Автор Тема: Автомобилски Новитети  (Прочитано 2929282 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Автомобилски Новитети
« Одговори #7485 на: 15 Март 2014, 20:17:30 pm »
Баш ќе ги запазам овие моменти. Пошто ја сум онака исто несакам ништо да ми крцне-мрцне, поготово не во овој сегмент на автомобили па и да ја носи значката Мерцедес. Баш ќе загледам :)
А тоа со таблетот што инстинктивно ти доаѓа да си го земеш кога искачаш од кола тоа друг муабет.
ЈА сум љубител на пијано финиш, знам дека е претерано нежен се познава прашина и се, ама ја многу го сакам. Ептн ми се свиѓаше у голф 7, али напротив у други коли не се вклопува.
Ај да не млатам на празно, да го видам па ќе пишам и ја искуство :)

Aпсолутно. Го обожувам. А во Мечка уште повеќе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7486 на: 15 Март 2014, 20:20:29 pm »
Пошто ја сум онака исто несакам ништо да ми крцне-мрцне, поготово не во овој сегмент на автомобили па и да ја носи значката Мерцедес.

Епа не се секирај. Нова S Класа крцка внатре кога е нова.
Барем претходниот модел крцкаше и мене ми беше чудно како може ама ете видиш....

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #7487 на: 15 Март 2014, 20:20:36 pm »
Баш ќе ги запазам овие моменти. Пошто ја сум онака исто несакам ништо да ми крцне-мрцне, поготово не во овој сегмент на автомобили па и да ја носи значката Мерцедес. Баш ќе загледам :)
А тоа со таблетот што инстинктивно ти доаѓа да си го земеш кога искачаш од кола тоа друг муабет.
ЈА сум љубител на пијано финиш, знам дека е претерано нежен се познава прашина и се, ама ја многу го сакам. Ептн ми се свиѓаше у голф 7, али напротив у други коли не се вклопува.
Ај да не млатам на празно, да го видам па ќе пишам и ја искуство :)

Ништо лично, ама мене Пијано Финиш освен на добро Пијано ми е многу непрактично, и помалку кич.

Уште еднаш, ништо лично само мое лично мислење :)

Во кола како Мерџан стварно не очекувам евтини финти од тип на тој сјаен финиш. Се знае што е права софистираност, а пијано финиш секако не е. А тој таблетот уште повеќе не е

Ама јас лично многу сакам нешта што не привлекуваат многу вминание а се hard core во поглед на избор на материјали и начин на изработка. Тоа очекувам во Мерџан.

п.с. Пластиката на воланот во GLA то крцка и се мрда.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #7488 на: 15 Март 2014, 20:21:18 pm »
Јас многу сакам алуминиум кога имаат во ентериерот. Измешан со кожа и алкантара.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7489 на: 15 Март 2014, 20:21:56 pm »
Јас многу сакам алуминиум кога имаат во ентериерот. Измешан со кожа и алкантара.

Сличен вкус имаме. Поготово за Алкантарата :)

Мат и несјаен , односно брусен алуминиум ми е ок. Или Титаниум финиш ми е дефинитивно респект. Скромен, несјаен ама Hard core.Штета што е скап, па место тоа да ставаат, мораат евтин светликав финиш што е изгребан уште пред да ја регистрираш колата, а прашина се познава нон стоп.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7490 на: 15 Март 2014, 20:23:35 pm »
Чоја е боље :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #7491 на: 15 Март 2014, 20:27:25 pm »
Кожа и брусен алуминиум/хром. Тоа за мене. Пијано Пиано финиш, може, ама само на дрвени детаљи. НЕ пластично говно со висок црн сјај.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7492 на: 15 Март 2014, 20:29:11 pm »
Кожа и брусен алуминиум/хром. Тоа за мене. Пијано Пиано финиш, може, ама само на дрвени детаљи. НЕ пластично говно со висок црн сјај.

:) Мило ми е што се слагаме.. И за брусениот момент :) (само што си го едитирав постот и ставив брусен, снимам, го читам во твојов пост истото).

И мило ми е што се слагаме и за Пијано Светликавиот Финиш

Алкантара повеќе сакам од кожа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7493 на: 15 Март 2014, 20:33:23 pm »
Кожа е она со кое е потребно да се прекриени седиштата според мене. Добра кожа.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #7494 на: 15 Март 2014, 20:35:08 pm »
Кожа е она со кое е потребно да се прекриени седиштата според мене. Добра кожа.

Не го сакал ладното чувство зимно време, и да се лепам летно време..

Да да, знам за греачи на седишта и за добра перфорација на седиштата со ладење..

Ама затоа има и различни вкусови :), и затоа и се нудат опции и за Алкантара и за Кожа

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7495 на: 15 Март 2014, 20:37:14 pm »
И јас го имав таквото мислење за кожа, али НЕ. прекрасна работа е. Се доколку не зборуваме за она што Хјундаи го вика "кожа".
Инаку има луѓе што сакаат и махагони финиш у кола, ама мене тоа ми е повраќаница. Вкусов нели?
Инаку исто сакам онака кожа на шал табла и слично, пример а7цата каква прекрасна беше!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7496 на: 15 Март 2014, 20:38:50 pm »
За кожа, треба да поживееш малце со неа, за да ги разбереш сите предности и маани. И јас за гарнитура во дневна не би земал кожа (можда и би, што знам.. порано бев не, сега што знам). Алкантарата, сакале да признаеме или не, е текстил кој пробува да ги преслика предностите што ги има кожата - во поефтина текстилна варијанта. Иако очигледно е дека не е драстично поефтино производството на тој текстил од дерење крави.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7497 на: 15 Март 2014, 20:39:00 pm »
Ова е тоа што се бара од аспект на ентериет

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #7498 на: 15 Март 2014, 20:40:58 pm »
И екстериер, богами! ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #7499 на: 15 Март 2014, 20:43:00 pm »
За кожа, треба да поживееш малце со неа, за да ги разбереш сите предности и маани. И јас за гарнитура во дневна не би земал кожа (можда и би, што знам.. порано бев не, сега што знам). Алкантарата, сакале да признаеме или не, е текстил кој пробува да ги преслика предностите што ги има кожата - во поефтина текстилна варијанта. Иако очигледно е дека не е драстично поефтино производството на тој текстил од дерење крави.

Море од кога знам за мене се е*авам со кожа. Не дома не по коли сегде. Моментално за дома НЕ. Незнам зашто неможам да си објаснам. За у кола ДА. Многу добра работа. Дури и Фиестата ќе си ја напраам внатре со кожа :) Ем поскупо ќе ја шитнам :)