Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3413866 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Еве ја таа ебана црна точка која со години никако да ја решат надлежните,те не се ни обиделе да ја решат.
http://pozitiv.mk/foto-se-sudria-motor-i-pezho-vo-novo-lisitche-povredeni-dvacata-patnici-na-motorot/
Стварно вртат кај што не треба,ама за да си отидат накај дома изборот им е само од кај Бато,а кога искачаат мора према АСНОМ да идат.
Па дај направете некој кружен тек или некое друго решение за луѓево,да биде безбедно,за да не се случуваат вакви соораќајки.

Според тоа колку е онадена колата, овој со моторов тешко дека возел петшеесе, а?

двајца на мотор, од местово на сообраќајката до кривината има некои 20-30 метра... нема шанси да возел побрзо од 80, јас имам пробано со кавасакито да ја залегнам кривината и да излезам од нејзе, па да видам колку возам најмногу... значи со максимално лежење во кривина, колку што можам полно спуштање до доле, скоро па со пролизгување излегов со 82 на саат. они биле двајца, нема теорија тоа да го направат со 82 на саат... местово го знам добро, пошто тука проаѓам секој ден по нај малку 5 пати... како и да е, едниот од момците на моторот е сеуште во кома. овој со колава го јал за сите пари. возење преку лента, на знак забранета насока, преку ПОЛНА ДУПЛА ЛИНИЈА и застанување на сред булевар преку две ленти... апсолутно е небитно дали моторџијата возел 50 или 80 во целава приказна..

тука мора нај хитно да се направи или кружен тек или семафор да се тури. луѓето што живеат кај мирко, немаат како да излезат освен на десно, па полукружно на паркингот за да се завртат за накај град....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ќе свртат десно и ќе отидат од кај мостот. Ништо не им мења. Ќе видиме овој колку ќе го јаде кога дечкото што го згазија и умре пред некој период сторителот не е ни во притвор.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Зошто би бил во притвор за сообраќајка?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ајде бе во притвор.. да не претеруваме. Тие што предизвикале собраќајна несреќа со смртни последици, одат во затвор, но нема потреба од притвор, зошто не е баш дека имале намера да убијат некого и дека тоа дело ќе го повторат. Ќе си го одлежат своето, и тоа најчесто во отворено одделение, ама не е баш дека се опасни криминалци и убици.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Секоја сообраќајка нема иста приказна, нормално дека нема никој намера да убие некого, се случуват незгоди секојдневно, но доколку возачот е во алкохолна состојба и убие некого, тоа не може да помине неказнето. Жив случај, човек му се раѓа дете, пијан летва со тикото удри жена главата со пинцета и ја собираа. Натам навам се заташка работата, среќа има пријатели, после неколку години, второ дете, иста приказна. Летва пијан удира човек на два дела го кине. И што мислете што ке се случи повторно? Не затвор, бесилка треба, ама тоа е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Зошто би бил во притвор за сообраќајка?

Не сум сигурен, но мислам дека прочитав дека му била втора потешка сообраќајка во месец дена.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Тјолие прочитај убаво што дискутираме. Притвор дали треба, не дали треба затвор ;)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Голем број на "луѓе" кои предизвикале сообраќајна несреќа со фатални последици не завршиле во затвор. Придобивка од осамостојувањето која како што гледаме уште трае.

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Специфична материја се сообраќајните незгоди со смртни последици. Инаку можеби за дел од виновниците не знаете дека се осудени затоа што само преспивале во затвор, а преку ден се на слобода ;) Така беше и со бившиот телохранител на началникот.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
ne mora zatvor, moze odzimanje na vozacka (trajno), paricna kazna, odzimanje vozilo i sl. i da saka da nemozi da napravi pak glupost

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Голем број на "луѓе" кои предизвикале сообраќајна несреќа со фатални последици не завршиле во затвор. Придобивка од осамостојувањето која како што гледаме уште трае.

Како не бе. И пред осамостојување го имаше истиот криминал, зависно кој си и што си. Има многу невини возачи пак што гнијат во затвор непотребно. Што правиме со нив?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Врати се Тито, собери си ја вересијава. Ослободи не пак :)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Запален џипот на сопственикот на сендвичарите „Вили“

Цитат
Синоќа треисетина минути пред полноќ бил запален џип на паркинг-простор на улицата „Видое Смилевски Бато“ во скопската населба Аеродром. Запалено било возило „гранд чироки“ со скопски регистарски таблички, сопственост на Г.Д. (39).

Според неофицијални извори, станува збор за џипот на сопственикот на ланецот сендвичари „Вили“, Горан Драгосановиќ. Причините и сторителите се непознати, а се шпекулира дека станува збор за лица кои барале рекет, а не го добиле.

http://fokus.mk/zapalen-dhipot-na-sopstvenikot-na-sendvicharite-vili/

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Не му ставиле екстра буњаковац ..

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30068
    • CARclub.mk