Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 392911 пати)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1425 на: 06 Октомври 2016, 16:40:44 pm »
Јас ставив плин на мојата во Мармилмонт( после Влае десно, кај техногас или како и да се вика тука бензиската, има перална на истото место), и да ви кажам презадоволен сум, ептен педантно е сработено. Дечките што ми местеа плин беа многу коректни.Бидејќи се работеше за компензација можеа да ми увалат каков сакаа плински систем, ама најкорекно ми рекоа дека Ловато би ми бил одличен иако Ландиренцо Омегас беше поскап за некоја стотка.Ми сугерираа да ставам и капалка,доколку сакам може и без неа, ама било препорачливо за мојот мотор.Ми објаснија како сам да ја штелувам бидејки на неколку пати други луѓе што поима немаа што е тоа ми ја раштелуваа.
На неколку пати ми се уклучи CHECK сијаличката ( по моја вина и немарност) бев и неколку пати без проблем ми ја гасат, покрај тоа и на тестер, компјутер или како да го кажам ми ја проверуваат колата да не јавила некој дефект.Значи се на се подршка одлична.
Дури морам да напоменам, бидејќи имам капалка за вентилите ми кажаа дека кај нив било поскапо тоа уљето за подмачкување па ме упатија од каде да си го купувам за поефтино.
Најтопло ги препорачувам на сите што сакаат да наместат плински систем.

Јас кај тие дечки не сум ставал плин, ама сум одржувал, дечките се цареви и експерти..... БЕв во Плимонт ми продаваа муда за бубрези како не го работеле тој уред и слично (веројатно им се виде оправка од 15-20 евра па не сакаа да се замараат) нели елтата е тоа, Мар Мил Монт препорачани и од мене. Фер и искрени и како што кажа Калимеро наместо да те опељушат, гледаат да ти помогнат и заштедат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5085
« Одговори #1426 на: 24 Октомври 2016, 22:09:51 pm »
Јас па баш со Мармил монт имам скроз обратно искуство...Секаде има и позитивни и негативни искутва. Инаку мое мислење е дека ловатото  не е тоа што беше. Може брка работа ама не кај сите, за мене бил и сеуште АЦ СТАГ е број 1

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1427 на: 25 Октомври 2016, 22:05:13 pm »
па мање више и според мене... плински уред кој можеш буквално да си играш со него што сакаш... ене го на реното 1 деценија пројде и уште си работи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #1428 на: 01 Ноември 2016, 22:02:54 pm »
Плински уред е кaкo лубеницa или ќе се пoгoди или целo време ќе гo штелувaш и прештелувaш и пaк истo.
Јaс нaместив некoј си нa прoмoцијa Easy Green сегa дaли кoлaтa не гo примa или лoшo е мoнтирaн вo лер сецкa и си игрa oбртoметaрoт пaѓa испoд 800 oбртaи нa 500/600 зaвиси кaкo ќе му дoјде. Зa нa oтвoренo немa гaлје и вaдaм нaјдoбрa пoтрoшњa oкoли 7/100 aмa мaкa имa oд тргни зaстaни стисни кумплуг вo грaдскa вoжњa.
Местев вo плинмoнт битoлските кaкo нaјпрoчуенa фирмa зa мoнтaжa нa плин имaaт дoстa зaдoвoлни муштерии,1000 пaти плинoт е прештелoвaн дизни премoнтирaни прoблемoт си гo имa и тoa е тoa.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17611
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1429 на: 01 Ноември 2016, 22:07:16 pm »
Кај мене на Алфата имаше безброј проблеми од секаков карактер, проблемот излезе дека е во фабричкото ECU, си сакало ресет. Клемите извадени, два пати контакт да се исцеди струјата, клеми назад, прештелување според новите параметри и без проблеми ваљда и кај новиот газда. :)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
Одг:
« Одговори #1430 на: 02 Ноември 2016, 21:50:58 pm »
Дали со вградување на плин борд комјутерот покажува точно потрошувачка на плин?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43943
  • Il Moderatore
« Одговори #1431 на: 02 Ноември 2016, 21:54:47 pm »
Ne.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #1432 на: 03 Ноември 2016, 14:21:20 pm »
Има некоја опција со која би можел да се поврзе борд компјутерот и плинскиот уред или пак да има систем за мерење на самиот плински уред?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1433 на: 03 Ноември 2016, 14:24:02 pm »
Бордот ќе си кажува одприлика колку бензин троши.. Рачунај дека плинот ќе троши 15-20% + од тоа што ти кажува..

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #1434 на: 03 Ноември 2016, 15:20:34 pm »
Тоа јасно, ама ако возиш на плин бордот ке покажува некоја бројка за моментална потрошувачка ?

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1435 на: 03 Ноември 2016, 15:24:34 pm »
да ќе ја покажува моменталната потрошувачка на “бензин“ - плинските дизни зимаат сигнал од бензинските

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1436 на: 03 Ноември 2016, 22:35:25 pm »
Realno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin.
Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100km

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
« Одговори #1437 на: 03 Ноември 2016, 22:37:49 pm »
Дaли некoј oд вaс сте имaле прoблем сo лер гaстa нa плин и кoј излегoл причинителoт? Менувaње клaпнa лaмбдa сoндa лoшo штелувaн плин? Мoјoт прoблем е штo мaлку се oсеќaaт вибрaции oд мoтoрoт немирнo рaбoти и плус пaѓaaт oбртaите кoгa стискaм нaглo кумплунг.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #1438 на: 04 Ноември 2016, 00:00:53 am »
Ламбда сонда, изместена плинска мапа, фалш воздух.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1439 на: 04 Ноември 2016, 00:16:26 am »
Realno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin.
Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100km

Многу тешко дека ќе измериш така точно плин.. Прво зависи од температурата.. Друго сите пумпи не се на ист притисок приклучени.. Трето сите коли различно работат.. Некои треба да загреат, некои треба да појди повеќе обртаи за да се префрли.. Така го возиш на бензин некое време...

Ми се има десено на комбето... На ноќе (15 степени) наточив максимум плин, го извозев околу 150км.. Комбето беше цел ден на сонце оставено, појдов да наполнам и собра само 4 литри (и тоа со молење..)