јас би идел на електричен автомобил, на кредит... но тоа не значи дека со оваква “понуда“ ќе ме натераат да гласам за вмро... секако, не значи ни дека ке гласам за сдсм... незнам за кого ке гласам се додеа не дојдат изборите, можда и нема да гласам... поентата ми е дека ова е ПАТЕТИЧНА СИТУАЦИЈА кога за гласови се гребат со понуди за некаква еколошка мерка, која посекако требаше да се донесе од поодамна. стимулацијата за овој проект посекако треба да се донесе.
електричен автомобил, со автономија од 400-500 километри е изборот за мене за во скопјево а и за низ државата возење. супер ЕКОЛОШКО и супер ЕКОНОМИЧНО... скептиците сега ке почнат да дрндаат дека иако мислиме, сепак не е еколошко на струја затоа што се загадува околината таму негде, кај што се произведува таа струја на јаглен (битола, гостивар итн итн)... струја исто така се произведува и од зелени извори (фотовлтаици, ветерници, хидроцентрали итн итн)... досега ова би било нај еколошкото возило кое дефинитивно треба да размислува секој да го има... по еколошко од ова би било исто така елкетричен автомобил, кој додека се движи, прави и попатно прочистување на воздухот.. онака успат...