После Покофон и Уанплус веќе знаеме колку е реалната цена на еден флегшип телефон.И јас исто, скап телефон само на поклон. Xiaomi-во ми ги овозможува 90% истите работи како Самсунг и Ајфон по 1/5 од цената. Оригинални AMOLED екрани не знам дали знаете шо пари се, а кај Самсунг особено - криво да го погледнеш телефонот може да се здроби. За ова чудо за 2500 денари се менува екран, оригинален.
Само се надевам дека Xiaomi ќе ја одржи ценовната политика и понатаму, верувам ќе си задржат огромен број на верни купувачи - вклучувајќи ме и мене.
Не е целосно реална цена, одат на помал profit margine, имаат мнооогу помалку R&D трошоци, сите компоненти што ги користат се веќе развиени од друга компанија, имаат многу компромиси во од нос на flagship, особено Pocophone. ќе набројам неколку кај OnePlus, затоа што знам дека за него ќе се фатите

Со 6t од вчера исклучија 3.5mm, дисплеј со послаба резолуција, камера, безжично полнење и реално се пробиваат на пазарот. Со текот на годините од 350$ стасаа до 550$. Како стануваат поголеми играчи така им расте и цената.
Исто како, на пример, Киа и Хјундаи пред 20 години и денес.
Нудат многу за парите, но сепак на некој по нешто недостасува во однос на flagship, дали било звучна изолација, handling, избори на мотор...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk