Cayman и Boxster се одлични коли нема дискусија тука, само се грди од позади но тоа се простува, ама за Panamera, Cayenne и Macan не им простувам, тие се абоминација, грдење на имиџот на порше.
Cayenne и Macan се нужно зло. Али барем и тие се добри за возње. Новата Panamera е исто одлична (и старата беше одлична за возење, само беше ружна ко ноќ..).
Е со ова не се согласувам дека се нужно зло, како може мекларен чистотата да си ја оддржи со многу помалку коли и фанови а порше неможе, јас ги обвинувам VW менаџментот за ова.
Actually, Porsche беше пред финансиски колапс. Ама препознаа дека постои пазар за луксузни SUV-a и со Cayenne не само што им успеа да се извадат од була, за мааааааааааааалку ќе им успееше да го купат VW, а не обратно. Cayenne е модел од 2002-ра, а Porsche за маааааалку топтан ќе го купеше VW во 2007. Интересна приказна е тоа.
Нејсе..
Porsche има каква-таква историја со коли со четири врати - направени се на времето неколку концепти од 911 со 4 врати, па и комплетен прототип под капа на Ulrich Bez (фраерот што после го живна Астон Мартин и ни го даде Rapide).
Од тој аспект, Panamera не ми е абоминација. Да бидам искрен, новава
многу ми се свиѓа, и со задоволство би поседувал една да можам да си ја дозволам.
Е сеа, секако, сонот продолжува да биде 911. Boxster и Cayman се одлична алтернатива, бидејќи цените не им се вртоглаво високи (всушност, во Германија стигнаа втората генерација Бокстер да коштаат под 20 бона) а се пре-крас-ни за возење и го имаат духот на 911 всаден во нив.
Cayenne и Macan не знам дали си имал можност да возиш, али уопште не се осеќаш као да возиш SUV, особено Macan-от. Во ред, големи се и им се осеќаат и големината и тежината, али не се тооолку очајни. Плус, благодарение на Cayenne, Porsche успеа да преживее.
И веројатно најпродаваните модели.
Ноуп, Cayenne.