Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2930532 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #7455 на: 13 Март 2014, 19:13:29 pm »
Во видеото се посочува на фактот дека M2 би имала премногу сила, и дека овој мотор во оваа каросерија бил best of both worlds.
А и стварно, 300+ коњи има, ниска потрошувачка што ни јас со Алфата никогаш нема да ја постигнам, а цел тој пакет изгледа прекрасно. Во BMW Motorsport ќе го прошират (што не е лошо) и ќе му шлапнат 400+ коња, па ќе биде многу незгодно за возење.
Proper M  си е proper M, не мора да значи дека ќе биде над 400 коња, туку едноставно може да напраат по спортски ориентирана кола, па M235i да биде спортско секојдневно ауто, а М2 да си биде спортско до даске ауто.

Кога сме кај изгледот, преубаво изгледа, 1М купе ми е една од омилените коли, мило ми е што БМВ продолжија во добра насока.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #7456 на: 13 Март 2014, 19:14:55 pm »
Што подразбираш спортско до даска? Да нема клима, радио, кваки од врвца, да нема задни седишта? Предните да се целосни тркачки седишта?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7457 на: 13 Март 2014, 19:19:16 pm »
Да биде укрутена и олеснета верзија со комплетно различно подвозје, скратен од на воланот, подобри кочници, подобар диференцијал и така натаму :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7458 на: 13 Март 2014, 19:21:48 pm »
@DarthJe5us, BMW никогаш не извадиле таква кола, барем колку што ми текнува во моментов. Иначе, Томе многу убаво го појасни контескстот на спортско до даске во муабетот за 2кава.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7459 на: 13 Март 2014, 19:27:11 pm »
M3 CSL, а Томе тоа што го кажа се доплаќа колку што слушнав во некои видеа за колава.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #7460 на: 13 Март 2014, 19:29:29 pm »
Проширените крила и избацените тркала се јаготката на шлагот од M Power.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #7461 на: 13 Март 2014, 19:33:01 pm »
Хезус, М верзиите на БМВ се развиваат во посебна фабрика каде развојната фаза започнува од она што БМВ го продава како готов продукт. Поради ова квалитетот, прерформансите кои се добиваат како и издржливоста на поедините компоненти, како и на сите заедно како систем се неколку нивоа подобри од фабричките.

Перформансите на возилата не се мерат само на 400 метри и само еднаш кога возилото е ново, истото треба да ги испорачува тие перформанси континуирано.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7462 на: 13 Март 2014, 19:51:31 pm »
Цитат
The car's engineers will also tell you that alongside its new look, the 2-series has been engineered to give a better ride over bumps, something that dogged the M135i. to that end, the 2-series' springs are stiffer, as are the dampers, and the bump stops have been redesigned.

More than that, there has been some subtle recalibrating of the chassis’ reactions to make far less of a meal of bumps and give the driver an easier time on the limit. In short, this M235i is the car that we’d dreamed it would be, and wished the M135i coupé would really be too.

http://www.autocar.co.uk/car-review/bmw/m235i

Исто заборавате дека не му ставиле М во името тие што прават ривјуа туку БМВ. И не е М пакет. Туку М возило. Само што не е целосно. И како што реков има и дополнителни M-performance parts кои може да се докупат кога се порачува колата. Има дури и механички диференцијал за кој се доплаќа смешна сума.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #7463 на: 13 Март 2014, 20:48:44 pm »
Mazda MX-5 Roadster 2016

https://www.youtube.com/watch?v=FWj-BU-2jQE&feature=em-uploademail

Одлично ќе изгледа со Alfa предница и знакче ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #7464 на: 14 Март 2014, 17:52:29 pm »

http://www.carclub.mk/2014/03/14/novite-c-class-i-gla-na-mercedes-benz-pretstaveni-vo-makedonija/

Ц-класата изгледа многу подобро во живо него на слики, али си бара АМГ пакет. Без него е штура.

ГЛА-то е интересно. Мали кросовери се популарни, особено кај премиум брендовите. Не го оправдувам, али ќе се продава.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7465 на: 14 Март 2014, 17:58:50 pm »

Значи како му стои Цуци на Фиц тоа неверојатна работа :)

Ме бендисвит мерцедесов

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #7466 на: 14 Март 2014, 18:05:08 pm »
аиииии , многу е грда оваа бе Миле , не заебавај ....  :-\

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7467 на: 14 Март 2014, 18:08:36 pm »
Ти да си грд да видиш како е... Досадно изгледа ц класава.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #7468 на: 14 Март 2014, 18:16:06 pm »
Мене GLA многу ми се допадна. Страничните линии и задниот дел се поусовршени и изгледаат поубаво од А-класата, а не е многу пофисок од неа. Исто така задната шофершајбна е понавалена и му дава поспортски профил. Според мене најубав во неговата класа.

Ц-класата генерално изгледа убаво, поготово во внатрешноста, која сметам дека е најдобра во класата. Задниот дел ми изгледа многу надуено и ми го расипува цел впечаток за колата. BMW 3 изгледа поубаво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7469 на: 14 Март 2014, 19:24:30 pm »
Кријте и го г'зот.