Многу сте умерени...Јас полека, полека би ги измачувал до пред смрт, па би ги залечил и рехабилитирал за повторно да можам да ги измачувам. И се така додека можат да издржат, а притоа ќе внимавам да не случајно некој ми се самоубие.
Се приклучувам, на годјо...
Јас можеби сум тепал цигани... ама... друго е да тепаш, а друго е да му се случи нешто да му помогнеш...
Пред едно 7-8 години попладне, возам према саем, и сеа на делот пред мтв, точно кај што стои бината за прогласување... едни цигани на оние плавите моторчиња напред томос 14ка а позади приколица со 2 тркалца... и вози пред мене... и отеднаш му пука задна осовина... кочи, се лизга, удри во тротоарот едниот циган излета... а другиот се преврте со приколката...
и јас од позади нив... кочам ,кочам... ги заобиколив да не ги удрам и застанав... среќа, циганска работа ништо посериозно не им беше... само гребаници... и не ги оставив така, до макпетрол пумпата бев да им земам кисела вода... им донесов... дека и двајцата се испосраа од страв... и така... им помогнав количката ја качивме горе на тревњакот... и продолжив...
Така да, неможам да видам некој да се мачи а да не му помогнам, а најмалце како овие со детево...