Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423382 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Можело многу полошо. За среќа не е. Искуство повеќе ако ништо друго.

Дали има некоја слика?

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
A bese taksana kolata ili samo ja probuvavte?

Dobro ste pominale, ste imale sreka golema.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
A bese taksana kolata ili samo ja probuvavte?

Dobro ste pominale, ste imale sreka golema
Колата само што е беше купена поточно другарот ја имаше само 4 часа...
Инаку или спона или рамо од таму е откачено бидејки целото тркало излезе со се комплет со се падна и му го зема воланот од раце на и удривме во тротоарот...
Инаку има и неколку слики и трагови од гребење од тркалото и се ама неможам да ги објавам....нема да биде фер спрема другарот.Некој може да си помисли дека ми е кеф што се случило тоа....цело лето работеше детето за малку не му стигаа парите да ја купи колата и таман ја зеде и ете што се случи....како и да е кола се прави или се купува друга
Сеа малку е зезнато што треба да плати казна во полиција + овие од ЕВН го ебаваат за бандерата што ја искриви.....сега има пиздарии

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Колку возевте одприлика ?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
^^
при брзина од некои си 90-100

Тешко е да се кликне на претходната страна да се прочита од почеток како било ?

Отсутен godofspeed

• Редовен
Колку возевте одприлика ?
Околу 90-100 ништо повеке

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Чудно, до толку лом направена колата со само 90... А и ваљда кочел пред да се маните...

Отсутен godofspeed

• Редовен
Чудно, до толку лом направена колата со само 90... А и ваљда кочел пред да се маните...
90 и не е баш и мала брзина.Сите краш тестови што ги гледаме се при брзина од 60 km/h.....колата се направи лом бидејки се преврте на кров инаку кога удривме во тротоарот и да останеше таму ке беше удрена само совозачката страна а вака кога се преврте има поголема штета

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Greota za drugarot. Taman ja kupil.
Dobro nemase nekoe tropajnje ili spicno.

Отсутен godofspeed

• Редовен
Greota za drugarot. Taman ja kupil.
Dobro nemase nekoe tropajnje ili spicno.
Е сеа Симо тука е ептен во право...треба да се однесе прво на сервис да се провери па да се пробува и да се вози...
Незнам заради тоа што седев позади имаше музика пуштено и...кој ке помисли на такво нешто...после случката колата ми остана паркирана цела нок пред дискотеката утре дента после изјавата во полиција отидов да си ја земам....некако се преплашив дури и не си ја земав колата...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Да сте живи и здрави ...

Инаку воправо е Симо, кола се проверува на редовна основа а не пак кога се купува половна. И мене најискрено ми е криво за другар ти, знам како е да штедиш за кола ...среќа не сум искусил како е да направам беља...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Здравје, млади сте, ќе има време и за други коли. Само памет во глава, среќа релативно мала брзина било ова, којзнае што ќе било на автопат  :-X :-X

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
vazno e da ste vie ok, yalno za drugarot no mozelo nedajboze da bide i mnogu poloso ako ste izlegle na avtopat... sluckava treba da e lekcija za site... kupuvanje kola na staro ne e nikva garancija deka kolata e bezbedna za vozenje ... 
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен godofspeed

• Редовен
Здравје, млади сте, ќе има време и за други коли. Само памет во глава, среќа релативно мала брзина било ова, којзнае што ќе било на автопат  :-X :-X
Така се случува многу пати кога ке се качиш од некое југо во некоја по солидна кола...и мислиш дека си во вселенски брод....километражата кажуваше нешто под 200 000км ама моја претпоставка дека е 4-5 пати вратена по 200 000 .....така да 1 000 000 и неможе да и се верува на таква кола...
Јас кајенот го купив со 97 000км па моментално е на комплетен сервис се да се провери се да се претреса .....ама тоа е ..бидна најмногу ми е жал за него што така се заврши + сеа од полиција го тромозат ....

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Добро е што сте живи и здрави, само никој не спомна за тој мајмун што свесно продал кола која што е со дефект, имаат ли луѓево совест бе, млади деца сте можеле да загинете, сега треба другарот хеблата у рака и до смрт да го претепа тоа ѓубре од човек, а вие да му помогнете....