Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423605 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Вечерва околу 20ч одам од Ресен за Охрид со камионот натоварен до ма***ци...3-4км после тунелите си возам 40-50км/х си го држам камионот на блокажа зад мене кола,а од спротива шлепер,позади него кола,па уште еден шлепер,позади него две коли и уште еден шлепер,сите едно до едно залепени...На моја кривина лево на нивна во десно се разминувам со првиот шлепер и колата позади него наидува вториот шлепер и еден (незнам како да го наречам) со бела Астра Г караван влезен да го претицува,секундарно сецнав десно,фатив на земјата тој со колата скрос десно се пикна пред(во,не видов убаво) шлеперот и фати со левата страна кај мене во задните гуми...И сите си  продолживме да си возиме како ништо да не било....Ако се удревме тука имаше да биди рибља чорба...

На враќање уште еден таков со Нисан ГТР(се има постирано по форумот) ама се прибра во своја лента на време и на крај уште еден со Вектра ме претекнуваше на сосема непрегледно место и за малку ке собереше еден со 101-ец...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Zavcera imav opasna slucka kaj alkaloid vo pravec na centar. Od tretata lenta sakav da se priklucam na srednata, pred mene toj zastanuvase, na sredna edno kombe podzastana da me pusti. Si dadov zmigavec i taman pocnav da vlagam koga svirka nekoj i vo istata milisekunda bam kaj mene u zadno krilo do vrata se istralja nekoe motoriste i levo desno sreckoto uspea da nepadne, ako padnese ke se dokazuvav dali sum go ubil ili ne. Se isprativme vidno zadovolni od situcaijata kako zavrsi, deckoto se kaci na motor i go spuka nataka kolku idese motorot. Jas kaj mene imam edna zaebana linija od rackata i nesto drugo sto moze da se ispolira.

Bitno uste ne znam od kade se pojavi i kako se sluci, kojznae kolku brzo idel i se protinjal megju koli. Ako idel poleka garant ke sum go videl na retrovizor ili nesto slicno. A i baska odkako se udri od jakata inercijata napred sto go vlecese ne padna, inace ke si ebese vekot.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Ste imale sreka dvajcata, poveke on nego ti.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Zavcera imav opasna slucka kaj alkaloid vo pravec na centar. Od tretata lenta sakav da se priklucam na srednata, pred mene toj zastanuvase, na sredna edno kombe podzastana da me pusti. Si dadov zmigavec i taman pocnav da vlagam koga svirka nekoj i vo istata milisekunda bam kaj mene u zadno krilo do vrata se istralja nekoe motoriste i levo desno sreckoto uspea da nepadne, ako padnese ke se dokazuvav dali sum go ubil ili ne. Se isprativme vidno zadovolni od situcaijata kako zavrsi, deckoto se kaci na motor i go spuka nataka kolku idese motorot. Jas kaj mene imam edna zaebana linija od rackata i nesto drugo sto moze da se ispolira.

Bitno uste ne znam od kade se pojavi i kako se sluci, kojznae kolku brzo idel i se protinjal megju koli. Ako idel poleka garant ke sum go videl na retrovizor ili nesto slicno. A i baska odkako se udri od jakata inercijata napred sto go vlecese ne padna, inace ke si ebese vekot.
Да не бил овој?

http://sitel.com.mk/foto-motor-se-zabi-vo-avtomobil-vo-skopje

Вечерва околу 20ч одам од Ресен за Охрид со камионот натоварен до ма***ци...3-4км после тунелите си возам 40-50км/х си го држам камионот на блокажа зад мене кола,а од спротива шлепер,позади него кола,па уште еден шлепер,позади него две коли и уште еден шлепер,сите едно до едно залепени...На моја кривина лево на нивна во десно се разминувам со првиот шлепер и колата позади него наидува вториот шлепер и еден (незнам како да го наречам) со бела Астра Г караван влезен да го претицува,секундарно сецнав десно,фатив на земјата тој со колата скрос десно се пикна пред(во,не видов убаво) шлеперот и фати со левата страна кај мене во задните гуми...И сите си  продолживме да си возиме како ништо да не било....Ако се удревме тука имаше да биди рибља чорба...

На враќање уште еден таков со Нисан ГТР(се има постирано по форумот) ама се прибра во своја лента на време и на крај уште еден со Вектра ме претекнуваше на сосема непрегледно место и за малку ке собереше еден со 101-ец...

Не си играј другпат со нагли маневри кога си товарен, згази го за да не ти е криво ако он си отиде нечепнат а ти не дај боже во некоја провалија!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Mozno e da e toj, crno crven bese.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Цитат
Не си играј другпат со нагли маневри кога си товарен, згази го за да не ти е криво ако он си отиде нечепнат а ти не дај боже во некоја провалија!
Тоа тие секундарно инстиктивно,и да испогиниш колку можиш ќе се спасиш. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Нормално... Голф 4 дизел

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
Синоќа во 3 часот по полноќ заедно со едни другари се превртивме со мерцедес Е270 2007-8 година.Колата само што ја зема другар ми и тргнавме на автопат да ја пробаме ама не стигнавме до таму на излез од градот се откачи спона и при брзина од некои си 90-100 почна да бега колата и удриме во тротоар се качивме на тротоарот и завршивме на кровСрека што колата се потре на една бандера и не паднавме долу на бензинската.Не сме повредени само едниот другар малку е огребан на вратот од стаклото што се скрши. Колата партали ја направивме целата е искршена...буквално нема ништо здраво на неа...долниот дел е комплетно уништен а не остана нити врати нити ништо......
И неможев да одам денес на собирот..... :(

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Се имале среќа што не сте стигнале до автопат. Како и да е битно вие сте здрави и живи.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
мерцедес Е270 2007-8 година ( . . . ) се откачи спона

е аман бе??

нејсе, важно здрави и живи сте, колата кој ја е.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
А дека е нова колата па неможе да и се случи такво нешто ? Мора да е стокец, лада, пезетка па да се откачи нешто ? И тој мерцедес е заштрафуван со штрафови, механика е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Памет за друг пат. Битно сите живи здрави.
Кола не се „пробува“ така. Прво се носи во сервис да ја проба сервисер на дизалица, па да каже дали е све ок, па после полека, дур не стекнете сигурност во колата. Спона не се „откачува“ туку така, претходно сигурно си покажувала звучно или на стабилност.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.