Перформансите обично се на страната на дизелот (кога имаат ист сооднос кс/кг).
Обично, не е секогаш, веќе докажано.
Изолацијата е на страната на дизелот, дизелот е потивок во возење
Една од повеќето лаги кои ги провлекуваш низ форумов, докажано во повеќе наврати.
Чисто онака флешче:
Okolu bukata...
Kalibrata so fabricki izduv i katalizator bese edno 30% potivka od Mercedesot koj sto go vozev...i niz grad, i na otvoreno.
Не треба да те потсетувам Мерцедесот каков беше, од скоро е муабетот.
Дизелот е дупло поекономичен (со доказ)
При тркање, се согласувам. Реалноста е далеку од тркање и возење нонстоп при максимална брзина.
Иако и тие дупло по неекономично кога ќе ги поминам ќе ги поминам со насмевка од уво до уво.
Турбо косилиците идат со 2-3 цилиндри и никаков звук.
Цела среќа и огромна благодарност до автомобилска индустрија што не раатисува од 2-3 цилиндрични дизели.
А за воља на вистинита, бар на форумов, сите турбо косилици имаат над 2-3 цилиндри.
Единствената предност на косилицата: поевтина е. Епа се знае, колку пари, толку музика.
Поефтина, подобри перформанси, мерак за душа.
Ako golfot na zero trosi 7, soodvetno takvo vozenje na TSi ne e ni slucajno pod 9.
Јас не сум успеал да отидам над 11,4.
5км од браната Маврово до Државна болница за 45 минути, на автопат колку што иде толку.
Од Аеродром на Водно изживување, па на обиколница изживување (читај мерак праење), назад до Аеродром, 9,3 потрошувачка
Ако Зеро го вози Голфот секојдневно како што јас си го правев ќефот на Водно и обиколница, тогаш се согласувам дека не сум испод 9.
Кога на гугл ќе откуцам advantages of diesel engine, не наоѓам ама баш ниту еден извор кој вели дека единствен адут е потрошувачката. Обично е цело списоче со повеќе од една ставки.
Пробај и самиот.
Како ќе го објасниш овој феномен? Што се случува?
Не ми треба Гугл за нешто што го знам и сум го користел.
Јас ги знам предностите на дизелот.
Проблемот со вас е што не ги знаете предностите турбо бензинецот.