Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225867 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Совет за часовник
« Одговори #255 на: 30 Март 2014, 03:59:27 am »
Како му намести да побара сигнал?

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #256 на: 30 Март 2014, 04:19:50 am »
Со притискање и задржување на копчето 1,кое после 2 сек дава звук,стрелката за секунди оди на позиција R која значи дека се припрема за факање на сигнал,кога стрелката ке дојде на позиција 3 W значи дека часовникот прима сигнал и после неколку минути стрелката доаѓа до позиција 4 Y или 5 N во зависност од тоа ако е на позиција 4 значи дека калибрирањето е успешно а позиција 5 неуспешно.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #257 на: 30 Март 2014, 04:21:45 am »
Чудна ствар мислев и мојот дека ја има оваа функција. Или ја има па нема копче за мануелно проверување.

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #258 на: 30 Март 2014, 04:24:07 am »
Што моделна часовник имаш.Ако има вејв цептор функција провери на јутуб има туторијали за тоа како се ракува со часовникот.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #259 на: 30 Март 2014, 04:44:23 am »
EQS A500RBP. Се мести сам како и да е. :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #260 на: 01 Април 2014, 00:20:20 am »
Точноста неможеш да ја утврдиш со неколку дена користење... И јас кога ке го наместа касиото е точен, ама после неколку месеци веќе бега 5-10 секунди. Е сега овој сам се подесува според двете станици во европа (Лондон и Франкфурт) ама и тоа не гарантира дека секогаш ке ти биде точен во секунда. Ај баш пробај да заприметиш кога се менува времето саат напред/назад дали ке ти се промени во точниот термин. Од неколкумина сум чул дека тој момент секогаш им каснел. Патем, прекрасен е часовникот... сакам и јас...

Оваа вечер имавме промена на времето,го оставив часовникот веднаш до прозорот,му наместив мануелно да побара сигнал и да се искалибрира времето и за 5-6 минути самиот си се источни,си се помести 1 ч понапред.

Мене повеќе ме интересираше ако не го форсираш на промена после колку време ке се синхронизира. Како и да е, топ е саатчето, сеуште сакам еден :D

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #261 на: 01 Април 2014, 01:02:25 am »
Самиот на секои 6 часа си бара сигнал и си се калибрира,е сега за да фати сигнал мора да е на отворено или близу прозор,ако е облачно или ако е во близина на некои елетрични апарати сигналот е послаб и потешко ке се поврзе.Сигналот не е како на мобилните па да го фати било каде.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #262 на: 01 Април 2014, 01:06:44 am »
а што има потреба до толку да се калибрира? еднаш го местиш и терај

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг:
« Одговори #263 на: 12 Мај 2014, 01:17:02 am »
Nekoj dobrovolec shto ima 10 ka vo index, najrano stavena od dekemvri 2013?, sakam  da zemam saat vo B-Watch pa ima 50% popust so ovaa shema.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #264 на: 12 Јуни 2014, 23:44:23 pm »
Сакам да си купам еден часовник, но бидејќи не сум во Ск сакам да го порачам од mytime преку нивната страна.

Па да не знаете случајно кога ќе стаса часовникот ако го порачам утре сабајле и колку кошта доставата?

Отсутен AUDI

• Редовен
« Одговори #265 на: 14 Јуни 2014, 20:18:02 pm »
Со брза пратка ќе ти го пуштат,ако се пуштат наутро истата ден треба да ти пристигне,и ако сам си ја платиш доставата повеќе од 100 ден.нема да е.Туку во скоро секој град мајтајм имаат партнер со кој соработуваат,цената е иста како и на нивната веб страна.
На кој модел на часовник му фрли око.

http://mytime.mk/mk/locator

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #266 на: 14 Јуни 2014, 22:42:17 pm »
Го бендисав овој часовник http://mytime.mk/mk/products/outlet/EMA-100D-1A1 но бев вчера да пробам слични димензии (43-44мм) на овој часовник, оти овај го нема во ПП и некако многу гломазно стоеа на рака... Сега носам фосил и армани кои се многу помали од овие, па кога ќе појдам СК нареднава недела ќе разгледам и ќе земам нешто најверојатно касио но не сум стрикно определен.

Инаку за овој часовник нешто повеќе да кажиш ако ги одбираш касиава? :) Ме бендисува дека има прилично функции (но тоа можи и да е негативно во однос на расипување па киснење по сервиси) и тоа што пишува дека издржува притисок до "20 бари" оти воопшто не вадам часовник од рака, ни за капење во море или езеро, не го пазам од сонце пред да влезам во ладна вода и сл.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #267 на: 15 Јуни 2014, 03:44:39 am »
Во упатството пишува до која длабочина всушност смее.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #268 на: 15 Јуни 2014, 10:45:16 am »
Јас имам часовник од серијата Edifice веќе ~5 години и имам само пофални зборови. И мојот има многу функции и џиџи/миџи и ништо се нема расипано никогаш и батерија имам сменето само еднаш и тоа батеријата за илуминација. Со мојот се имам бањано и во море (Турција) и ништо не му се деси, така да немаш гајле. Што се однесува до големината веруј ми дека не е голем, мојот e 44-48 мм па дури и делува дискретно, така да тоа нека не те предомислува, според мене часовник и треба да биде малце поголем и да остави впечаток.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #269 на: 15 Јуни 2014, 12:07:12 pm »
Потврдувам све што кажа Додо - Едифис серијата е прекрасна, јас имам два комада и имаат преживеано милион различни глупости.

И да, се слагам дека саат треба да биде малку поголем. Јас барем имам мерак на големи саати.