Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
125 (71.4%)
Новус
15 (8.6%)
Мармил Монт
12 (6.9%)
Кар Систем
15 (8.6%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.9%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 175

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 392530 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
Одг:
« Одговори #1440 на: 04 Ноември 2016, 10:27:54 am »
Принс, Ловато или Ланзи Рензо ? Добри/Лоши страни?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1044
Одг:
« Одговори #1441 на: 04 Ноември 2016, 10:58:02 am »
Се јавив у Новус и можело само Ловато да се вгради.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1442 на: 05 Ноември 2016, 06:48:25 am »
Realno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin.
Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100km

Многу тешко дека ќе измериш така точно плин.. Прво зависи од температурата.. Друго сите пумпи не се на ист притисок приклучени.. Трето сите коли различно работат.. Некои треба да загреат, некои треба да појди повеќе обртаи за да се префрли.. Така го возиш на бензин некое време...

Ми се има десено на комбето... На ноќе (15 степени) наточив максимум плин, го извозев околу 150км.. Комбето беше цел ден на сонце оставено, појдов да наполнам и собра само 4 литри (и тоа со молење..)

Бузуки има право кога е топло важи тоа (на топло боцата собира помалце а и да пумпите се со различни притисоци) така да со 100% не се мери ама сега во овој период можеш да си измериш со некои си 85-90% точност.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1443 на: 05 Ноември 2016, 09:45:33 am »
После 5-6 боци, ќе си знаеш колку литри ти троши. Убавото со плинот е што секогаш можеш боцата до крај да си ја потрошиш, да забележиш километража и после на бензин да си се одвезеш до плинара.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1444 на: 06 Ноември 2016, 11:34:45 am »
Realno dodaj 2 litri na toa sto go pokazuva za benzin posto i taa za benzin ne e tocna ako kazuva 5.5 trip na benzin toa e okolu 6l benzin ili 7l plin.
Spored moja procenka najdobro se meri plin na popna boca i so dopolnuvanje na izvozeni 100km
само 100километри? никад нема така реално да ја дознаеш потрошњата права на плин... нај точно и прецизно е со полнење до грло и празнење дур не пресуши боцата. и тоа нај малку три пати оваа процедура, па тек тогаш ќе имаш просек на потрошња. со 100 километри ништо не праиш... со 1000 да...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6928
  • French diamond
« Одговори #1445 на: 09 Ноември 2016, 00:03:08 am »
Што би можело да го дава овај звук на чукање ? Слушајте на видеото, "позади" штракањето на дизните од плинот се слуша едно чукање тик тик тик... најдобро се заприметва од 0:16 до 0:21 секунда.

Ова се слуша само на плин кога работи.

п.с исто така ова прв пат го слушнав после правењето на голем сервис(ако менва нешто тоа) т.е каиши затегачи и Масло од нашето... пред тоа најверојатно имаше Швајцарско масло.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1446 на: 19 Ноември 2016, 11:59:05 am »
Што би можело да го дава овај звук на чукање ? Слушајте на видеото, "позади" штракањето на дизните од плинот се слуша едно чукање тик тик тик... најдобро се заприметва од 0:16 до 0:21 секунда.

Ова се слуша само на плин кога работи.

п.с исто така ова прв пат го слушнав после правењето на голем сервис(ако менва нешто тоа) т.е каиши затегачи и Масло од нашето... пред тоа најверојатно имаше Швајцарско масло.
Звукот неможам да го слушнам добро- дали можеш да ми кажеш дали звукот кој го слушаш е механички или е електричен?
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
PLINSKI UREDI
« Одговори #1447 на: 20 Ноември 2016, 08:09:05 am »
Нормално ли е на ова време колата како парна локомотива ми е... ептен се познава чадот...  на топло не де гледа ич...
?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #1448 на: 20 Ноември 2016, 08:46:21 am »
Плинашче, Си чади водена пареа :)  Уживај!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6928
  • French diamond
« Одговори #1449 на: 20 Ноември 2016, 18:21:02 pm »
Звукот неможам да го слушнам добро- дали можеш да ми кажеш дали звукот кој го слушаш е механички или е електричен?

Ах сега ме погоди...  ;D  Па незнам мислам дека е механички. А која е разликата меѓу таков и електричен ?

Овај звук е нешто слично како саат кога ќе штрака во броењето на секунди, само со многу побрзо темпо. Пробај со слушалки најдобро се слуша.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1450 на: 25 Ноември 2016, 22:58:54 pm »

Ах сега ме погоди...  ;D  Па незнам мислам дека е механички. А која е разликата меѓу таков и електричен ?

Овај звук е нешто слично како саат кога ќе штрака во броењето на секунди, само со многу побрзо темпо. Пробај со слушалки најдобро се слуша.
1Џабе имам уши како на дамбо, 2ама неможам добро да го слушнам батка 3а баш би сакал неккао да помогнам(третото ми е мото:))))
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен Baraban

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #1451 на: 14 Декември 2016, 20:01:24 pm »
За даевоо ланос 1.5 1999 година може некој да ми каже каков систем треба и колку кошта

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1452 на: 16 Декември 2016, 15:24:32 pm »
на тој ланос, претпоставувам со 1.5 дохц мотор е, ти одговара буквално се што има на понуда, од нај скапиот до нај евтиниот. тој мотор и на плочка систем ке работи како песна, само ке троши повеке од нормалното (во литри гледано околу 30%)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Baraban

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #1453 на: 16 Декември 2016, 20:15:56 pm »
на тој ланос, претпоставувам со 1.5 дохц мотор е, ти одговара буквално се што има на понуда, од нај скапиот до нај евтиниот. тој мотор и на плочка систем ке работи како песна, само ке троши повеке од нормалното (во литри гледано околу 30%)
а цените како се движат

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #1454 на: 17 Декември 2016, 01:45:49 am »
а цените како се движат
od 350e nagore ako ne se lazam (za dizna sistem)