Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414380 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Нормално. Скопје го наведов како најголема калакурница концентрација од страња во сообраќајот, а на многу раскрсници и на стратешки места веќе има камери.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Ама ако не е со скопски, сигурно е од страна и одма под дифолт легнување на свирка.
Еве го Armex е чист скопјанец што вози на велешки таблици. Прашајте го него дали му свири некој па коментирајте. Дали мене некој ми свиреше кога работев за фабрика на истокот и возев службено возило со Штипски таблици... Дали некој се осмели канџа во Скопје да ми стави...
Нескопски таблици не значат свирење по дифолт. Свирење по дифолт доаѓа од простачко однесување, без разлика од каде се таблиците. Во Скопје драстично повење има скопски од провинциски таблици па сепак свирење имаш на секои 10 секунди во просек. Ниту Скопје ви е криво, ниту скопјани ниту "скопјани".

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Вие си знаете...

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Пред месец дена бев со еден постар пријател Скопје(на враќање од Бг само поминавме земавме еден чоек за Битола)и застанваме на семафор,свети црвено овај од назад се обеси на свирка уште пред да отвори семафор.Отвора тргнуваме не поминува од десно и нешто као демек прај некои гримаси со рацете.

Тој и таквите како него треба факање кршење рацете двете на 3-4 места па после нека мафта пак,а па да го видиш ко ке е надвор од неговиот град каков изгубен е тоа е друг муабет.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ааама тој не свири заради таблиците! Свири затоа што е сељандра тешка. Тој свири и на скопски и на белгиски и на индиски таблици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Нa мене никoј не ми свири, пoпрвo јaс ќе свирнaм нa некoј штo зaспaл нa семaфoр. Ништo не ми менувaaт тaблиците, сaмo сум кo Англичaнец вo Њујoрк.

sent from Tapatalk

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
 За тие што свират на жолто има посебен круг во пеколот

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Абе балкан менталитет, мнооогу возила и хаос сообраќај они се фатиле дека им свирел некој... Не знам што очекувате, скоро па милион жители има во Скопје, пола Македонија е овде бре, секакви фаци ќе сретнеш воо сообраќај. А за гужвите, ако тргнеме од тоа дека секоја трета фамилија има по 2 возила, од тоа дека секој САМ се вози во кола ете ти рецепт.

Нема градот капацитет за толку народ и возила, јебига таква инфраструктура имаме што да праиме. Не сме Истанбул се со обиколници. Допрва ќе биде хаос како што тргнаа со доселување.

Милина си е за празници, викенди, летни месеци, милина. Широки булевари, празни, нормално чекање на семафор, нема тензија...

Треба сериозно да се размислува на таа тема, под итно проекти, обиколници од околу, подземни сообраќајници оти вака како што е тргнато тешко нас. Не се вози веќе низ Скопјево. Порано се знаеше, немаше гужви како сега до толку, на истите места каде што пред да речеме 5-6 години сум возел нормално, сега е чвор секој ден.
« Последно менување: 20 Ноември 2016, 17:50:12 pm Allexxander »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Најјаки се оние во колона на црвен семафор во гужва и свират од позади
Изгледа ќе им светне зелено ако свират

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Факт е дека ново доселенциве незнаат како се вози во Скопје. Ако од каде што дошле  се возело 30 максимална брзина, не се брзало да се тргне на зелен семафор, кога бил зелен семафорот не им сметало пак да го чекаат, кога требало да застнаат не барале место наменето за тоа, неможеш истото да го практикуваш и во Скопје. Сепак од Лисиче до Ѓорче не е 5 километри!

Секако не ги карактеризирам сите како неискусни возачи за во Скопје, има и кои знаат како да извозат, но за жал поголемиот дел се како оние наведените од погоре.

Порано менував свирка расипана од некористење, сега од пречесто користење.   :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
А оти, за кај се брзате вие Скопјани ?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Не се брзаме, само сакаме да стигнеме до одреденото место за нормално време.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Абе балкан менталитет, мнооогу возила и хаос сообраќај они се фатиле дека им свирел некој... Не знам што очекувате, скоро па милион жители има во Скопје, пола Македонија е овде бре, секакви фаци ќе сретнеш воо сообраќај. А за гужвите, ако тргнеме од тоа дека секоја трета фамилија има по 2 возила, од тоа дека секој САМ се вози во кола ете ти рецепт.

Нема градот капацитет за толку народ и возила, јебига таква инфраструктура имаме што да праиме. Не сме Истанбул се со обиколници. Допрва ќе биде хаос како што тргнаа со доселување.

Милина си е за празници, викенди, летни месеци, милина. Широки булевари, празни, нормално чекање на семафор, нема тензија...

Треба сериозно да се размислува на таа тема, под итно проекти, обиколници од околу, подземни сообраќајници оти вака како што е тргнато тешко нас. Не се вози веќе низ Скопјево. Порано се знаеше, немаше гужви како сега до толку, на истите места каде што пред да речеме 5-6 години сум возел нормално, сега е чвор секој ден.
Алтернативен превоз. Лек. Медитеранска клима, велосипедаки патеки, точак, веспа, скутер, мотор, автобус, групирање за со кола.

Јас се ова практикувам колку можам. На секој ми одговара различно. Се погаѓа автобуската да ти е на 2 минути од дома и на ве минути од работа. Или од кај девојка ти. Логичен избор е автобус. Ако има добар пат за со точак, парк, илинденска, партизанска - точак е најдобро решение. Ако треба по улици тогаш мотор/скутер најбрзо, најефтино, најмалку замарање. Во тие моменти кога врне, вее, слично кола со колега . Пола ти возиш пола другиот, пола гориво, пола паркинг, пола замарање.

Мора да се бутка во таа насока. Улиците се тие во центар, и ќе стануваат се потесни кога ќе се почне со велосипедски патеки и автобуски ленти. Така е во многу од милионските градови. Тоа е, алтернативите да се бркаат, или да почнеме да се газиме еден-врз-друг.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Страв нѝ е да не умреме заглавени во сообраќај  позади некои нескопјани.
« Последно менување: 20 Ноември 2016, 18:44:23 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Хаха абе опасни сте. Инаку јас дали сум бил во Скопје, Битола или незнам каде, возам како што ми одговара.. ако сте свиреле вие од позади, баш ме заболе  ;D  Ако ви се брза, жмигавец и цепете покрај мене.