Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3846453 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Koга леташ со 65кмч, така е.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7106
Еее, ако идев побрзо, немаше тоа фацата исплашена да му ја видам како лицето му се грчи :D

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Ах бе Дени да чува, ич не мислите. Се вози ли под 159км у град?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
двајца беа на моторчето?

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Да. Едниот паѓа преку ѕидот...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
изгледа бааги му се слоши на шоферот

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Директен судар меѓу Голф 5ка и Омега на раскрсницата во Автокоманда( право према фабриката лево према нас. Железара). Предниците партал. Немав време да сликам, џандари регулираа, морав да поминам. Ах колку е неопходен тој кружен тек тука, само на зборови остана... Не е толку проблем за тие што често поминуваат од тука, си ја знаат раскрсницата и си внимаваат, проблем е за оние што ретко или прв пат поминуваат.

Еве ги колите.  6 саати чекале увид...  

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Епа зафатени се џандариве, сите се некаде застанати да вршат контроли, им запролети па да надокнадат.

Ситуацијава на видеото со моторчето ме потсети на една дешавка од пред 10ина години. Вози мајка ми по партизанска, а една девојка на веспа пред нас си вози 40-50 у средна лента сасвим нормално, ама на мајка ми несигурно и делувала и си го коментира тоа и подзакочува да остави простор, односно повеќе растојание помеѓу неа и веспата. После 100-200 метра од кога искоментира мајка ми, девојкава од нигде никаде на прав пат, се струполи на земја. Среќа носеше кацига и не падна лошо, па немаше посериозни повреди.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
И јас пројдов од таму, ги видов. Чудно беа директно збрцани.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
za nekoj mesec na pazar3 kegi ima; kako novi :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Завртела Омегата со Битолски таблици за лево, ама никој не гледа дека одозгора имаат предност, Голфот изгледа слабо прикочил и директен судар. Двапати поминав, во 16 и во 21.30ч. Истата приказна и кај еден колега со нов Форд пред месец два, тој за право, тој за лево залет да земе и карамбол.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Така де. Не може да било на друг начин во случајов. Како што кажав и прееска, ме чуди како не гледаат, широко е и се се гледа. Тие обично од кај фабриката возат побрзо, си вика имам предност пред сите и цепа, ама сепак треба очи да отвориш, од кај знаеш шо будала иде од таму и дека нема да ти сврти лево, или пак некој од железара нема да продолжи надоле. Некои на пример си имаат навика што идат од кај фабриката, ќе ти заблендира уште од далеку и ако му вратиш продолжува.
« Последно менување: 18 Февруари 2014, 00:06:18 am Allexxander »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Директен судар меѓу Голф 5ка и Омега на раскрсницата во Автокоманда( право према фабриката лево према нас. Железара). Предниците партал. Немав време да сликам, џандари регулираа, морав да поминам. Ах колку е неопходен тој кружен тек тука, само на зборови остана... Не е толку проблем за тие што често поминуваат од тука, си ја знаат раскрсницата и си внимаваат, проблем е за оние што ретко или прв пат поминуваат.

Еве ги колите.  6 саати чекале увид... 

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ккао бе може 6 саати да чекаат увид? За 15 минути доаѓаат обично, во тој реон дури и поскоро.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153