Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 175
Цитат: slavjanski на 03 Ноември 2016, 22:35:25 pmRealno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin. Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100kmМногу тешко дека ќе измериш така точно плин.. Прво зависи од температурата.. Друго сите пумпи не се на ист притисок приклучени.. Трето сите коли различно работат.. Некои треба да загреат, некои треба да појди повеќе обртаи за да се префрли.. Така го возиш на бензин некое време... Ми се има десено на комбето... На ноќе (15 степени) наточив максимум плин, го извозев околу 150км.. Комбето беше цел ден на сонце оставено, појдов да наполнам и собра само 4 литри (и тоа со молење..)
Realno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin. Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100km
Што би можело да го дава овај звук на чукање ? Слушајте на видеото, "позади" штракањето на дизните од плинот се слуша едно чукање тик тик тик... најдобро се заприметва од 0:16 до 0:21 секунда.Ова се слуша само на плин кога работи.п.с исто така ова прв пат го слушнав после правењето на голем сервис(ако менва нешто тоа) т.е каиши затегачи и Масло од нашето... пред тоа најверојатно имаше Швајцарско масло.
Звукот неможам да го слушнам добро- дали можеш да ми кажеш дали звукот кој го слушаш е механички или е електричен?
Цитат: Oliver^^ на 19 Ноември 2016, 11:59:05 amЗвукот неможам да го слушнам добро- дали можеш да ми кажеш дали звукот кој го слушаш е механички или е електричен?Ах сега ме погоди... Па незнам мислам дека е механички. А која е разликата меѓу таков и електричен ? Овај звук е нешто слично како саат кога ќе штрака во броењето на секунди, само со многу побрзо темпо. Пробај со слушалки најдобро се слуша.
на тој ланос, претпоставувам со 1.5 дохц мотор е, ти одговара буквално се што има на понуда, од нај скапиот до нај евтиниот. тој мотор и на плочка систем ке работи како песна, само ке троши повеке од нормалното (во литри гледано околу 30%)
Цитат: onak на 16 Декември 2016, 15:24:32 pmна тој ланос, претпоставувам со 1.5 дохц мотор е, ти одговара буквално се што има на понуда, од нај скапиот до нај евтиниот. тој мотор и на плочка систем ке работи како песна, само ке троши повеке од нормалното (во литри гледано околу 30%)а цените како се движат