Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225841 пати)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг: Совет за часовник
« Одговори #270 на: 15 Јуни 2014, 13:42:19 pm »
Ај реков да видам како се цените на ибеј и го најдов овој часовник со многу поевтина цена од оваа во мајтајм http://www.ebay.com/itm/Casio-Edifice-EMA-100D-1A1VEF-Super-Illuminator-Stainless-Steel-Watch-RRP-200-/271382152567?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item3f2fa30577

Продавачов има 100% Positive feedback, само не знам дали да ризикувам (најмногу ми е за гаранцијата) и да си порачам од линков. Данок и царина колку би ми наплатиле ако воопшто наплатат?

Што значи она RRP £200 во насловот, демек намален од толку или?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #271 на: 15 Јуни 2014, 14:02:22 pm »

*sigh
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #272 на: 15 Јуни 2014, 14:13:53 pm »
Што значи она RRP £200 во насловот, демек намален од толку или?

Тоа е Recommended Retail Price, односно цената за малопродажба препорачана од производителот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #273 на: 15 Јуни 2014, 14:17:50 pm »

Повеќе нареден пат. :)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #274 на: 15 Јуни 2014, 14:21:37 pm »
Потпис.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #275 на: 15 Јуни 2014, 16:05:04 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

*sigh

И ја би еден Омега, па макар и Speedmaster :D Иначе би сакал да си земам нешто подостапно од серијата на Seamaster, али има време... млад сум...

Ај реков да видам како се цените на ибеј и го најдов овој часовник со многу поевтина цена од оваа во мајтајм http://www.ebay.com/itm/Casio-Edifice-EMA-100D-1A1VEF-Super-Illuminator-Stainless-Steel-Watch-RRP-200-/271382152567?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item3f2fa30577

Продавачов има 100% Positive feedback, само не знам дали да ризикувам (најмногу ми е за гаранцијата) и да си порачам од линков. Данок и царина колку би ми наплатиле ако воопшто наплатат?

Јас искрено не би... имаше тука некој на форумов со Касио од интернет (мада од алиекспрес беше) и ако добро памтам, само изгледот беше касио а дугмичите не работеа или така нешто. Иначе, да, по светов се доста поефтини часовнициве, нарочито касио, така да добра идеја е од странство да си го пазариш, ем имаш поголем избор, ем поефтино, па и такс фри. Можеш да зирнеш во србија, имаат добар избор и враќаат фулл ддв, али мора да се вратиш пак кај нив. А што се однесува до гаранција, за касио никад нема да ти треба, а ако идеш на нешто по-фенси, претежно имаат и меѓународни гаранции.

П.С. Се оштрев јас на Брајтлинг, али новиве серии скоро и да не ми се бендисуваат со тоа циркончето горе.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #276 на: 15 Јуни 2014, 18:50:25 pm »
Јас бев тој кој нарача од али касио али од касио ниту к немасе,на изглед одлична реплика,но ниту вејв цептор,ниту солар паворед ниту светско време ништо.Па затоа си го нарачав од една локална продавница за часовници,која има добра репутација во градот повеќе од 40 години,и беше нешто поефтин од мајтајм,и еве веќе 6-7 месеци го имам и сум презадоволен.Дојде со меѓународна гаранција и саатчето си е топ.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #277 на: 30 Септември 2014, 23:06:40 pm »
Ima nekoj kupeno sat od prilepcanecot?        https://www.facebook.com/casovnici.prilep

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг:
« Одговори #278 на: 01 Октомври 2014, 00:38:21 am »
многу ефтино ги дава, дури сумљиво

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #279 на: 01 Октомври 2014, 00:42:01 am »
Епа колку да ги дава ко не плаќа кирија, придонеси, данок...? Немам купено но мислам дека часовниците се оригинал. Додуша гледам сега и некои копии на скапите часовници продава но ми кажа дека тие се со кинески механизми.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #280 на: 01 Октомври 2014, 00:50:46 am »
Од тоа што разгледав набрзина, ми делува дека цените за касио му се нешто ситно поефтини од другиве, али другиве ствари му се реплики, што па остава сомнеж дека и касиото му се реплики а ги продава нијанса поефтино од другите саатчии. Уште ако е и некој што продава по дома, ептен би го избегнал.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #281 на: 01 Октомври 2014, 10:53:44 am »
јас подолго време барам добра реплика на ` a lange sohne ` `vancheron constantin` ili `patek philippe` ако познавате некој слободно пишете
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #282 на: 04 Октомври 2014, 23:46:46 pm »
Знам еден што нарача од овој (валјда он е, чим е од Прилеп), и му го врати, со образложение "проблем со батеријата".

А што беше поконкретно, којзна..

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #283 на: 05 Октомври 2014, 01:21:49 am »
Од тоа што разгледав набрзина, ми делува дека цените за касио му се нешто ситно поефтини од другиве, али другиве ствари му се реплики, што па остава сомнеж дека и касиото му се реплики а ги продава нијанса поефтино од другите саатчии. Уште ако е и некој што продава по дома, ептен би го избегнал.

Najdov oficijalna strana na casio vo Bugarija.Tamu cenite se od 5 do 25 % poevtini nego kaj nas.Mozno e da ima kanal nekoj od Bugarija.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2243
« Одговори #284 на: 05 Октомври 2014, 19:08:27 pm »
Пред 9 месеци кога купував часовник во мај тајм и б-вач и сите нивни партнери беа најскапи,и тоа многу поскапи.Сосем случајно во едно локално продавниче,кое се занимава со продажба на часовници повеќе од 40 год. добив многу прифатлива и многу поефтина понуда за одбраниот часовник.Го немаа на лагер но за 5-6 дена го имав.Откако го земав за недела две отворија нов салон за продажба со прилично голем избор на часовници.Па ако некој е заинтересиран можам да му дадам контакт,исто може на фб да се види со што располагаат.
Инаку часовникот е со меѓународна гаранција и еве 9 месеци си е топ.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!