Автор Тема: Олдтајмери..  (Прочитано 468782 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Одг: Олдтајмери..
« Одговори #2085 на: 11 Август 2015, 15:37:06 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #2086 на: 12 Август 2015, 15:39:40 pm »
Убаво е да се гледа во живо

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2087 на: 13 Август 2015, 02:51:52 am »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2088 на: 13 Август 2015, 13:35:03 pm »
Зимава планирам вака нешто да го правам фиќото, само да е за 4ца.. Само незнам дали ќе биди баш ок да уништам фиќо во фабричка одлична состојба за да биди вакво  нешто..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2089 на: 13 Август 2015, 13:58:00 pm »
Сосема во ред е да уништиш фичо во фабричка добра состојба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #2090 на: 13 Август 2015, 14:24:22 pm »
Зимава планирам вака нешто да го правам фиќото, само да е за 4ца.. Само незнам дали ќе биди баш ок да уништам фиќо во фабричка одлична состојба за да биди вакво  нешто..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Торзиона ригидност на која може да и позавиди и Mclaren 650s spyder  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2091 на: 13 Август 2015, 14:59:56 pm »
Огласи го Фичото ако е толку одлично, или па конзервирај го и чувај го. Со вакви глупости или глаа ќе искршиш или џабе ќе фрлиш пари зошто за ништо нема да го бива.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2092 на: 13 Август 2015, 15:07:47 pm »
Сосема во ред е да уништиш фичо во фабричка добра состојба.
Дури и пожелно е! :)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #2093 на: 15 Август 2015, 18:10:53 pm »
нема да добиеш атест и нема да можеш да го возиш, а и греота е да го уништиш ако е здраво како што викаш

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2094 на: 15 Август 2015, 18:36:53 pm »
Зошто да не можи да се атестира ? Нели имаше некој инструкции што ги даваа по кој треба да биде изработено, за да можи да се атестира...

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #2095 на: 20 Август 2015, 17:51:49 pm »
Nemoze t.e moze ali pozadi tebe ako stoi firma shto izrabotuva karoserii na vozila vo sluchajov koli. Kolku shto znam kaj nas takva firma/fabrika nema.
Jas eden kup pati sum bil na mashinski ama gabe, sum pravel i elaborati i sum nosel originalni skici od od Jolly ali ne pominuva toa kaj nas

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2096 на: 21 Август 2015, 00:56:18 am »
додека соколов не умре и тој црниот ретард до него што е, нема да може да направиме било што... ене ти ја златна србија по тие прашања... колку само е полесно кај нив за атести за било што...

додека кај нас на машински само се атестираше плин, и кај нив само на машински се атестираше плин... кај нас ти бараа една фасцикла документи, во србија требаше само да ја однесеш колата и да видат како е изведено и толку.. без документи, без атести на боца, расплињача, дизни ПИЧКЕ МАТЕРИНЕ хомологации, ништо... од фамилија наш човек работи во машински факултет во ниш, на отсек за атести (било какви) на возила... сум се чудел кога ми збореше...

соколов е копитото што ги постави тие престроги стандарди за било што... некој ке рече тоа е добро.. не, не е добро.. добро е да поставиш строги стандарди за било што, ама да поставиш скоро невозможни а за некои работи и КОМПЛЕТНО НЕВОЗМОЖНИ стандарди, тоа и не е баш добро... ете ти го слуачајот со возило да се преправи во кабрио... немаш опција за тоа... едноставно НЕМАШ РЕШЕНИЕ да направиш нешто било што легално, а имаш и знаење, и искуство и алат и можност да направиш нешто што ке биде и појако и поцврсто дури и кога би се правело во фабрика...  ама на тоа копито, така му кејфнало на ку*от, да си игра со народот... мене 2 пати ме има враќано од атест на возило за БАНАЛНИ работи... банални... на атанс бог да го прости, форд капри не му пушти на атест, затоа што имал (пази сега) ДОДАДЕНО МЕТАЛНИ ОКВИРИ НА ФАРОВИТЕ, кои не биле во листата на делови за тоа возило...

да земеш и да го утепаш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2097 на: 21 Август 2015, 00:59:11 am »
А ќе можи уопште некако да се регистрира ? Па после да се прави демек прво е регистрирано па потоа преправено..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2098 на: 21 Август 2015, 01:00:57 am »
така ке можеш да го возиш до истек на регистрација... после ручки од тупан, освен ако немаш опција некоја “повикај пријател“ кој работи на некој технички...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #2099 на: 21 Август 2015, 01:25:23 am »
Јас мислам дека е правилно тоа што се строги стандардите.

Никој не ти забранува да си правиш издркотина од кола и да си ја возиш низ двор. Меѓутоа за да се вклучи во сообраќај, нормално треба да исполнува строги стандарди. Сите возила кои се денес во производство и пуштени во продажба треба да исполнуваат строги критериуми и стандарди.

Атестирање на некое модифицирано возило кое не е детално испитано и без запазување на стандарди, претставува опасност за сите учесници во сообраќајот.

Тие атестите за боци, расплињачи, дизни се доказ дека компонентите се изработени по некој стандард, дека се тестирани и дека правилно ќе ја вршат работата во текот на нивната експлоатација.

Не е само фати брусилката, сечи, тури 2 профили - протреси ја колата - ќе држи ова, нема гајле.

Бузуки, мој совет ти е да го реставрираш Фиќото и да го вратиш во фабричка состојба доколку толку ти е мерак. Не си ја барај бељата и не се прави со сила конструктор на возила, тоа е посебна наука, која ние овде баш и не ја разбираме. Освен тоа, преправено Фиќо кабрио е невидена издркотина.