Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2941812 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11910 на: 08 Март 2017, 12:15:46 pm »

Ноуп, Cayenne.
Да, за Panamera Cayenne i Macan зборував :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #11911 на: 08 Март 2017, 12:18:29 pm »
Ах, мај бед.

Не можам да најдам официјални бројки од Porsche за 2016 (најдов за 2015), али apparently најпродаван модел за 2016 им е Macan со скоро 96.000 продадени возила. Продале околу 32.000 911ки. Вкупно продале скоро 238.000 коли во 2016.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #11912 на: 08 Март 2017, 12:22:57 pm »
Јас цело време претпоставував дека Cayenne беше направен под раководство на VW. Како и да е, сега се далеку во чкрипка и ко да им се заслади премногу профитот од СУВ па удри со уште модели, на крај може и да завршат исклучително само СУВ да прават ако продолжат работите вака, зошто би правеле 911ки кој едвај 30к продаваат, а СУВ по +200к ко ништо.
« Последно менување: 08 Март 2017, 12:34:17 pm Klen »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #11913 на: 08 Март 2017, 12:44:20 pm »
Сакале ние или нејќеле, секој автопроизводител брка профит, бидејќи на врвот на таа компанија всушност стојат менаџери кои многу веројатно немаат поим од правилно возење на колите кои ги изработува Порше, туку само ги бива за финансиско размислување. :)

Во моментов, љубителите си добиваат 911ки (не можам ни да набројам во колку изведби доаѓа таа кола) и Кејманчиња/Бокстерчиња, а тие што мислат дека се љубители и купуваат *билошто* со Порше значка им овозможуваат на љубителите да добиваат 911ки. :)

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11914 на: 08 Март 2017, 12:54:24 pm »
Ферари да направи СУВ ќе ја искине цела конкуренција мислам, ама ферари има интегритет ;D
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11915 на: 08 Март 2017, 12:58:27 pm »
Тоа може многу, многу брзо да се смени. Слатки се парите, а од SUV се лесни парите.. Така да..

Енивеј..

http://www.carclub.mk/2017/03/08/zeneva-2017-audi-q8-sport-concept-hibrid-so-476-konjski-sili-i-avtonomija-od-1200-kilometri/

Баталете што е SUV. Тука е поважна технологијата - бензински мотор, електромотор, 48v електрика и електричен компресор. Па, па, па. За мерак.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11916 на: 08 Март 2017, 13:01:55 pm »
http://www.businessinsider.com/ferrari-not-making-an-suv-2017-2
Затоа имам многу повеќе респект за ферари него порше, иако сум огромен фан на 911 ниедно ферари не го сакам толку.
Цитат
[T]here are ... opportunities that we're now exploring in terms of launching products that can be sold side by side with the traditional lineup of cars that we have today, that would effectively round out the offering of Ferrari and not be offensive in terms of contravening some historical routes, one of which is the fact that we have never produced an SUV in our life. And so we keep on getting phenomenal pressure, pressures from the outside about doing one, because everybody knows that if Ferrari did an SUV it could sell it. That may be probably true. I struggle with trying to picture a car that can be sold by Ferrari that does not have the driving dynamics of one of our passenger cars. So ... we have to be sufficiently disciplined not to bastardize the brand and take it to places that it's never been, and where the DNA gets effectively obliterated by the technical requirements of the car.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #11917 на: 08 Март 2017, 13:19:15 pm »
Аудиво горе.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11919 на: 08 Март 2017, 13:40:22 pm »
За на црвено поминување аудино е топ

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11922 на: 08 Март 2017, 19:29:52 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.