Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 392344 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1410 на: 27 Август 2016, 16:23:12 pm »
Една буква прави многу разлика  :D

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5082
« Одговори #1411 на: 27 Август 2016, 16:48:00 pm »
E pravi razlika :D

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #1412 на: 27 Август 2016, 17:46:37 pm »
Сместено во соодветна тема.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1413 на: 27 Август 2016, 19:06:59 pm »
колку само се имаат поебано и во плиНмонт местеле мислејки дека се плимонт од скопје.... иако, плиНмонт соработуваат со плимонт, т.е. од нив набавуваат опрема, плимонт не гарантира за изведбата. јас добив и закани кога на времето им објавив дека се фејкери што живеат на туѓо име.. ќе ме тепале држ-недај.. запалив кола, им отидов во битола во сервис да дознаам колку ќе ме тепаат пошто тоа не го кажаа... еве, тепан сум, видливо е, траен инвалидитет имам од смеење кога го видов тепачот.... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan121

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #1414 на: 28 Август 2016, 14:10:40 pm »
Дали имал некој досега или знае дали е можно да се појават "Cylinder Misfire" грешки т.е ерор кодови заради плинскиот уред?

Еве слика од грешките кои ми се појавуваат на рандом периоди:

Колата е Astra H 1.6 2006, twinport.
Уредот е Ловато easy fast - мармилмонт.

Незнам дали е до плинскиот уред или до нешто друго, ама досега се јавија на рандом периоди додека возам на плин. Не се осеќа разлика во вожња одкако ке се појават. Само свеќици сменив ама џабе. Сега ја возам на бензин неколку дена за да видам дали ќе се појави вака ама до сега ништо.

Планирам да ја однесам до мармилмонт да проверат, само мислев да прашам тука да не имал некој слично искуство, или Плимонт да не имале ваков проблем?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1415 на: 29 Август 2016, 02:12:47 am »
Добро постапуваш, види дали ќе ги има на бензин. (А мошне веројатно дека се од плинот.)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен the Stig

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
« Одговори #1416 на: 09 Септември 2016, 09:49:33 am »
Другари може на грешка место сум, исправете ме ако е така, ама во Охрид сум и ми треба мајстор за плин!
Неможам да надополнам плин, тече од сите страни (од пластиката на браникот дури од кај штопот изглеува)... Си мислам дека е некое црево/цевка за довод на плинот до резервоарот па да го поправам ако е ситница уште во Охрид.
Ве молам помогнете со совет и контакт од некој мајстор кој му верувате. Фала однапред Поздрав
Some say that He once won in Russian roulette... with fully loaded revolver.. All we know, He's called The Stig!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3821
« Одговори #1417 на: 09 Септември 2016, 10:21:08 am »
Stavaj benzin i dojdi si na benzin, do gradot kaj sto zivees, posle toa tamu na mira ke si go sredis  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1418 на: 09 Септември 2016, 10:23:37 am »
Дали имал некој досега или знае дали е можно да се појават "Cylinder Misfire" грешки т.е ерор кодови заради плинскиот уред?

Еве слика од грешките кои ми се појавуваат на рандом периоди:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Колата е Astra H 1.6 2006, twinport.
Уредот е Ловато easy fast - мармилмонт.

Незнам дали е до плинскиот уред или до нешто друго, ама досега се јавија на рандом периоди додека возам на плин. Не се осеќа разлика во вожња одкако ке се појават. Само свеќици сменив ама џабе. Сега ја возам на бензин неколку дена за да видам дали ќе се појави вака ама до сега ништо.

Планирам да ја однесам до мармилмонт да проверат, само мислев да прашам тука да не имал некој слично искуство, или Плимонт да не имале ваков проблем?
Не би требало да е од плинот. Плинот има многу поголем октански број од бензинот. Поверојатно е дека ти е раштелувано палењето.
Ама сепак провери дали ќе се случува на бензин и оди на дијагностика секако.

Отсутен the Stig

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
« Одговори #1419 на: 09 Септември 2016, 11:49:16 am »
Stavaj benzin i dojdi si na benzin, do gradot kaj sto zivees, posle toa tamu na mira ke si go sredis  ;D

ОК е тоа, ама да се спаси некој денар :| Охрид Струмица е далечината :|
Some say that He once won in Russian roulette... with fully loaded revolver.. All we know, He's called The Stig!

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1420 на: 26 Септември 2016, 19:16:32 pm »
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8785
  • Пичлеме
« Одговори #1421 на: 26 Септември 2016, 19:28:13 pm »
OTLICEN PROJEKT!!!!1111

„Субвенции за вградување на плински систем во автомобилите и субвенции до 5000 евра за купување електричен автомобил, 0% царина, 5% даночна стапка, бесплатна патарина и паркинг - нови мерки за заштита на животната средина“

Плус сендвич и сокче, секако од буџетот, пошто има пари на претек ;D

Али ова ми е врв: бесплатна патарина и паркинг ;D

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #1422 на: 26 Септември 2016, 19:31:45 pm »
Хахаха :) цареви се :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1423 на: 29 Септември 2016, 10:13:47 am »
јас би идел на електричен автомобил, на кредит... но тоа не значи дека со оваква “понуда“ ќе ме натераат да гласам за вмро... секако, не значи ни дека ке гласам за сдсм... незнам за кого ке гласам се додеа не дојдат изборите, можда и нема да гласам... поентата ми е дека ова е ПАТЕТИЧНА СИТУАЦИЈА кога за гласови се гребат со понуди за некаква еколошка мерка, која посекако требаше да се донесе од поодамна. стимулацијата за овој проект посекако треба да се донесе.

електричен автомобил, со автономија од 400-500 километри е изборот за мене за во скопјево а и за низ државата возење. супер ЕКОЛОШКО и супер ЕКОНОМИЧНО... скептиците сега ке почнат да дрндаат дека иако мислиме, сепак не е еколошко на струја затоа што се загадува околината таму негде, кај што се произведува таа струја на јаглен (битола, гостивар итн итн)... струја исто така се произведува и од зелени извори (фотовлтаици, ветерници, хидроцентрали итн итн)... досега ова би било нај еколошкото возило кое дефинитивно треба да размислува секој да го има... по еколошко од ова би било исто така елкетричен автомобил, кој додека се движи, прави и попатно прочистување на воздухот.. онака успат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг:
« Одговори #1424 на: 29 Септември 2016, 10:38:49 am »
Да, така е. Останува само маржата на електричните автомобили кои се прескапи без никаква логика.