ete... naj reprezentativen primerok za izdrlivosta na turbo dizelite vi e clenot riki... go utepa od stiskanje dizelot i za 1.5 godina smeni 6 turbini i projdeni 25.000 km. jas ne sum ni cul ni videl nitu exen benzinec tolku turbini da smenil od stiskanje za tolku mala kilometraza. imame clenovi so turbashi benzinci koi redovno stiskaat i ne menjaat... na primer hgt... masta mu ja izvadi... prethodno pezoto isto, dziger vadenje na kolata... ja slupa a turbinata otide u druga kola...
da... dizelot ima SAMO EDNA PREDNOST.... edinstvena prednost... poevtin e vo trosoci za gorivo na 100 km pominati... niedna druga...nemozam da tipkam od telefonov ibaku eden kup raboti ke posocev za dizel vozilata i nivnoto odrzavanje.
Тресе, тресе, тре-се-ме, гајле си, не-ма-ме. Тресе цела на-ци-ја, со гаран-ци-ја, а је!
Пежото на S16 не беше турбо. Ниту пак Пунтото е турбо.
Рики е далеку од најрепрезентативен примерок. Рики се фалеше со бројка на искршени мењачи, дали тоа значи дека репрезентативен примерок за издржливост на мењачите? Рики е репрезентативен примерок за тоа како не треба да се вози дизел.
Еве, ние во фамилија до сега сме имале 4 дизел возила (1х голф, 1х пасат, 1х ауди и 1х леон) со вкупно поминати околу 250.000 км, и ни едно од тие возила немало никакви механички проблеми.
Или консултирај се со Велештрумф и нивната ергела дизелаши со сигурно повеќе од
1.1 - 1.2 милиони километри. Ниту еден проблем.