Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414637 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Не ми се верува дека спореди возење по булевар со некој си дупка пат.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Ти си спомнуваш булевари, јас нигде не спомнав. Јас само реков дека сте најголемите плачковци шо постојат и секогаш некој друг ви е крив во сообрајќајот.

п.с дека сте толку јаки шофери вие,а ние останатите ве кочиме, затоа ви ја намалија дозволената брзина  ::)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Брзината ја намали ја од дибеци што не знаат да возат во голем град, а нормално дека ќе спомнам булеввар пошто таков пат како што опиша во центар на Скопје нигде нема.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Не, туку дојдовте пола Могила тука, па не сте виделе семафори и толкава гужва, шта чеш тежок тертип сте кур ве боли за другите, па мораше ние на вас да се прилагодиме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ја со месеци поминувам без да свирнам (освен на клабер) и без да ми свирнат (освен сељаци у микросекунда по палење зелено, кои не ги ни есапам) низ градов. Културата во сообраќајот во Скопје е навистина на многу ниско ниво, ама не е полоша од она што е надвор од Скопје во државава. Да не се лажеме. Динамиката можеби е друга, густината друга, ама каква некултура има по другине градови - Скопје може лекции за културно понашање да им држи.
За Луки разбирам. Доаѓа од цивилизирано општество и се сретнува со културен шок кога ќе дојде во државава. Е сега, во Скопје во еден ден, има динамика на сообраќај колку што има во Кавадарци (на пример) во пола година. На кој му е некултурно возењето во Скопје, му препорачувам на тренинг да појде во Тетово и Гостивар малце, пошто има голема густина на сообраќај и иста некулутра ко во секој друг дел на државава. Скопје ќе му се види оаза мира. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
...

Што да се каже за напишаново, освен дека е жива вистина. Во Скопје возачката култура е за никаде.
Од друга страна смешна е дискусијата кој е полош, кога голем дел од возачите се родум надвор од Скопје. А ако гледаме според втора генерација, тогаш огромното мнозинство не се од Скопје. До трета генерација ни неколку проценти нема да останат „стари Скопјани“.
Се што сакам да кажам е, работата е масовно цела село држава.

П.С. Полицијата да си ја работи работата, масовно ќе се „пограѓанат“ сите сељачишта.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Брзината ја намали ја од дибеци што не знаат да возат во голем град, а нормално дека ќе спомнам булеввар пошто таков пат како што опиша во центар на Скопје нигде нема.

Убаво пиша Луки погоре, сме имале ние прилики да возиме и во поголеми градови од Скопје и никогаш не сме имале проблеми нити пак тензија како во "метрополата" со широки булевари Скопје.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Скопје - метропола

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
За сите сообраќајни скопски плачипички.  ;D

https://www.facebook.com/fifteen52/videos/10154270216093440/?hc_ref=NEWSFEED

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не би успеало ако таткото не беше дужбего со 19 inch forged alloys :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000

Никаде ми немаат толку свирено, колку што ми имаат свирено во Скопје. А Скопје нит е најголемиот град во кој имам возено, нит пак е најголемата гужва во која имам возено.

Исто и мене.

Иако сум од Скопје, ги знам улиците и возам кола со скопски таблици :)

Што се тиче темава, скоро секогаш имам трпение и разбирање ако некој од друг град делува успорено и изгубено. Али на него ништо нема да му смени, затоа што ако не му свират на него, ќе ми свират мене позади него, па пак се ствара тензија ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Така де ама прашањето е колку од нив го делат истото мислење со никола.

Хаха абе опасни сте. Инаку јас дали сум бил во Скопје, Битола или незнам каде, возам како што ми одговара.. ако сте свиреле вие од позади, баш ме заболе  ;D  Ако ви се брза, жмигавец и цепете покрај мене.

А добро, тебе ако ти се брза за негде и возиш да речиме 90... треба и јас да возам толку поради тебе за да не ги навредам светите скопски таблици ? Претицајте бе луѓе, незнам шо толку не е јасно.

Најпрост пример таксист, таксистите летаат сегде и секогаш, без разлика дали било дупки или било што и сега според вашата т.е логиката на Darth треба и јас да летам по дупките затоа што зад мене има таксист ?? Е ќе почека малце, или пак слободно нека тера покрај мене.
 Така е секогаш кога слегвам од Бајро (битолчани знаат) скоро секогаш зад мене има таксисти и се брзат, па ми се лепат на браник зад мене, а патот е крш... и нормално јас си возам  полека пошто не ми е државна колата, ни пак ми е за кршењеи не се замарам дали се брзале тие или не, има место покрај мене нека си претицаат.

Taksistite letaat? ;D ;D ;D ;D

Lepi ti poodamna ne si bil u skopje ili? Taksist e kako pijana zena vo avto skola!!!

Raka na srce, i bitola ne ste neso kulturni u soobrakjajot ali ne e kulturno da se koci soobrakjaj zaso ti si dosol da si gi ladis jajcata na den dva.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Taksist e kako pijana zena vo avto skola!!!

И плус на мотор брате... Моторо ти фале у равенката :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ја сум единствен провинцијалец на форумов што повеќе ужива во градско возење во Скопје отколку во родното место? Или до родното место е проблемот?