Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427340 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100

https://www.libertas.mk/foto-teshka-soobra%d1%9ca%d1%98ka-na-strazha-soobra%d1%9ca%d1%98ot-e-vo-prekin/?fbclid=IwAR1CSUQSp7BX0CCZr0yoYEzTtPKeBDltXR-Y7YBDw1qLyS9tSi0Js1xh3OQ

Со оглед на тоа како возат поединци на тој пат, вистинско чудо е како нема секој ден по една сообраќајка.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Мислиш што претицаат на невидено, понекогаш и во трета лента? Комбинирано со влечуги...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
Тоа мислам. Еве во неделата на враќање од Охрид имаше колона од горниот каменолом до семафорот кај Гостивар. Се најдоа 6-7 “паметни“ што ја тицаа цела колона, иако немаше прегледност и иако е полна линија и нема каде да одат ако наиде кола од спроти.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
Не е за возење за продолжен викенд накај Охрид во лето уште помалку за илинден. И на одење и на враќање  гужви лудаци зад волан колку сакаш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
^ abe taka, ama ne si kaznet, a na budala mojs sekogas danaletas, aj sega da ne izlagame od doma deka ima budali. Da ne ti izlezat na patot, drugoto jbg.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Пак собраќајка на обиколница полициско јети и мислам бмв беше двете  во  нивата покрај патот.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Не им доаѓа памет, а?...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Не им доаѓа памет, а?...
Треба да имаат за да им дојде....

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
Пак собраќајка на обиколница полициско јети и мислам бмв беше двете  во  нивата покрај патот.

https://www.alsat-m.tv/mk/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%bc%d0%b2-%d1%83%d0%b4%d1%80%d0%b8-%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%98%d0%b5%d1%82%d0%b8/

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514

https://www.alsat-m.tv/mk/%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%bc%d0%b2-%d1%83%d0%b4%d1%80%d0%b8-%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%98%d0%b5%d1%82%d0%b8/

Добро бе има ли некој барем малку нормален во службиве на државава, или се' е ретардирано неписмено просто и ненормално.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
Да, ретардирани се сељаците со бмв кои во најголемата гужва за Илинден, на Ѓавато вози преку 150(да се покажи дека има бмв wow) и аблендира  нон стоп со очекување во неговиот ретардиран и мал мозок дека сите инстантно ќе се тргнат од лентата во која и тие претекнуваат, претежно со брзини 100-120. Така да не во нива, во провалија да завршат не ги жалам.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Летаат копилињава со бенвињата брат не се криви цајото...

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Да, ретардирани се сељаците со бмв кои во најголемата гужва за Илинден, на Ѓавато вози преку 150(да се покажи дека има бмв wow) и аблендира  нон стоп со очекување во неговиот ретардиран и мал мозок дека сите инстантно ќе се тргнат од лентата во која и тие претекнуваат, претежно со брзини 100-120. Така да не во нива, во провалија да завршат не ги жалам.
Најобично пасати и голфови се јачаат на Ѓавато/Стража, ама да има и по некое копито со бенве. Кога се симнував од стража пред 2 недели прво имав црно ауди а6 (со затемнети стакла мафијашко/министерско/бетменско) на кое иако му дадов 10 шанси да ме претекне одбра да вози на растојание од 10мм од мојот заден браник и после него имав бела астра залепена до моја регистрација (со кинески ксенонки, затемнети стакла и црна фолија на кров) која исто така не сакаше да ме претекне туку само да ми дише у ауспух.

На стрмна и непрегледна удолница/угорница никогаш не се летам или лепам, пазам на кочници, гуми и глава. Кога би пазеле сите не би имало сообраќајки секој е*ан ден.

Претекнување со 100-120 е ок, ама возење 90 во брза лента правејќи бранчиња со рачето низ прозор не оправдувам. Пред некој ден имав таков сусрет Скопје -> Велес, ликче си го лади рачето низ прозор и со 90че се пушта лагано да тица возила во средна лента кои возат 80 со размах од 50м меѓу нив...ова трае и иако има простор да се тргне да го поминат побрзите он си останува во брзата лента. Јас позади него и уште 5-6 коли/комбиња позади мене (се направи колона во лента за престигнување)...му блендирам со уклучен жмигавец, се чуди, мафта со раце....да Крапе (скратено од крапинец), оваа лента е за претекнување, претекни, тргни се побрзите да поминат па пак претекни си кога ќе има прилика, не е голема филозофија. Без разлика каква кола имаш секогаш ќе има некој поспор или побрз од тебе.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6580
Само едно ауди а6 караван 3.0 битди 313кс за ваквите има маста да им ја извадам :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100

Каква врска има гужвата на Ѓавато со сообраќајкава на обиколница? Просветли ме