Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1270736 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5257
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7515 на: 29 Октомври 2018, 19:47:34 pm »
Бре бре се стручњаци. Јас го имам телефонот и за парите е супер. За исти пари ќе купиш некое г*вно од самсунг.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6015
« Одговори #7516 на: 29 Октомври 2018, 20:04:35 pm »
Тоа си е мое мислење,подобро ќе дадам 200€ за стакло сочуван S7 него за нов Шаоми.

Sent from my Coolpad E502 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7517 на: 29 Октомври 2018, 20:04:58 pm »
Бре бре се стручњаци. Јас го имам телефонот и за парите е супер. За исти пари ќе купиш некое г*вно од самсунг.
Така некако му доаѓа.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3988
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #7518 на: 29 Октомври 2018, 20:21:36 pm »
Трет телефон од Xiaomi по ред... Ми се чини дека веќе никогаш не би сменил на нешо друго...

У принцип, не ни разгледувам нешо друго. Само пратам што ново има од Xiaomi.

И знам дека и нареден телефон пак ќе ми е Xiaomi, само ќе видиме кој.

Sent from my Redmi Note 5

Присутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7519 на: 29 Октомври 2018, 20:29:12 pm »
Нем само А1 почнале да се расипуват

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5257
« Одговори #7520 на: 29 Октомври 2018, 20:39:10 pm »
ЈБГ за некој С од самсунг ќе акнеш вагон пари и на крај батеријата ќе ти се подуе. хххх

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7521 на: 29 Октомври 2018, 23:46:30 pm »
Трета година по ред користам строго Elephone. Кинеска марка и презадоволен сум. Самсунг и Ајсрање би ги користел само на поклон некој ако ми подари. Не патам од комплекс дека мора да се тие два.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17845
« Одговори #7522 на: 30 Октомври 2018, 00:26:10 am »
И јас исто, скап телефон само на поклон. Xiaomi-во ми ги овозможува 90% истите работи како Самсунг и Ајфон по 1/5 од цената. Оригинални AMOLED екрани не знам дали знаете шо пари се, а кај Самсунг особено - криво да го погледнеш телефонот може да се здроби. За ова чудо за 2500 денари се менува екран, оригинален.

Само се надевам дека Xiaomi ќе ја одржи ценовната политика и понатаму, верувам ќе си задржат огромен број на верни купувачи - вклучувајќи ме и мене.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7523 на: 30 Октомври 2018, 07:11:15 am »
После Покофон и Уанплус веќе знаеме колку е реалната цена на еден флегшип телефон.
И јас исто, скап телефон само на поклон. Xiaomi-во ми ги овозможува 90% истите работи како Самсунг и Ајфон по 1/5 од цената. Оригинални AMOLED екрани не знам дали знаете шо пари се, а кај Самсунг особено - криво да го погледнеш телефонот може да се здроби. За ова чудо за 2500 денари се менува екран, оригинален.

Само се надевам дека Xiaomi ќе ја одржи ценовната политика и понатаму, верувам ќе си задржат огромен број на верни купувачи - вклучувајќи ме и мене.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11844
  • Архитект
« Одговори #7524 на: 30 Октомври 2018, 08:28:56 am »
Самсунг продава екран.

Случајно тој екранот е залепен за куќиште со телефон во него.

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1915
« Одговори #7525 на: 30 Октомври 2018, 08:56:27 am »
После Покофон и Уанплус веќе знаеме колку е реалната цена на еден флегшип телефон.

Не е целосно реална цена, одат на помал profit margine, имаат мнооогу помалку R&D трошоци, сите компоненти што ги користат се веќе развиени од друга компанија, имаат многу компромиси во од нос на flagship, особено Pocophone. ќе набројам неколку кај OnePlus, затоа што знам дека за него ќе се фатите :) Со 6t од вчера исклучија 3.5mm, дисплеј со послаба резолуција, камера, безжично полнење и реално се пробиваат на пазарот. Со текот на годините од 350$ стасаа до 550$. Како стануваат поголеми играчи така им расте и цената.
Исто како, на пример, Киа и Хјундаи пред 20 години и денес.
Нудат многу за парите, но сепак на некој по нешто недостасува во однос на flagship, дали било звучна изолација, handling, избори на мотор...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7526 на: 30 Октомври 2018, 08:58:22 am »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7527 на: 30 Октомври 2018, 08:58:52 am »

И Pocophone и Oneplus 6T имаат инфериорен (али не забележливо) екран. Двата телефони укинаа headphone jack (нешто што изминативе две години сконтав дека мене ми е важно и ми треба), и двата телефони немаат гајтанлес полнење (повторно, субјективно, мене ми треба). Да не праиме муабет дека Samsung има значително подобра камера, и дека Samsung нема ноч.

Oneplus веќе не е толку евтин колку што беше. 6Т е 550 евра онлајн - односно околу 34.000 денари. Во Македонија S9 е меѓу 31.000 (Ледиком) и 41.000 денари (Нептун, да речеме..)

Многу ме интересира што ќе направи Samsung со S10.

--

Ете, и @Ordevski ги напишал скоро истите работи...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7528 на: 30 Октомври 2018, 09:04:24 am »
Поко има инфериорен екран. Уанплус има топ оф д лајн екран тотално, преблизок до Ајфон/Самсунг.
Поко нема стабилизација на камера. Уанплус има топ оф д лајн камера, преблиска до Ајфон/Самсунг.

Поко има батерија поголема од сите.
Уанплус сега има малку поголема батерија од Самсунг/Ајфон.

Поко има стерео звучки.
Уанплус нема стерео звучки.

Уанплус во реална употреба е класи пореспонзивен од Самсунг. Што му е и главниот селинг поинт, барем тоа го зборат сите што смениле од самсунг на Уанплус.

Присутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7529 на: 30 Октомври 2018, 09:04:35 am »
Xiaomi Mi Mix 2S-35.000 мкд.
Samsung S9-31.500 мкд.
Со здравје да си го служите Шоамито,јас верувам на Шоамите како Заев шо ке ги дигне платите 500€.
Пријател пред некој ден ми понуди нов некористен Redmi 5 Plus за 6000 мкд,не фала.
Иако го продаде мислам за 7000 после некој ден.