Мече ти кажав и по телефон. Сте викнале полиција, ќе си направат они полициски записник. Во твојов случај европскиот записник нема врска, не ни може да се примени и да сте сакале.
Пријави ја штетата на камионот во неговата осигурителна компанија, ќе направи нивниот проценител записник за штетата и после ќе си чекаш да биде готов полицискиот записник за исплата на истата.
Денес бев до ЕвроИнс(таму е осигурана колата),дојдоа сликаа ама проценителот на штети им бил на одмор,па сега ми рекоа дур не направеле една проценка ништо да не сум чепкал по камионот.
Им кажав дека камионот не смее да лежи пошо баш сега е сезоната за работа и дека морам во најбрз рок да го направам и да возам пошо ако не возам губам а можам и да платам пенали каде шо имам потпишано договор за работа.
Ми велат абе знаеме ова она ама таква е процедурата.Им велам ако чекам повеќе од ден два,ке им наплатам автоден.
После тоа ги прашав дали можам сам да си го поправам пошо мајсторот(еден е во градот е многу зафатен) без да наплатам за тоа ми вика абе знаеш треба кога ке се ваѓаат деловите да се слика ова она,па му велам кога ке го растурам дојдете сликајте....
Како и дае јас морам да го направам камионот,братми веке замина по набавка на делови да ги имам во мене па да видам шо ке испадни на крајот.