@zeroSignal медиумска кампања е бескорисна без постојана примена на законите, а тоа е невозможно со нашава полиција. Да, треба и велосипедистите да ги казнуваат исто како и било кој учесник во сообраќајот. Но треба и да се направат велосипедски патеки на кои може да се вози нормално.
Тука идеме до коренот на проблемот, тие што треба да ги решаваат проблемите -не ги решаваат. Ни јавниот превоз е среден, ниту можат безбедно да се возат велосипеди.
Коа го донесоа законот за возење по пешачки патеки мене лично ме опердашија 25 евра. Сум требал на партизанска да возам на тротоарот до улицата не по бекатонираниот дел, и тоа кај палма у јуни месец. Иди пешки пројди таму у јуни по тротоарот за велосипеди. Иди качи се на тротоар.
Што збориш, те казнија заради возење велосипед на широката пешачка стаза на Партизанска??!? Не предупредување туку баш те казнија?
Ти си прв што сум слушнал да го казниле за вакво нешто.
Значи во ред е да се казнува, ама во ред и да се направат услови да може се вози на тој тротоарот што го нарекуваат велосипедска патека.
Па таму на пешачката стаза и со мотори/скутери секојдневно се возат. На тротоарот (демек велосипедската стаза) има контенјери, рекламни паноа, и дури и покрај забраната пак има чат-пат понекоја паркирана кола (посебно баш таму пред Палма, сигурно имало паркирано коли и во моментот кога те казнувале).
Немало паркинг, па затоа се паркирале каде што ќе стигнат. Нема тука оправдување. Тоа е исто како да кажеш дека возиш со едната рака држејќи мобилен на уво затоа што немаш блутут слушалки.
...Или по
заебан пример, да секојдневно да силуваш жени со изговор дека не можеш да си најдеш девојка.