Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1270823 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4136
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7545 на: 31 Октомври 2018, 13:05:28 pm »
Супер ќе е да можиш да си купиш осигурување за телефонот без разлика од која продавница си го купил а не само во нетпун и телеком да се нуди тоа.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7546 на: 31 Октомври 2018, 13:07:17 pm »
Телеком осигурувањето што го продава е всушност на ЕуроЛинк. Не гледам зошто не би можел сам да си купиш осигурување директно од ЕуроЛинк, освен ако не го тупат нешто...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7547 на: 31 Октомври 2018, 13:13:53 pm »
Беда е што не го нудат Уанплус провајдериве. Очајно е потребен телефонот, да исплакнеме очи од самсунзиве.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #7548 на: 31 Октомври 2018, 14:02:07 pm »
Нема сервис ако стреба, итн...
Верувај, сервис за ОП ќе ти треба само ако скршиш дисплеј, а и да треба нешто друго да се чепне, полесно се сервисира од Самсунг, пола хардвер му е Самсунг со сѐ дисплеј.
Сменивме дисплеј на ОП3Т кај нас тука (Струмица), работна рака 1000ден, со леснотија го смени сервисерот. Дисплејот за 3Т на Алијата е 65 зелени, а за ОП6 мислам дека е околу 130, така да прогнозирам за 6Т да е не повеќе од 150 зелени.
Нека каже некој Самсунговец колку кошта сервис на скршен екран за S8 или S9 со работна рака?

Почнав да се дружам со овој бренд од првиот OnePlus One уште од 2014-та. Еден изгубив и дека беше евтин (320еур) порачав уште еден, еве го уште ми седи дома, и доживеа старост од стартен КитКат 4.4.2 да вози Андроид 9, без проблем.
Веќе година и нешто возам ОП3Т и најверојатно ќе го возам додека да излезе ОП7 летоска, да ми се мајне тој глуп notch тренд, не можам да го гледам, на сите телефони генерално.

Bottom line, ако ти прави ќејф OnePlus како бренд, ич не му се мисли, го добиваш најдобриот хардвер на пазарот за пристојна сума.
Лесно се флешува, така да можеш да менуваш РОМови колку ти душа сака, ги има секакви на xda форумот. Исто, можеш да ја штракаш најдобрата Camera App што ја користи Пикселот на Гугл, секоја нова верзија се адаптира за ОП3Т/5/5Т/6/6Т..

Сервис, не дај боже да ти стреба, ама стребува.

Цената за дисплејот за 3Т на Алијата ама баш ич не ме интересира, како што не ме интересира за цена за дисплеј на ниту еден телефон на Алијата. Мене телефонот ми треба и јас не можам да се оставам без телефон 30-40-50 дена, додека чекам дисплејот да стигне, па тек после да си ебавам сојки да најдам мајстор што ќе го смени (и потенцијално што ќе вежба на мојот телефон бидејќи во Македонија се продале преку интернет само 4 такви уреди).

Токму затоа сум купил телефон тука, во Македонија, каде подложи на гаранција, каде можам (ако сакам, нели) да си купам осигурување за уредот, каде си има официјален сервис, итн..

Цените за дисплеј на сите телефони ги наредив за да направиш разлика колку е безболен сервисот на секој нов модел, за разлика од Самсунг. На секој му треба телефонот и доколку скршиш и Самсунг дисплеј ќе чекаш барем недела дена да се нарача и смени истиот. (од Кина)
Секојпат кога нарачувам од Али одам со нивниот Алиекспрес шипинг, така да особено за овој 3Т дисплеј чекав точно 10 дена да стигне.
Како што нагласив погоре, добар сервисер нема да има никаков проблем да смени дисплеј на ОП телефон ако претходно има сервисирано Самсунг бидејќи ОП користи Самсунг дисплеј од горе до доле (Optic Amoled), и нема шо да се ебавам да барам мајстор, ко шо викаш, туку одам кај најдобриот во градот. (ако има таков кај вас)

Терминот официјален сервис ништо не ми значи од 2014-та, и ако излезе било каков дефек одам кај најдобриот во градот бидејќи не сум обврзан со гаранции (гаранцијата не важи за скршен дисплеј), и пак ќе си поминам поевтино. Осигурување за ОП реално не ми треба оти нели дисплејот не чини пола цена од Самсунг телефон, така да можам да си купам нов.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6015
« Одговори #7549 на: 31 Октомври 2018, 14:17:56 pm »
каков сака нека е телефон, ако се скрше екран го продавам за делови.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
« Одговори #7550 на: 31 Октомври 2018, 18:51:05 pm »
Телеком осигурувањето што го продава е всушност на ЕуроЛинк. Не гледам зошто не би можел сам да си купиш осигурување директно од ЕуроЛинк, освен ако не го тупат нешто...
Јас пред 1 месец прашував да ја осигурам с9кава.. Неможи ми вика мора да е нов таму ми објаснува нептун блабла.. И викам има телефонот гаранција све пред 1 недела е земан... Џабе.. Највише ми беше за екранот али јебига..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7551 на: 31 Октомври 2018, 18:57:16 pm »
Јас пред 1 месец прашував да ја осигурам с9кава.. Неможи ми вика мора да е нов таму ми објаснува нептун блабла.. И викам има телефонот гаранција све пред 1 недела е земан... Џабе.. Највише ми беше за екранот али јебига..
Така де. На сите им е заради екранот. Затоа и го измислија осигурањето, заради 300еур екранот.

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #7552 на: 03 Ноември 2018, 00:22:19 am »
Decki mi se rasipa mobilniot, pa mi dadoa na podarok nekoj si asus zenphone so android. Se raboti za ponovo modelce na telefon , okolu 2 godini staro, no nema kirilica. Dali nekoj ima ideja kako moze da se instalira ili stavi?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44599
  • Il Moderatore
« Одговори #7553 на: 03 Ноември 2018, 01:33:08 am »
swiftkey keyboard?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7554 на: 03 Ноември 2018, 07:02:36 am »
Smart Keyboard. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3988
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #7555 на: 03 Ноември 2018, 07:06:26 am »
gBoard

Sent from my Redmi Note 5

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7556 на: 03 Ноември 2018, 07:43:33 am »
Decki mi se rasipa mobilniot, pa mi dadoa na podarok nekoj si asus zenphone so android. Se raboti za ponovo modelce na telefon , okolu 2 godini staro, no nema kirilica. Dali nekoj ima ideja kako moze da se instalira ili stavi?
Многу лесно,оди во поднесувсња,јазици и тестатури,во тестатури треба да го штиклираш македонскиот јазик.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8269
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7557 на: 05 Ноември 2018, 11:19:30 am »
Некој искуство или мислење за Honor 9 lite?

Huawei е или не е?
Го бива?

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7558 на: 05 Ноември 2018, 11:33:12 am »
Huawei е но лајт верзиите не се баш погодени.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8269
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7559 на: 05 Ноември 2018, 13:49:57 pm »
Во која смисла?