додека соколов не умре и тој црниот ретард до него што е, нема да може да направиме било што... ене ти ја златна србија по тие прашања... колку само е полесно кај нив за атести за било што...
додека кај нас на машински само се атестираше плин, и кај нив само на машински се атестираше плин... кај нас ти бараа една фасцикла документи, во србија требаше само да ја однесеш колата и да видат како е изведено и толку.. без документи, без атести на боца, расплињача, дизни ПИЧКЕ МАТЕРИНЕ хомологации, ништо... од фамилија наш човек работи во машински факултет во ниш, на отсек за атести (било какви) на возила... сум се чудел кога ми збореше...
соколов е копитото што ги постави тие престроги стандарди за било што... некој ке рече тоа е добро.. не, не е добро.. добро е да поставиш строги стандарди за било што, ама да поставиш скоро невозможни а за некои работи и КОМПЛЕТНО НЕВОЗМОЖНИ стандарди, тоа и не е баш добро... ете ти го слуачајот со возило да се преправи во кабрио... немаш опција за тоа... едноставно НЕМАШ РЕШЕНИЕ да направиш нешто било што легално, а имаш и знаење, и искуство и алат и можност да направиш нешто што ке биде и појако и поцврсто дури и кога би се правело во фабрика... ама на тоа копито, така му кејфнало на ку*от, да си игра со народот... мене 2 пати ме има враќано од атест на возило за БАНАЛНИ работи... банални... на атанс бог да го прости, форд капри не му пушти на атест, затоа што имал (пази сега) ДОДАДЕНО МЕТАЛНИ ОКВИРИ НА ФАРОВИТЕ, кои не биле во листата на делови за тоа возило...
да земеш и да го утепаш...