Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1225111 пати)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #315 на: 19 Јули 2012, 18:57:52 pm »
@Dule_: околу телефон до 15к, јас лично си купив Samsung Galaxy S2 9100I (јас лично го платив многу, 21к + 1к месечна претплата во вип а мрежата им е ЗА НИГДЕ! и така 2 год ке морам...) После тоа татко ми си купи Galaxy Mini (и тој е прекрасен за парите (околу 8к само телефон беше) а сеа имаш и Galaxy Mini II...
Разгледај ги самсунзите верувам дека се најдобри за андроид... имам другари со HTC некој од 25к телефон, може вода да му носи на мојот Samsung Galaxy S2...
и Galaxy S (кецот) слушам дека е прекрасен а и не е мн скап во моментов... едини проблем би имал ако си од оние кои што бараат телефонот да е од последната генерација :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #316 на: 19 Јули 2012, 19:18:37 pm »
Не знаев кај да го постирам мислењево па мислам дека овде е најсоодветно.

Ми треба препорака за телефон до 15к ден на ново и обавезно да има андроид.

Јас го гледав Sony Xperia P и некако највише ќејф ми направи.

Мислења?

Од кај ќе зимаш, од оператор или од шоп?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #317 на: 19 Јули 2012, 19:26:26 pm »
@BEST Galaxy S II уште е скапо,околу 22к ми испаѓа.

@marjanot Од T-mobile ќе земам.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #318 на: 19 Јули 2012, 19:48:16 pm »
Sony не сум ги обичал многу многу, а и не сум ‘рчкал некој од нив. Незнам како се со подршка, може да сподели некој што има.

Види дали ти задоволува потреби и дали ти влага во буџет Samsung Galaxy Ace 2

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7563
« Одговори #319 на: 19 Јули 2012, 21:51:46 pm »
@Dule_: околу телефон до 15к, јас лично си купив Samsung Galaxy S2 9100I (јас лично го платив многу, 21к + 1к месечна претплата во вип а мрежата им е ЗА НИГДЕ! и така 2 год ке морам...) После тоа татко ми си купи Galaxy Mini (и тој е прекрасен за парите (околу 8к само телефон беше) а сеа имаш и Galaxy Mini II...
Разгледај ги самсунзите верувам дека се најдобри за андроид... имам другари со HTC некој од 25к телефон, може вода да му носи на мојот Samsung Galaxy S2...
и Galaxy S (кецот) слушам дека е прекрасен а и не е мн скап во моментов... едини проблем би имал ако си од оние кои што бараат телефонот да е од последната генерација :)

Ако другар ти има One X, сега толку се, многу далеку е он од вода носење на тебе, може едино обратно да е ..

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #320 на: 19 Јули 2012, 22:41:43 pm »
Tommy- ХТЦето ти е 26.000...И нема подобар избор за тие пари...

Не знаев кај да го постирам мислењево па мислам дека овде е најсоодветно.

Ми треба препорака за телефон до 15к ден на ново и обавезно да има андроид.

Јас го гледав Sony Xperia P и некако највише ќејф ми направи.

Мислења?
Sony Xperia P е околу 20.000...
Иначе за до 15.000 имаш..
HTC ONE V 16.000 e и мислам дека мартиналфиста има таков...
Или пак Sony Ericsson Xperia RAY
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3972&idPhone2=4575
Исти спецификации имат, Сонито има подобра камера +предна камера, а ХТЦето има поголем екран
Кој и да го земиш, нема да згрешиш...

Кај многу телефони со андроид оперативен апдејтите за новиот 4.0.4 ицс не е како што треба,моја препорака е да не се апдејтуваат,оти ке си корнете коси од нервоза,а јас пошто сум лустер си ги тегнам ушите.....

Кај мене до сега мана е што секогаш кога се враќам со ХОУМ копчето, 2/3 секунди треба да се почека за да се појават тие иконите на почетниот екран што се... или пак голем - е што кога од нагодување го стискаш копчето Back те носи назад на почетниот екран...Друго се е подобро од него предходната верзија на софтверот...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #321 на: 19 Јули 2012, 23:14:11 pm »
Немам јас, за братучетка ми зедовме пред 2 недели. Иако доста време помина, уште се немам видено со неа софтверски да го прочепкам и да му истрошам една батерија.

Вака како апарат ми изгледаше одлично, цврсто склопен. Металните површини ги сметав за огромен плус, а хардверот што се наоѓа во телефонот спореден со парите што ги плаќаш се повеќе од добитна комбинација.

Изборот беше меѓу OneV и некој од Sensation генерацијата, разлика во цена беше минимална (1000+ за Sens.).

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #322 на: 19 Јули 2012, 23:22:45 pm »
@marjanot Во понудата го нема тој телефон.Ми дадоа еден лист со цени на мобилни и го нема таму :/

@Suzuki Имам некој попуст поради тоа што сум постпејд корисник и околу 16к испаѓа.Сони-то има подобра камера,подобра резолуција на екран,1 гб рам а за предна камера не ми игра многу улога.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #323 на: 19 Јули 2012, 23:23:41 pm »
гледај што поише ROM меморија да има или како и да ја водат у спецификации

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #324 на: 19 Јули 2012, 23:25:19 pm »
@marjanot Во понудата го нема тој телефон.Ми дадоа еден лист со цени на мобилни и го нема таму :/

@Suzuki Имам некој попуст поради тоа што сум постпејд корисник и околу 16к испаѓа.Сони-то има подобра камера,подобра резолуција на екран,1 гб рам а за предна камера не ми игра многу улога.
Ама сигурно знаеш дека ако го искористиш тој попуст, ќе потпишиш нов договор за 2 години...

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #325 на: 19 Јули 2012, 23:29:11 pm »
@tommy: не знам што модел е, он сам се пофали дека го платил 25к и телефонот кочеше што не би смеело да се деси на толку скап телефон (бар не во најнормално користење...)

иначе муабетов е... јас телефонот го купив во декември на почетокот, он го зема во средина на Јануари за таа цена... значи стварно не знам што телефон е во моментов... ако е толку битно ке прашам па ке ве известам

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #326 на: 19 Јули 2012, 23:32:44 pm »

Ама сигурно знаеш дека ако го искористиш тој попуст, ќе потпишиш нов договор за 2 години...

Да знам,задоволни сме од T-Mobile. :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #327 на: 19 Јули 2012, 23:34:26 pm »
Кизнае што телефон му продале за 25.000...Некој ХТЦ ОНЕ Х, преправан на 400мхз процесор и 128мб рам..

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #328 на: 19 Јули 2012, 23:35:34 pm »

Да знам,задоволни сме од T-Mobile. :)
И јас сум задоволен ептен оф Т-Мобиле...Незнам што им е на луѓево, што викаат Т-мобиле биле многу скапи, краделе, интернетот тапа им бил и незна друго што..

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #329 на: 19 Јули 2012, 23:59:09 pm »
Дека краделе точно е. После 3 месеци се убедив со Т дека ме краделе. Добив одговор на приговор, дека заради техничка грешка сум во претплата 3350 ден.