Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3414025 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
... такви што кочат во последен момент. Во Германија многу ги има такви.... Од такт ме вади кога кочи во последен момент и застане на 50цм до браник.....

нееее, само кај нас има такви работи ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Ќе застанеше Приусот секако. Туку идиотов во Теслава зошто застана на сред улица? Душбег, за курчење.

Џонтра дај бе не билдај постови за џабе. Човекот застана затоа што сакаше да сврти лево на огромниот паркинг.

Ако те замолам фино убаво другарски, for old time's sake да не какаш за џабе ќе престанеш?

Доволно беше само:
Човекот застана затоа што сакаше да сврти лево на огромниот паркинг.

Пошто немам аудио не можев да чујам дали дава жмигавец и не приметив дека има паркинг. А каде што има паркинг и е дозволено вртење има испрекината линија а не полна и испрекината затоа не приметив..

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
Многу ме нервира синдромот на давање жмигавец само во моментот на вртење низ битола..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Ихх тоа е просперитет, не за џабе викаат градот на конзулите. У Скопје ретко кој уопште користи жмигавец, евентуално на технички ..

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
У Скопје само тие од провинција се обврзани да ги почитуваат сообраќајните прописи, меѓу кои и треба да имаш видовити способности за да можеш да претпоставиш кога некој од домородното население сака да сврти или да се престрои од крајна лева во крајна десна лента. И ако немаш кола на лизинг со СК табли, обавезно тампони за уши да се користат зашто сите свират под дифолт, кога се најдат позади тебе.  Кога дојдат во провинција на кружните задолжително вртат од обратна насока, чисто да се знае дека се од Скопје ако некој случајно не ја приметил таблицата.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ако е со скопски таблици, одамна веќе не значи дека е, уствари од Скопје.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Да, но тоа е исто како со ауди драјверс, само ради 4те прстени ти добиваш право да паркираш кај сакаш. Така и со скопски табли имаш многу бенефиции во сообраќајот.
Сум го осетил тоа со провинцијалски таблици.
Мада шо колку почесто идам за Ск. Толку по се прилагодувам на нивниот начин на возење.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Видиш, ја пак сум го осетил тоа со моите провинцијалски табли во друг град кога кола со домачи табли смее да паркира на улица а мене сообраќаец ме брка. Така да... :)

Ако е со скопски таблици, одамна веќе не значи дека е, уствари од Скопје.
Убаво кажано.

Кога дојдат во провинција на кружните задолжително вртат од обратна насока, чисто да се знае дека се од Скопје ако некој случајно не ја приметил таблицата.
Не само што неќам да се знае, туку да можам би ставил табли од тој град како би имал поголеми привилегии и поубаво би се уклопил.
« Последно менување: 20 Ноември 2016, 10:05:27 am Allexxander »

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Ама ако не е со скопски, сигурно е од страна и одма под дифолт легнување на свирка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Никој не свири за џабе.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Во Скопје свирката е средство за вербална расправија во сообраќајот. Ти свират ако возиш брзо, ако не поминеш на жолто, и ред други банални работи. Има луѓе кои што не го знаат Скопје добро и се случува да не можат да се снајдат во престројувањето, со свирењето само се дигаат тензиите непотребно.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
...

Шок*р бараат во Скопје ако не го знаат. Нека си седат таму од кај што дошле, вака само го прљаат градот.  :D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
За престројувањето ни скопјани не можат да се снајдат некогаш. Некој генијалец кај Мавровка, додека сите чекаме на семафор, од најдесна лента си извози по пешачкиот и си застана на најлева лента, значи си исече 3 ленти. Е тоа е една од ретките ситуации кога гласно сум се изнасмеал на сообраќајна дешавка :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Однесувањето на луѓето во сообраќајот е одраз на нивото на кое се спроведуваат сообраќајните закони и правила. Тоа што не се казнува ревносно и ефикасно, се практикува редовно.
Свест? Нека се пушти во Скопје систем за автоматско праќање честитки, има експресно сите да станат многи свесни и совесни. Барем во деловите каде би се поставиле камери и мерачи за брзина (кои на многу места и ги има, само ете на надлежните изгледа им требаат децении за да набавеле софтвер).

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Јас не би застанал само на Скопје ако веќе се имплементира ваква технологија. Сите градови заслужуваат сообраќајна култура.