sovet?
1.daciata de facto e na shurata,de jure uste e moja. 4 godini vespa i 3 godini daciata bez nieden claim.zatoa i dobiv dobar popust za kaskoto za passatot.
shurava udira nekoj so daciata,krsi retrovizor.ajde so evropski. vo sava prasuvam dali ova mene kje mi ostane na dosie i kje izgubam popust sleden pat koga kje registriram kola(passatot).mi vikaat nema.popustot se gubel na daciata,koj i da ja registrira sleden???
daciata im rekov da ne praat trosoci,neka sedi na moe ime do registracija-oktomvri pa posle oni kje si ka registriraat na nivno ime.
na evropskiot zapisnik nema moe ime.samo shurata i shoferot so skrseniot retrovizor.
2.mi kazaa deka kaskoto za passatot ne mi vazi ako imam alkohol,bilo kolku alkohol.true/false?
3.shurata so drugata kola vozel po prava ulica,dal zmigavec za levo.trgnal,odpozadi nekoj go tical i go sobral od preden lev far. e sea,iako nevin,bidejki mu nasle alkohol vo krvta na surata,pod zakonskiot limit.sepak osiguranjeto mu rekle deka nema cela steta da mu ja pokrijat,deka mora nekoj del da si plati radi alkoholot.true/false?