Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 392141 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2188
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1395 на: 13 Јуни 2016, 22:58:03 pm »
Добар просек, јас со истиот мотор најниско бев 10,5 литри на 100, дури и ме зачуди сега..
Со каквов плински уред?
Кај мене е easy gas green системот со дизни.D14A4 е моторот.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #1396 на: 13 Јуни 2016, 23:07:02 pm »
Истиот мотор , стаг плински уред , не знам точно кој модел.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #1397 на: 18 Јуни 2016, 18:42:27 pm »
39 литри нашгас плин, 509 км нешто гратска друго скопје - охрид, охрид струга струга скопје, гранде пунто 1.2 домакинско возење со клима нон стоп

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Sale74

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1398 на: 28 Јули 2016, 12:35:16 pm »
Nov sum, sew iznacitav ali pak moram da prasam
Sakam da stavam plin na Chevrolet Kalos 1.2 i se dvoumam pomegu Plimont i Kar Sistem (najverojatno Plimont),
Mi nudat mnogu razlicni plinski uredi Italijanski, Polski .....
Megu drugoto Lovato za okolu 360evra nasproti najskapo Landirenzo za 540evra.

Za koj plinski ured da se odlucam, i dali taa razlika vo cena vredi za kvalitetot sto bi go dobil, ili ovoj tip na kola ne e somtolku tehnoloski slozen motor kako bi bilo zahtevno skap plinski ured

Blagodaram

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3821
« Одговори #1399 на: 28 Јули 2016, 14:47:29 pm »
Sam si go dade odgovorot vo poslednata recenica ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1400 на: 28 Јули 2016, 19:55:39 pm »
Така е, сам си го даде одговорот. Види колку е AC Stag уредот, тој е копија на поскапите со исти функции, а поефтина цена. Иста должина на гаранција има со другите уреди, така да нема што да се мислиш за квалитет - квалитетен е.

Иначе и Ловато најефтиниот ќе ти брка работа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1401 на: 29 Јули 2016, 08:27:51 am »
Nov sum, sew iznacitav ali pak moram da prasam
Sakam da stavam plin na Chevrolet Kalos 1.2 i se dvoumam pomegu Plimont i Kar Sistem (najverojatno Plimont),
Mi nudat mnogu razlicni plinski uredi Italijanski, Polski .....
Megu drugoto Lovato za okolu 360evra nasproti najskapo Landirenzo za 540evra.

Za koj plinski ured da se odlucam, i dali taa razlika vo cena vredi za kvalitetot sto bi go dobil, ili ovoj tip na kola ne e somtolku tehnoloski slozen motor kako bi bilo zahtevno skap plinski ured

Blagodaram

јас би го одбрал полскиот АС stag...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sale74

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1402 на: 29 Јули 2016, 08:45:44 am »
A kade go montiraat AC stag

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1403 на: 29 Јули 2016, 10:24:26 am »
A kade go montiraat AC stag

Јас имам таков, го монтирав во Плимонт. Презадоволен, едноставен е и не е скап.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6926
  • French diamond
« Одговори #1404 на: 27 Август 2016, 15:55:07 pm »
Здраво Плинмонт, денес го имав првото искуство со Плинмонт во Битола и можам да кажам дека е многу негативно... односно катастрофа сервис ! Еве што се случи....

Во Вторникот ме закажаја за денес во 9 часот за местење на плин на Меган. Ајде дојде Сабота, колата однесена сабајлето кај нив од татко ми и сега пред пола сат ми се јавија дека е готова, поточно во 14:45 часот. Јас неможев да одам па повторно ојде татко ми да ја земи и го чекам во дворот да се врати, се врати и прво што забележав е :
- дека колата работи буквално како трактор со детонации (пуфкање) нешто што на бензин го немаше. Нивниот одговор бил дека некој вентил бил незнам што, не објаснаја и затоа така работела на плин  ::) Ќе биди подолнително проверено ова на механичар, ама на бензин колата си работеше перфектно... а сега и на бензин пуфка.

- втора работа оставиле едно црево нивно незакачено едно со друго и од таму до дома ми ојде преку 1 литро антифриз по пат, добро е што е блиску инаку ќе останеше без антифриз моторот. Цревото е така добро напикано внатре во кошот од моторот и ќе треба сега со триста маки да го спојам.

- трета работа е тоа што го скршиле капачето за бензин, за кое што сум сигурен дека не беше скршено како што е сега и сега ми стои подотворено... па и уште таму паметните му рекле на татко ми  дека капачето ЌЕ ви се скрши и ќе треба да доплатите уште 1000 денари кога ќе го менвам за да ја преместеле полначката за плинот на новото. Нема врска тоа за преместувањето нормално дека ќе платев кога ќе дојдеше до тоа... ама работата е што сега мора да го сменам зошто тие го скршиле.

- четврто при префрлување од плин на бензин и обратно колата е готова да изгасни...

- исто и тоа мерачот што е за плин не го ставиле на однапред договореното место бидејќи не можело.. и немаја уста да се јават да речат дојдете да видиме каде на друго место да го ставиме, па го ставиле каде што нив му одговорало.

И најлошото е тоа што колата беше готова во 14:45 часот, а тие затворале во 15 часот.. па одкако ги видов сите овие глупости дома, му звонам во 15:10 за да му се вратам да се разбериме но тие се недостапни на мобилен  >:( Значи ако НЕ СТЕ СПОСОБНИ да си ја завршите работата на прво НЕ ЈА ЗАКАЖВАЈТЕ КОЛАТА ВО САБОТА за да биди говота 15 минути  пред да затворите па јас да си ја чешам глата до Понеделник.

Ах бе.... значи ова е за Плинмонт БИТОЛА, не општо за цела фирма.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1405 на: 27 Август 2016, 16:05:57 pm »
Bitolskata plinmont nema vrska so skopskata ili gresam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #1406 на: 27 Август 2016, 16:10:30 pm »
Појма немам, дека го делат името си реков да не е истата фирма... ај ќе кажат, а овие мајмуните во Битола секако ќе си го добијат ова ама усно не на писмено вака.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1407 на: 27 Август 2016, 16:16:02 pm »
Плинмонт не е Плимонт. :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #1408 на: 27 Август 2016, 16:19:06 pm »
Различни фирми се.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #1409 на: 27 Август 2016, 16:22:54 pm »
Ајјј вистина ..една буква ама вредна ;D Ако барем се истресив ако ништо друго. Ама нека се префрли постот на друго место, да не помисли некој дека за оваа фирма се работи... во што ве изнервира денес на пример.