Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3889023 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Аааа добро. Сум сфатил од друг аспект. Баш се посомневав да не си фатил Дени-драјвитис ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Аааа добро. Сум сфатил од друг аспект. Баш се посомневав да не си фатил Дени-драјвитис ;D

У поблага форма. Со фамилија сум, се лечам полека - полека ...  ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Се изначитав...

Сакам да му кажам на Фиљомкд, дека не е во право... А еве зашто :)

Секој ден возам, и се движам низ цело Скопје, примерот кој ке го кажам, може и да го пробаме, ако сака...

Пред Леонот, имав Свифт со обични хираулични кочници без ABS, A леонот, ги има сите најнови кочиони системи...

Споредбата е оваа...

Возам од Центар према Аеродром и кај нова железничка станица кај бензинската на Макпетрол на семафорите вртам десно према Аеродром... А јас залетан, и пешаци изрипуваат да поминат семафор на нивно црвено и кочам со свифтот а воедно и вртам... и колата санка... значи не врти... иде право... по инерцијата, а значи немаш време за да ја штопаш кочницата на сец, или да враќаш моторно, све е тоа во пола секунда... и ... колата си продолжи право, лугево се разрипаа по пешачкиот и никому ништо...

Истото, се случи и во неделата рано наутро, ама сеа со Леонот, и бидејки има ABS и TCS Леончето си сврте во кривината, како да иде по шина... нормално... внатре маваше/гребеше ABS-от ама во секој случај, системите си ја завршија работата....

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Тоа е тоа Рики, Не за џабе веќе во Европска унија е мандаторно новите коли да имаат АБС, а од 2014 ми се чини сите ќе мора и електронска стабилност да имаат.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Мене страв ме фаќа кога ќе се уклучи абс-от од звукот грРрРррРРР.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Аахах, прв пат седнувам во возило со АБС се залетувам стегам кочница и се слуша само ГРРХРХРХХХРРРРР...и тука следи е да ти ебам ајванот што заеба сеа, што к.р бараше да се глупираш. Ми дојде после срцето на место ко ми текна што е работата :)
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Мене страв ме фаќа кога ќе се уклучи абс-от од звукот грРрРррРРР.
Ke se naviknes.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Алкохолот не делува кај секого исто..
New blood of old school

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Moже велосипедистот му искочил пред кола и овие пијан одма.
Страмота за 0.25 да пишат пијан кога е дозволено 0.5.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Тоа е тоа Рики, Не за џабе веќе во Европска унија е мандаторно новите коли да имаат АБС, а од 2014 ми се чини сите ќе мора и електронска стабилност да имаат.

ТCS e права ствар... на кочење ти ја држи право колата... не ја исклизува, ако има песок, вода и слично...

Отсутен MecheTo

• Легенда
Како сака нека делува,0.5 е дозволено и никако неможиш да го наречиш пијан.Сигурно не бил во состојба да неможи на нозе да седи.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Pa normalno be Simo. Inaku fabrikite ke izumrat. Bezbednosta e podobrena so ABS. No se zgolemuva cenata na voziloto. Ustvari za 30-40K EUR godisen prihod vo EU ne e problem. Makedonija ne e vo EU i toa nema da vazi kaj nas. Koga ke uzivame EU standard togas nema da se zamarame ima ili nema ABS.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако бил почетник возач, тогаш е дозволено 0 промили. Така? По закон е пијан... Сепак, мислам дека е грешка и дека бил ќуп со 2.5 промили :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MecheTo

• Легенда
Бугар,дали мора на секој пост,да ја спомениш Европа,нивниот стандард,штедење,безпарица и сл.?

Симо,возачот имал околу 50+ години.