Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3413559 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1305
На М.Т.Гологанов, благодарние на професионалноста на изведувачот Трансмет, една инзнивелирана шахта нема, од Католичка до студентски Гоце Делчев. Браво момци, Коце, Стевче, Скопје, ревизии, инспекции и све по список....

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
Еве ја таа ебана црна точка која со години никако да ја решат надлежните,те не се ни обиделе да ја решат.
http://pozitiv.mk/foto-se-sudria-motor-i-pezho-vo-novo-lisitche-povredeni-dvacata-patnici-na-motorot/
Стварно вртат кај што не треба,ама за да си отидат накај дома изборот им е само од кај Бато,а кога искачаат мора према АСНОМ да идат.
Па дај направете некој кружен тек или некое друго решение за луѓево,да биде безбедно,за да не се случуваат вакви соораќајки.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Само треба да се отвори раскрсницата убаво и полесно ќе биде (не викам идеално ама побезбедно). Сега тука сечат на дупла пуна линија, и оние од спротивна страна не се ни свесни дека може будала да им пресече пат. Ако се свесни,  и они ќе бидат повнимателни и овие што вртат лево сега и сечат пуна, ќе го прават тоа легално и (колку толку) без кршење на правилата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Толку да си газда да сечеш две пуни лево, без да погледнеш дали надоаѓа некој треба стварно да си неотесан.

Јас би ставил само џандар сочен како што стои кај ситимол, кога излагаат од катната и вртат лево на дупла пуна. Ем буџетот полн, ем да видат како „можело“ да се веле и од друго место. Треба да се научи на „НЕ“. Значи нема. Иди ако си фраер од кај Мечос сврти лево на Партизанска, нема „морало“ накај карпош да одиш. Па мора кога е таква улицата. Иначе нека нема ич ленти, кој кај сака нека вози.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
и кај сити мол е дебилно решението,алал му вера на тој што го смислил така,треба да му дадат годишна награда на град Скопје,категорија:Дебилизам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
Крајно, крајно глупаво решение, ама таму општо е глупаво решен сообраќајот. На излезот од катната, мораш кон Партизанска па кон Влае. Тоа е океј, ако живееш натаму. Ама ако не, треба или лево на излезот преку дупла пуна, или на Партизанска полна лева па назад, или низ Тафталиџе, или низ Карпош 4 (и таму пак да заглавиш ради колоната на влезот во Сити Мол).

Излезот од катната гаража плаче за еден кружен. Плаче. И така ја проширија улицата, можеа еден мини-кружен да напраат, и така нема таму многу сообраќај, а ќе се решат многу проблеми.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас вртам десно и десно, и десно и излегувам на Илинденска. Па еве бисеров не ми се сронил до сега што сум завртел 200 метри околу Сити Мол.

Кај нас треба бетонски блокови како на ТЕтово-Гостивар да се стават секаде кај што има дупла полна. Многу ќе се подобри сообраќајот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
И јас праам така, само заебаното е што можеш пак да углавиш у гужва од таксисти и други видови дебили, на улицата кај другиот влез во гаражата во Сити Мол.
Кружен на излезот накај Карпош 3 би бил идеално решение.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
Јас вртам десно и десно, и десно и излегувам на Илинденска. Па еве бисеров не ми се сронил до сега што сум завртел 200 метри околу Сити Мол.

Ич не е проблем да свртиш десно-па-десно-па-десно. Још боље, можеш да се пуштиш од катната во подземната (само сврти уште едно кругче на последното симињање) и да пројдеш низ подземната и да излезеш на другиот излез.

И јас праам така, само заебаното е што можеш пак да углавиш у гужва од таксисти и други видови дебили, на улицата кај другиот влез во гаражата во Сити Мол.
Кружен на излезот накај Карпош 3 би бил идеално решение.

Точно. А примарната гужва тука ја прават таксистите, особено навечер. Имаат точно дефиниран дел каде можат да се паркираат, ВО ЕДНА КОЛОНА, ама не бре брате, ќе се наредат тука 20-тина таксисти во две колони, па заокружувај ги ти со одење во контра смер во другата лента.

Кружно текче кај излезот од катната кон Карпош 3, за мерак.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Еве ја таа ебана црна точка која со години никако да ја решат надлежните,те не се ни обиделе да ја решат.
http://pozitiv.mk/foto-se-sudria-motor-i-pezho-vo-novo-lisitche-povredeni-dvacata-patnici-na-motorot/
Стварно вртат кај што не треба,ама за да си отидат накај дома изборот им е само од кај Бато,а кога искачаат мора према АСНОМ да идат.
Па дај направете некој кружен тек или некое друго решение за луѓево,да биде безбедно,за да не се случуваат вакви соораќајки.

Според тоа колку е онадена колата, овој со моторов тешко дека возел петшеесе, а?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
abe kolku da se rece da se napravi nesto pa makar pred izbori...sto mislite kako e na prvomajska nakaj pintija dracevo...pogotovo lugeto sto zuveat vo usje ili na mesta kade sto ne mozat da svrtat bez da idat kilometar dva vo obratna nasoka za da mozat da svrtat... mora da secat 2 lentizadase priklucat ili od kaj dog security mora do prviot semafor pa posle nazad....samo kruzni tekovi mu e majkata

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Мора да сечат? Тука патрола мора да стои. Зошто исто како што мора кај зегин на партизанска да одиш десно накај соборна, така и таму. Него среќа има бетон на Партизанска иначе и за таму вакви муабети ќе имаше дека "требале да вртат" одкај беверли.

Среќа што е Партизанска убава магистрала иначе од вакви размислувања ќе беше расцепкана со 50 кружни тека и немаше никој на работа да може да стигне никогаш.

За дупла полна само буџет полнење и бетонски барикади. Цел град е углавен заради тие леви вртења насекаде зошто "неможеле" господата 400 метра да повозат повеќе.

Циркуз, кружен ќе ставале кај буњаковец зошто од мечос до зегин неможеле да стигнат без да кружат. Логика минус пет, не е ни нула.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Браво Дени, многу убаво срочено. Истите работи ме напињаат и мене. И ја кружам на многу места затоа што се такви правилата, ама правила се, а идиоти со став "Шо ги ебам, појма немаат како се регулура сообраќај ќе проаѓам ја кај мислам дека треба", треба дебело да си платат.

П.С. Прееска се качувам на надвозникот пред асуц за да идам десно накај бриколаж и идиот со комбе вози во обратна насока!!! Значи скроз во обратна насока, незнам каде планира да искочи, му свиракам му светкам и типот лабаво ми мафна у стил, знам, знам, не се секирај.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
Може има чоекот license to kill

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Ако се направе мал кружен пред влезот за кај сити мол, има со саати да се заглавува сообраќајот во двете насоки, особено за викенд навечер. Мора таму да се прошире за кружен со 2 ленти, ако е мал кружен, како што се чека за паркинг некогаш бааги време, цела улица ке се блокира.