Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887559 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Многу сте умерени...Јас полека, полека би ги измачувал до пред смрт, па би ги залечил и рехабилитирал за повторно да можам да ги измачувам. И се така додека можат да издржат, а притоа ќе внимавам да не случајно некој ми се самоубие.

Се приклучувам, на годјо...

Јас можеби сум тепал цигани... ама... друго е да тепаш, а друго е да му се случи нешто да му помогнеш...

Пред едно 7-8 години попладне, возам према саем, и сеа на делот пред мтв, точно кај што стои бината за прогласување... едни цигани на оние плавите моторчиња напред томос 14ка а позади приколица со 2 тркалца... и вози пред мене... и отеднаш му пука задна осовина... кочи, се лизга, удри во тротоарот едниот циган излета... а другиот се преврте со приколката...
и јас од позади нив... кочам ,кочам... ги заобиколив да не ги удрам и застанав... среќа, циганска работа ништо посериозно не им беше... само гребаници... и не ги оставив така, до макпетрол пумпата бев да им земам кисела вода... им донесов... дека и двајцата се испосраа од страв... и така... им помогнав количката ја качивме горе на тревњакот... и продолжив...

Така да, неможам да видам некој да се мачи а да не му помогнам, а најмалце како овие со детево...
Браос бе Рики!!! Ретко кој признава, а сите сме го правеле тоа!  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Го фатив ова на CNN, тажно и језиво истовремено.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Го фатив ова на CNN, тажно и језиво истовремено.

Затоа си ми така, како малце потресен :)

Дени, греота е да не му помогнеш...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Абе сега слушам вести некој собрал 11 овци со кола, крв па патот лом, кланица :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Не ги видел и почнал да кочи откако разлетал едно 30- тина на сите страни   ;D :(

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Абе сега слушам вести некој собрал 11 овци со кола, крв па патот лом, кланица :D
11 ги усмртил,уште 50 да си ја наплати штетата,стравот,повредите...овчарот нека се обеси :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Што барале овците на пат без возачка и сообраќајна? Појас имале?
Епа небезбедно кога патуваат, никој не им е крив!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Што барале овците на пат без возачка и сообраќајна? Појас имале?
Епа небезбедно кога патуваат, никој не им е крив!
Се ми се чини дека ќе положиш утре :D :D ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ма да фатиш овчарот, сосе овци под земја. На автопат ли се шетаат овци да им ебам тоа ненормалните!

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
Ма да фатиш овчарот, сосе овци под земја. На автопат ли се шетаат овци да им ебам тоа ненормалните!

кај нас тоа го имаш ..и неосветлени трактори затоа несакаат да ги регистрираат послем кој ќе гине :/

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Со автомобил го влечел синот по улица

Невнимателен возач во понеделникот можел да го убие својот тригодишен син откако случајно го закачил за облеката и потоа го влечел четириесетина метри по улица пред да го забележи детето. Тој го однел синот во кратовската болница каде лекарите констатирале бројни повреди по целото тело и по укажаната прва помош го препратиле во скопскиот Ургентен центар каде малото дете било задржано на лекување.

Од кратовската болница веднаш била известена полицијата, а кога дошле полицајците таткото се обидел да ја сокрие својата вина, па им раскажал приказна во која виновникот бил некој непознат возач кој со автомобил влегол во неговиот двор. Сепак увидот го покажал спротивното, па невнимателниот родител соочен со фактите ја признал вината и објаснил што точно се случило.
Тој влегол во својот автомобил и за да излезе од дворот се вратил наназад. Меѓутоа тој не погледнал во ретровизорите и не забележал дека син му се наоѓа точно зад него. Со куката тој му ја закачил облеката и тргнал да вози. По четириесетина метри ги чул криците на детето, но и сигналите на соседите и семејството и застанал, што најверојатно му го спасило животот.
Од кратовската полиција информираат дека против родителот И.Д. (31) ќе биде поднесена кривична пријава.
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=467545DBA909114EAADFBF7B47FE5A17
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Со автомобил го влечел синот по улица

Невнимателен возач во понеделникот можел да го убие својот тригодишен син откако случајно го закачил за облеката и потоа го влечел четириесетина метри по улица пред да го забележи детето. Тој го однел синот во кратовската болница каде лекарите констатирале бројни повреди по целото тело и по укажаната прва помош го препратиле во скопскиот Ургентен центар каде малото дете било задржано на лекување.

Од кратовската болница веднаш била известена полицијата, а кога дошле полицајците таткото се обидел да ја сокрие својата вина, па им раскажал приказна во која виновникот бил некој непознат возач кој со автомобил влегол во неговиот двор. Сепак увидот го покажал спротивното, па невнимателниот родител соочен со фактите ја признал вината и објаснил што точно се случило.
Тој влегол во својот автомобил и за да излезе од дворот се вратил наназад. Меѓутоа тој не погледнал во ретровизорите и не забележал дека син му се наоѓа точно зад него. Со куката тој му ја закачил облеката и тргнал да вози. По четириесетина метри ги чул криците на детето, но и сигналите на соседите и семејството и застанал, што најверојатно му го спасило животот.
Од кратовската полиција информираат дека против родителот И.Д. (31) ќе биде поднесена кривична пријава.
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=467545DBA909114EAADFBF7B47FE5A17

Кој цреп човече, што има да лаже, нека гледа све да е ОК со детето.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
требал да гледа каде вози ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
требал да гледа каде вози ...

Абе намерно го закачилл, и го влечел... тоа е работата...