Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3178968 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
Мислам дека некој форумџија се препозна у муабетот ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20143
Дени ти во +49 рангот за 45 евра казна возиш на автопат? Или само кај што не е 130 ограничено?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Добро бе гледате дека Дени ве трола, нема возачка чоекот не па да вози...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Возам согласно условите на патот. Каде што има услови за 80 возам 80, а каде што има за 150 возам 150. Но, избегнувам да прекорачувам 30кмч во град и 50 на автопат. На автопат над +50кмч само ако се брзам возам. Над 250кмч избегнувам да возам освен на проверени патишта и услови.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Практично и теоретски он може да попие казна од 300еур само на гостивар - тетово кај што е 80 дозволено и нигде на друг автопат пошто не ни може колата да му помине +49 км/ч на други поголеми ограничувања :) :) :) Страшно ама вистинито е дечкото што се бори за спидинг да неможе да пројде горен лимит :)
едит: Кај си возел 250? На youtube или?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
Мислиш јас дека имам возено 210 со пежото или само на игра?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Едно е да си возел некогаш и некаде 210 што е нормално и големи шанси да е вистинито а друго е редовно да возиш над 250 само на проверени патишта ;) Класика за зини земјо голтни ме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
У оваа земја сите знаеме како возат сите останати ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Јас имам возено преку 250 на нашиве патишта и преживеано, ка шо може да се примете :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
Не сакав темата да премине во препукување после мојот коментар. Се што сакав да кажам е дека не е само патиштата, и условите  на патот се главниот виновник за нервоза и хулиганство.
Премногу пати македонски таблички биле сосема културни во Бугарија/Србија/Грција, и во моментот кога ја поминат македонската граница се претвараат во хулигани на патот. Буквално. Барем 10 пати имам одено максимално десно вон асфалтот после македонска граница затоа што на некој му се брзало.

Повеќе е до менталитет, ама јужен народ сме, крвта ни врие, со колите се докажуваме на патот. А за релацијата, не секој патува секогаш 300 километри. Делчево - Охрид е од 300, до 350 километри макс (тресам од ракав) зависно дали ќе оди некој преку Стража или преку Плетвар.
На тој пат, пред мои очи имаат излетувано спрема Каменица, спрема Виница, кај Неготино, на Плетвар, на Ѓавато, итн. Дали е до техничка исправност, дали е до невнимание, не знам до што е.

На пример, Швајцарија има супер патишта, ама 90% од времето е смрт за возење. Буквално. Смрт. Кога ќе те зацепат знаци 70-80, 70-80. Прав мазен пат 70-80. Експресен пат 80-100. Полиција на секој излез. Ако нема полиција, камери. Колишта со коњски сили неброени возат 100. У пичку матер. Единствено пејсажите ја подобруваат сликата на подобро.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
И темпоматот. Тука ела вози со темпомат.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
И темпоматот. Тука ела вози со темпомат.

Најчесто возам на темпомат и во Македонија. Инаку во Германија е потешко да се вози на темпомат отколку кај нас. Едноставно има премногу сообраќај.

пс. Да се поделеше темата на Нервоза и хулиганство на патиштата. :-)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Темпомат е една од најдобрите работи измислени за во кола ever, и е меѓу подобрите начини за спасување од казни. Ставаш темпомат на колку-и-да-сакаш-да-возиш, и пичиш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Се живее и без тоа :)
Али да, убаво е да се има.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
Кога ќе се навикнеш на некои работи, после тоа многу ти фалат. Приметив колку ми фали темпоматот на последното возење до Солун со на татко ми колата.