Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416808 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
А за шамарчињата? :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Памет за друг пат.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Шала на страна мојш да се зезниш така со денешниве закони.
Али па добаар ум си му дал.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Абе кога ке ти пукни филм најмалку нешто е шо мислам шо вели законот.Законот е закон и некогаш се крши тој закон,шо да прајме не сме светци. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Еднаш возев товарно комбе и никогаш повеќе. Мислам дека повеќе од 70% се мртви агли...

Слегов од него и на претпоставениот му реков ако ме макар и праша пак да го возам комбето, нека вади отказ на маса под итно.

Јас субјективно сум на страна на шоферот тука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Инаку толку неписмен народ колку во Македонија нема нигде на друго место. Дај Боже следната нуклеарна проба на онај кратко стрижаниот да биди во Македонија. ;D
Амин.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Јас една година возев во Њу Џерси камион/комбе за сладолед низ улици косата ми побеле од  деца мали шо се растрчаваја напред назад.. Една вечер во слабо осветлена улица враќав назад и чукнав нешто,  вервајте се измочав вгаќи мислев дете стапнав,  излегов со трчање среќа поштенско сандаче беше и то салам под тркало го имав поминато.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Ховитз се гледа дека се разбираш многу. Сереш кога ти се фрлаат пред кола кај зелено пазарче и каде не ама тука си тврд орев. Што си возел од тмв па вака што одма се глупираш? Моја претпоставка е овој во рикверц со два на саат а женава од горе му се симнала на коловоз во исти правец, ме се тргала пошто има 69 години и за све е во право во животот, ја бутнал и ја прегазил без да ја осети.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Ти за све сереш па пак те трпат овде.

http://24vesti.com.mk/pregazena-zhena-pred-ministerstvoto-za-kultura-0

Педесетгодишна жена утрово загина во своето маало во Скопје враќајќи се од пазар. Натоварена со  кеси се движела по самата улица, бидејќи тротоарите редовно се зафатени со паркирани автомобили. Комбето со стока кое враќало на рикверс, не ја забележало. За да го извадат телото на надлежните служби им требаа повеќе од три часа.“

Aли еве ако морам да се согласам со цел форум дека е жената крива нема проблем.
« Последно менување: 18 Август 2017, 08:27:04 am howitz »
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Никаде не прoчитав дека туку некој да ја криви жената, освен ти се фати одма копита да нарекуваш луѓе.

Отсутен howitz

• Редовен
Добро се извинувам, шоферот на кобето кој прегази човек. Комбето испадна криво на крај.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Факт е дека шоферот на комбето одземал живот. Сигурен сум дека не сакал да го стори делото, и можеби не бил свесен дека прави дело, но ете биднало.

Жената е мртва.

Сега судбината на шоферот е во рацете на судските органи.

Истите судски органи кои што:
- му пресудија два месеци условно на Урко кој што уби моторџија со тоа што му пресече патека на движење преку две полни линии на булевар.
- му пресудија смешни неколку месеци затвор на Ален кој што разнесе дедо на партизанска со брзина кој што е својствена на автопат

Сега во оваа ситуација, законот за возачот на комбето ќе биде ригорозен и ќе го фукнат 5 години во ќорка, а можеби и повеќе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Небрежност.

Да возеше бабата на нерегистриран мотор со 90кмч, веројатно немаше да го осудат и комбистава.

Отсутен howitz

• Редовен
Факт е дека шоферот на комбето одземал живот. Сигурен сум дека не сакал да го стори делото, и можеби не бил свесен дека прави дело, но ете биднало.

Жената е мртва.

Сега судбината на шоферот е во рацете на судските органи.

Истите судски органи кои што:
- му пресудија два месеци условно на Урко кој што уби моторџија со тоа што му пресече патека на движење преку две полни линии на булевар.
- му пресудија смешни неколку месеци затвор на Ален кој што разнесе дедо на партизанска со брзина кој што е својствена на автопат

Сега во оваа ситуација, законот за возачот на комбето ќе биде ригорозен и ќе го фукнат 5 години во ќорка, а можеби и повеќе.

Морам да се согласам комплетно овде. Реагирав бурно затоа што сепак, подобро со казна затвор него со 2 кубици земја во Бутел како во овој случај во Дебар Маало.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
ќе го одлепуваат со шпакла после од мама...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.