, прозори пребришано од внатре како што треба без шари и вратите кога ќе се отворат. Да не се користи никакво средство во внатрешноста, под ниедни услови.

П.С. Немам намера да чекам ред повеќе од 4 минути, или перење повеќе од 15 минути. Во ниедно време и по ниедна цена.

ем за 15 минути,ем за 200 денари ем да е перфектно,епа не одат така работите

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига

++10000 Особено она со бандажите. Во Вошфабрик само серат: екстра миење на бандажи. Ај да пишуваше миење на бандажи па повторно да се црни ама ЕКСТРА??? Ма нека не ме јебат бре. Се додека ги прдат само со вап тоа е далеку од миење на бандажи а камо ли екстра миење на бандажи.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
200. ама да ја средат и внатре и надвор тип топ, а ако е топло времето ке се маткам 3 сати и ке ја исчистам сам

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
ja do sega moja kola neam odneseno da mi perat, cel zivot sam si ja peram i bas mi e super :) :P

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
Куоре, ти изнервиран си бил од денешново перење, затоа те видов на тротоар на Првомајска бришеше, пребришуваше нешто, близу стариот салон на Аутомотив.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
200 денари сум спремен да платам меѓутоа очекувам да добијам услуга на ниво. Не сакам вода да капе од под таблици, колата да се „шмиргла“ со четки сунѓери и сл груби предмети. Внатрешноста треба да биде исчистена целосно сите ивици поминати шините од седиштата да немаат ѓубре културно избришани сите пластики. Стаклата да не се умачкани како да ги бришел Саша Матич. Патосниците наместени како што треба, а не левиот десно и обратно. Багажникот да биде стакло и да биде усисано и под теписонот во истиот.

Сега за сега ниедна перална не ми ги нуди овие поволности па затоа си перам сам и за тоа трошам околу 2-3 часа за кои ич не ми е жал.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Обично колата си ја чистам сам, ама одвреме навреме практикувам перење во авто перална. Немам некоја посебно симпатична. Одам таму каде што има најмалку гужва. Некаде кошта 150 денари, некаде 200 денари (внатре-надвор). Последно каде што ја однесов кошташе 200 денари. Задоволен бев од дечките. Обрнаа внимание на колата, а не беше само онака, паф паф. На крај ставија слој од некое средство за заштита на лакот...
Значи 200 денари мој конечен одговор :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Куоре, ти изнервиран си бил од денешново перење, затоа те видов на тротоар на Првомајска бришеше, пребришуваше нешто, близу стариот салон на Аутомотив.

Остај, катастрофа од перење. Једва ја средив. Само од бандашите извадив пола кило црнила, праговите катастрофа, предниот браник дури ги мрзело да го ишприцаат ко што требе.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
200 ми е максимумот, ама никој до сега не успеал да оправда толкава цена.

Значи, тоа што јас го барам од перална е следното:

Внатре:
- Вадење, убаво тресење патосници и забришување со четка. Никако прскање.
- Убаво проаѓање со усисивач внатре + багажник.
- Убаво бришење прашина внатре.
- Никакво користење средства внатре. Ни случајно прскање со некакви квази-парфеми итн. (прошли пут кај Мили ми изнашприцаа внатре нешто, недела дена не можев да го излуфтирам).
- Убаво бришење прозори. До сега ниедна перална не ми ги избришала прозорите како што треба.

Надвор:
- Убаво перење каросерија. Најубаво без никакви четки, сунѓери итн.
- Убаво зачистување бандажи.
- Убаво бришење (по можност со една крпа за бандажите, друга крпа за долна половина на колата - рецимо докај средина на вратите - и трета крпа за горниот дел)
- Убаво бришење стакла.
- Убаво собирање вода (што во Голфот е мање-више невозможно, пошто ретровизорите се како кадички).

Моментот со крпите ептен ме нервира. Со истата крпа прво ги брише бандажите, па после тоа брише каросерија. Молим?

Или, ми се случи, само што го земав Голфот, после 10-тина дена отидов кај Тото на перење (пералната веќе не постои). Тој што се фати да го брише со сунѓер имаше некакви нитни на ракавите од јакната, и ги слушав како удираат по боја кога го пребришуваше кровот. Си ја земав колата целата у пена и си отидов. На другар во некоја перална (мислам во населба лисиче, не ми текнува баш) фраерот што му ја перел колата ЦЕЛАТА ја имаше направено лом со тока од каиш. Мораше некои делови да ги префарба и цела кола да ја полира.

Хорор приказни мал милион. Затоа во ниедна перална не седам да „пијам кафе“ додека ми ја перат колата.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Хорор приказни мал милион. Затоа во ниедна перална не седам да „пијам кафе“ додека ми ја перат колата.
+1

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557

Ајде земи сам испери ја еднаш,чисто да видам колку перфектно ќе ја испереш за 15 мин..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.