Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3415443 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Мене не ми е јасно каква врска има староста на возилото, со тоа како е одржавано и дали вози со соодветни сезонски гуми?
Зарем нема примери со неколку години стари (нови) возила, кои се запуштени и генерално во никаква состојба (неодржувани, со неменувани потрошни делови, удирани и што се не), и со излижани гуми??

За мене поделбата е на исправни и неисправни возила. (а исто и гумите можат да бидат само соодветни или несоодветни)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Замисли чоече си возиш 130 на автопат и на некој со скршен амортизер му пука пластичната стега со која е фатен губи контрола и ти го утепуеш чоече! Живот си му загрозил со тоа што си пичел 130 алооо!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Те разбирам дека се вреѓаш за возилата кои ги возиш, и со тоа сакаш да возвратиш. Тоа е воочливо, и не е срамота, во ред е. Малку објективност од друга страна не е на одмет, наместо гледање само на своето-своето и само своето. Треба некогаш да се согледа и остатокот од светот кој го сочинуваат останатите 99 проценти.

Во сообракајот учествуваат илјадници учесници. Од здрави до болни, од свесни до несвесни. Затоа има и прописи. Ти не го почитуваш прописот за брзина предвиден со законот, јавно се изјаснуваш, а јас или било кој друг ако почитуваме пропис, не треба да се тресеме за твоите нерви и твоето патешествие на 170 км Е75 автопат. Ти не си во прописот, така да секогаш кога се запињаш за влечковците, ти си првиот што гледаш само за себе, а не го согледуваш остатокот.

Башка тебе таков ти е односот, арогантен, таков си, се гледа и чита од постовите, уживаш да омаловажуваш, тоа ти е во крвта. Ако омаловажувај и навредувај ако тоа ти го исполнува животот, барем нервите зачувај си ги, немој да се нервираш. :-*

Замисли чоече си возиш 130 на автопат и на некој со скршен амортизер му пука пластичната стега со која е фатен губи контрола и ти го утепуеш чоече! Живот си му загрозил со тоа што си пичел 130 алооо!

;) Ке можете на раат да си пишувате тогаш како сакате да возите 30+, пошто немате нерви :)
Ne se zagrizuvaj, mozebi cekate da se otkaci spiralata, pa da se spasite od mene, ke ziveete poraat togas. Kiss.
« Последно менување: 20 Јануари 2015, 18:16:56 pm FiLo »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не се замислени, постојат. ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Фило, а од кај се пронајде ти во муабетот на Дени? Или мувата-капата?

Отсутен FiLo

• Сениор
Се јави другарот, потпаролот и заштитникот на Дени.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Фило, ај престрои се во десна лента и остави ја темава да си продолжи напред.

;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Се јави другарот, потпаролот и заштитникот на Дени.

Кога е во право, да. А и кога не е во право, другар ми е. Deal with it.

Него, не е тоа моментот. Секој пат кога ќе се спомне скапаница, се пронаоѓаш во муабетот, иако не е наменет директно кон тебе. Дени зборуваше општо, ти го спомна Мерцедесот и неговото Поло. Он нити те спомна тебе, нити ништо, ама ете - ти се најде навреден и почна лично да го напаѓаш.

Доста глумиш жртва. Не ти личи на годините.

Отсутен FiLo

• Сениор
Добро знаеме дека прв си некого да опоменеш ако ти ги навредува другарчињата, особено ова другарче. А кога ова другарче суптилно навредува, нит реагираш, туку нас не правиш будали. Доста членови досега ти се изјасниле во врска со неговиот арогантен стил на пишување на постови, ама не, ние сме кривите, ние погрешно разбираме, ти и он сте најдобрите.
Многу му е јасен постот негов за кого се однесува и сите оние постови што ги става во легендарни ако со некого дискутирам во врска со возење.

Башка на форумов има доста членови со коли што се приближно 20 години, а и повеке од 20 години стари коли, така да тоа е навреда и кон нив.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
некои од тие коли не се кршови...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Добро знаеме дека прв си некого да опоменеш ако ти ги навредува другарчињата, особено ова другарче. А кога ова другарче суптилно навредува, нит реагираш, туку нас не правиш будали. Доста членови досега ти се изјасниле во врска со неговиот арогантен стил на пишување на постови, ама не, ние сме кривите, ние погрешно разбираме, ти и он сте најдобрите.
Многу му е јасен постот негов за кого се однесува и сите оние постови што ги става во легендарни ако со некого дискутирам во врска со возење.

Башка на форумов има доста членови со коли што се приближно 20 години, а и повеке од 20 години стари коли, така да тоа е навреда и кон нив.

Има огромна разлика меѓу 20 години стара кола и 20 години стара скапаница. Две дијаметрално различни работи.

Let's put it this way - во на Куоре Алфата би се возел 150. Во твојот Опел не.

Како што реков.. Мувата, капата.

некои од тие коли не се кршови...

Благодарам.

Отсутен FiLo

• Сениор
Ако слободно префрлај го на мене сега проблемот, се гледа дека имаш исто однесување како другарчето, затоа и сте другари.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Битно не загрозуваат безбедност.

Отсутен FiLo

• Сениор
Да бидеме он топик на темата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Ако слободно префрлај го на мене сега проблемот, се гледа дека имаш исто однесување како другарчето, затоа и сте другари.

Се гордеам што сме другари со Дени. И со многу други луѓе од форумов сум другар.

Јас не ти префрлам никаков проблем. Искрено, јас проблем не ни гледам. Дени одговори на пост во кој ти не беше спомнат, а и во одговорот на Дени ти не беше спомнат, не беше ни инсинуиран. Во неговиот пост не видов ни Фило, ни Опел, ни ништо. Видов 20 години стара скапаница. Ти се пронајде во него, и реши наместо објективен и нормален одговор, да нападнеш лично.

Во ред. Твоја одлука. Јас само се обидов нешто да ти сугерирам и (dare I say it) да те советувам..