Гласање

Пуцајте

150 ден
25 (37.3%)
180 ден
2 (3%)
200 ден
31 (46.3%)
250 ден
2 (3%)
300 ден
7 (10.4%)

Вкупно гласови: 67

Автор Тема: Која цена за перење ви е психолошки максимум и каква услуга очекувате  (Прочитано 14512 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Искрено би дал и 300 за добро испрана кола ама досега не сум доживеал такво нешто.Мора нешто да утнат,заборават,уплескаат.

Кола перам во перална само од Декември до Март и едвај чекам да помине овој период за да си ја перам сам.Нема некој што може да ја испере колата како што можеш сам да си ја испереш.
Ако би переле у перална како што ја сакам  да ми биде испрана колата  многу брзо ќе ја затворат таа перална бидејки ќе перат по 5 коли дневно.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
5х500 денари доста му се. :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Vo grcija mnogu mi se bendisa edna peralna imase kapacitet za da se perat 6 koli vo isto vreme , sam mozes da si ja peres kolata, znaci ides i ja peres kolata samo korisis niven vap,a detergenti takvi raboti mozes sam da si kupis ili da si kupis od peralnata, i mislam deka se plakjase od 7 minuti  1evro za prostorot sto im go koristis

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
Не сум ја носел по перални, неможам да споделам искуство во која перална е добра услугата, во која не, не ја ни переме колата често, а кога се пере, јас ја перам во двор.

Кога станува збор за носење во перална, исто како повекето членови, така и за мене прифатлива цена е до 200 денари. Да не се повторуваме, се подразбира нормално дека треба убаво да биде исперена и од надвор и од внатре, штом си се нафатил да отвориш перална и да даваш услуга, ондак врши ја работата како што треба.
Времето на перење не ми е до толку битно, сега нормално неможе 2 саати да чекам, али еве 30-45 мин би било нормално време за да се заврши туто комплето работата.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
200 денари ми е "нормална" цена, доколку би платил за комплетно перење и чистење (мислам внатре-надвор).

Инаку, редовно плаќам само по 100 денари, затоа што перам кола само од надвор. Внатре, претежно сам ја чистам, и ја одржувам чиста, со помош на ова:

Нон стоп ми е во кола, само за полнење ја носам дома. Плус, малку повеќе труд (буквално, секој ден), многу влажни марамчиња и многу крпи.

За перење, во пералната си носам мој шампон, моја синтетичка (еленска) крпа, мои сунѓери (еден за до лајсните на вратата, и еден за под лајсните) и мое средство за сјај на гуми. На друго место никогаш не сум перел, едно дечкото ми е другарче, а друго стварно му нема рамен во околијата - темелно чисти, страшно.

Еве дел од "реквизитите":

По перење, бар по секое второ или трето, еден до два слоја (во зависност од временски услови и расположение) од ова:

И недела до две, сум мирен. :D

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
300, но очекувам да е колата испрана нешто слично као да сум ја купил тазе од салон, нормално и восоцирана ;D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
200 за воспци мосоци бандажи внатре надвор

120 за обично

Според мене реално, во Дебар 50 само од надвор 100 комплет, скопје дерат

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?

Ако во Скопје дерат, тогаш што е со цените во Струга од 200 до 300 денари, па и повеќе, посебно во сезона на гастарбајтери  ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Па за ферари 458 кабрио, искрено 300 денари не се многу за перење.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223

Ако во Скопје дерат, тогаш што е со цените во Струга од 200 до 300 денари, па и повеќе, посебно во сезона на гастарбајтери  ???

Во сезона и кафето е 90 ден, сите гледаат да заработат тогаш. За редовни цени збориме

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Кога ќе имам ферари, ќе имам и негувателка за него. Со плата и придонеси. Нема да го носам во перални, замастени и испотени мрсулавковци да ми го перат.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Кога ќе имам ферари, ќе имам и негувателка за него. Со плата и придонеси. Нема да го носам во перални, замастени и испотени мрсулавковци да ми го перат.  
Ова беше коментар дека е скапо во Струга, летно време. :) А видов 2 такви како горенаведените...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Разбрав јас тоа, ама не разбирам како бе така! 5 евра перење и одма добиваш 30% помала вредност на колата, зошто ти го посрале лакот и седиштата.  :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен toti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
На Партизанска, карши Биотехнички факултет.
карши биотехнички во битола така?

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
Па и вон сезона во Струга не наоѓаш перална под 200 денари, за разлика од Скопје каде имаш од 150 па нагоре, можеби некаде уште има и за 100-120...