Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2950669 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #11895 на: 07 Март 2017, 23:06:44 pm »
Мерцедесот у живо ќе биде тешка порњава, многу добра линија држи.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #11897 на: 08 Март 2017, 00:19:56 am »
Секоја година нов Цивик :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #11898 на: 08 Март 2017, 00:21:01 am »
И никако да го погодат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #11899 на: 08 Март 2017, 10:23:15 am »
Мерцедесот у живо ќе биде тешка порњава, многу добра линија држи.

Се сложувам. Само без Ламбо издувот.
Си има Мерџан АМГ издув ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #11901 на: 08 Март 2017, 10:41:31 am »
Е како бе мекларен преживува само со вакви луди коли пар луѓе што можат да си ги дозволат и да не направат СУВ?
Како може порше да направи 4л 500 коња мотор без турбо и да исполнува стандарди за емисија на гасови, а други сите по 2-3 турба пикаат со огромен буст да неможеш моторот да го слушнеш?
« Последно менување: 08 Март 2017, 10:49:44 am Klen »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #11902 на: 08 Март 2017, 11:31:51 am »
Продаваат по 1300-1600 парчиња од секој модел, што и воопшто не е многу количински. Со цени од минимум 150.000 евра за основен модел (кој никој не го нарачува, сите доплаќаат за претежно софтверски твикови кои коштаат нула евра за активација), има доста маржа тука. Плус, резервните делови (особено за каросерија) си ги вреднуваат доста високо, ете и од таму профитче.

Еве веќе 6 години молзат еден ист дизајн кој го истестирале кога го направиле, и во текот на 6 години прават минимални измени за кои не треба толкав research&development буџет.

Едит: го заборавив и Mclaren Special Operations сегментот на компанијата, каде обична 650S рипа скоро дупло во цена бидејќи добива кастм фарбани или карбонски делчиња кои не може да се нарачаат во производна верзија. Си е*але векот, ај ти. Знаат како да собираат пари :)
« Последно менување: 08 Март 2017, 11:37:19 am MartinAlfista »

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11903 на: 08 Март 2017, 11:45:30 am »
Ама сето тоа им е безвредно ако немаат богати фанови, порше исто фураше таков филм па види ги сега какви грдотии прават ама барем 911ката си ја негуваат уште, сакаш да ми кажеш дека мекларен има повеќе фанови од порше? Пак тоа до менаџментот е највеќе според мене.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11904 на: 08 Март 2017, 11:55:24 am »
По извештајот што го добив, Порше во 2016 продале околу 70.000 возила вкупно. Не се они за жалење, ај ти.

Плус, ај сеа, да не глумиме лудило, и 911, и Cayman и Boxster се од-лич-ни коли. Турбо ил не, супер се.

Cayenne и Macan се нужно зло. Али барем и тие се добри за возње. Новата Panamera е исто одлична (и старата беше одлична за возење, само беше ружна ко ноќ..).

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #11905 на: 08 Март 2017, 12:00:07 pm »
Cayman и Boxster се одлични коли нема дискусија тука, само се грди од позади но тоа се простува, ама за Panamera, Cayenne и Macan не им простувам, тие се абоминација, грдење на имиџот на порше.

Cayenne и Macan се нужно зло. Али барем и тие се добри за возње. Новата Panamera е исто одлична (и старата беше одлична за возење, само беше ружна ко ноќ..).
Е со ова не се согласувам дека се нужно зло, како може мекларен чистотата да си ја оддржи со многу помалку коли и фанови а порше неможе, јас ги обвинувам VW менаџментот за ова.
« Последно менување: 08 Март 2017, 12:06:23 pm Klen »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11906 на: 08 Март 2017, 12:06:22 pm »
Cayman и Boxster се одлични коли нема дискусија тука, само се грди од позади но тоа се простува, ама за Panamera, Cayenne и Macan не им простувам, тие се абоминација, грдење на имиџот на порше.
И веројатно најпродаваните модели.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #11907 на: 08 Март 2017, 12:07:15 pm »
Порше ако не се лажам е бренд кој има најмногу профит по возило

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11908 на: 08 Март 2017, 12:09:15 pm »
Пак, веројатно на тие ребеџуваните  Tiguan и Tuareg. :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11909 на: 08 Март 2017, 12:13:07 pm »

Е со ова не се согласувам дека се нужно зло, како може мекларен чистотата да си ја оддржи со многу помалку коли и фанови а порше неможе, јас ги обвинувам VW менаџментот за ова.

Actually, Porsche беше пред финансиски колапс. Ама препознаа дека постои пазар за луксузни SUV-a и со Cayenne не само што им успеа да се извадат од була, за мааааааааааааалку ќе им успееше да го купат VW, а не обратно. Cayenne е модел од 2002-ра, а Porsche за маааааалку топтан ќе го купеше VW во 2007. Интересна приказна е тоа.

Нејсе..

Porsche има каква-таква историја со коли со четири врати - направени се на времето неколку концепти од 911 со 4 врати, па и комплетен прототип под капа на Ulrich Bez (фраерот што после го живна Астон Мартин и ни го даде Rapide).

Од тој аспект, Panamera не ми е абоминација. Да бидам искрен, новава многу ми се свиѓа, и со задоволство би поседувал една да можам да си ја дозволам.

Е сеа, секако, сонот продолжува да биде 911. Boxster и Cayman се одлична алтернатива, бидејќи цените не им се вртоглаво високи (всушност, во Германија стигнаа втората генерација Бокстер да коштаат под 20 бона) а се пре-крас-ни за возење и го имаат духот на 911 всаден во нив.

Cayenne и Macan не знам дали си имал можност да возиш, али уопште не се осеќаш као да возиш SUV, особено Macan-от. Во ред, големи се и им се осеќаат и големината и тежината, али не се тооолку очајни. Плус, благодарение на Cayenne, Porsche успеа да преживее.

И веројатно најпродаваните модели.

Ноуп, Cayenne.