Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1168417 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Одг: Велосипед
« Одговори #1800 на: 19 Март 2014, 16:12:35 pm »
Роудаши продавам Novatec jetfly со мишелин гуми возени ~3000 км. Ако има некој заинтересиран пп.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #1801 на: 19 Март 2014, 16:18:53 pm »
Каде и за која цена (отприлика) може да се најде асолно седиште?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1802 на: 19 Март 2014, 16:37:47 pm »
Каде и за која цена (отприлика) може да се најде асолно седиште?

Зависи што подразбираш за добро седиште.

Во суштина е најбитно да ти се направи правилен фитинг ако баш го купуваш за долго возење.

Selle Italia  а мислам и Specialized имаат фитинг, каде што во суштина ти го мерат газот :), и седечките коски, и према тоа ти предлагаат димензија на седиште идеална за тебе, односно дали треба да биде со отвор во средина или не.

Кога ќе ги добиеш овие информации, останатото е бирање на седиштето по тежина, дали има кевлар и слично.

Фитинг за Specialized кај нас мислам дека има во Проспорт на Партизанска, а за Selle Italia не сум сигурен.

Ние правевме во Љубљана. Дури таму инсистираа од кога увидоа кое е идеалното седиште, да ни го дадат на проба на недела дена, па дури ако се увиди дека одговара да го купиме.

Бидејќи бевме на еден ден, решивме да ризикуваме и да го купиме без проба, туку само со фитинг :)

Еве како тоа изгледа кај Сел Италиа

http://www.selleitalia.com/en/idmatch/discover-idmatch/

Инаку ова има поента ако ти е за возење подолги релации и по ентузијастички.

Ако ти е за низ град нарачај си http://www.brooksengland.com/catalogue-and-shop/saddles/

Цената на добро седиште е од 50 ЕУР па до кај 200-250 ЕУР

Ако се решиш да нарачуваш

http://www.bike-components.de/shop/cat/c9026_Saettel.html

http://www.chainreactioncycles.com/mk/en/saddles/road-mtb-saddles

Мене лично омилени ми се Selle Italia
« Последно менување: 19 Март 2014, 16:58:29 pm krell »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1803 на: 19 Март 2014, 19:50:38 pm »
Се изнакажа за седиштава а не си ги ни спомнал тркалата од 1450 грама за 250 евра сосе гуми асални на нив... :D

Велештрумф, отиди во Бајк Маркет или било кое од точкарските што ти е поблиску и купи си некое пристојно за навака натака, претпоставувам не ти е за по 100 км дневно па можеш да си земеш некое по меко удобно. Фитинг за Селе Италија кај нас има во Бајк Стоп (кај Џими).
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1804 на: 19 Март 2014, 19:56:10 pm »
А имаш кај Денда и половни Selle Italia. Неколку пати сум начекал стварно сочувани и скоро како нови.

За тркала се надевам ќе бидат Fulcrum Racing Zero или Campagnollo Shamal кај мене, и се надевам нема да излезат повеќе од 600 ЕУР ама скроз скроз нови :)

п.с. Пе*ер. Прво ме нафура на Fulcrum па сеа зашто не сум спопмнувал други... :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #1805 на: 19 Март 2014, 20:00:36 pm »
За тркала се надевам ќе бидат Fulcrum Racing Zero или Champagnollo Shamal кај мене, и се надевам нема да излезат повеќе од 600 ЕУР ама скроз скроз нови :)

Знам дека сум „нуларица“ во споредба со тебе за велосипеди, ама те молам Campagnolo пишувај ги правилно. :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7614
« Одговори #1806 на: 19 Март 2014, 20:02:00 pm »
Препорака за добар мајстор за хидраулични кочници ? Знам дека речиси сите штелуваат, менуваат плочки... ама сепак, некој со кој имате позитивно искуство :D  Да се смени течност и плочки треба...

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1807 на: 19 Март 2014, 20:02:20 pm »
За тркала се надевам ќе бидат Fulcrum Racing Zero или Champagnollo Shamal кај мене, и се надевам нема да излезат повеќе од 600 ЕУР ама скроз скроз нови :)

Знам дека сум „нуларица“ во споредба со тебе за велосипеди, ама те молам Campagnolo пишувај ги правилно. :)

Не си нуларица :) Ете ме поправи за Campagnolo

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1808 на: 19 Март 2014, 20:04:35 pm »
Препорака за добар мајстор за хидраулични кочници ? Знам дека речиси сите штелуваат, менуваат плочки... ама сепак, некој со кој имате позитивно искуство :D  Да се смени течност и плочки треба...

Мики КТМ, Карпош 4 кај Палма. Добро искуство со него. Само треба да отидеш кога немаат гужва, за да скроз натенане.

Многу лошо искуство со БајкСтоп (ме кошташе нови ротори, нови пакни).

Јас веќе овој сервис го правам сам, со помош од другар ми (у ствари он го прави, јас помагам).

На овој начин правиме све како е предвидено, користиме сигурно оригинално Уље, и имаме фина дружба уз Вино.

Истото важи и за сервис за Амортизер (FOX Float 32 RLC 100  имам, на точакот на девојка ми Manitou Sx). Си направив сервис пред некое време, со нарачани оригнални делови, и плус upgrade на bushings. Неверојатно како добро работи амортизерот сега.

И овој сервис дефинитивно би пазел кој да го прави ако го прави некој друг.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1809 на: 19 Март 2014, 20:08:48 pm »
Томе многу убав роад бајкот! И јас сакам да си купам еден ама без да го продавам Трек-от маунтајн бајк што го имам оти многу ми е погоден за било каде :) но ме кочат финансииве.

Туку колку му е цената на ваков како твојот нов/половен и во кои продавници има? Гледав на страната на bikemarket ама не знам оти нема роад велосипеди?!

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1810 на: 19 Март 2014, 20:10:19 pm »
Идеш у БајкМаркет. Го бараш Дац.

Кажуваш дека го знаеш Томе и плус им носиш Боза.

И бараш најдобра цена што може.

Или чекаш да го продава Томе :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1811 на: 19 Март 2014, 23:56:07 pm »
Чекаш да го продава Томе. Он пошто е вол го продава во состојба 10 пати подобра од таа што го купил и после он си купува карбон. Ти задоволен што си купил нов точак, исто и он. Ама почекај уште сезонава па следната ќе видиме :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
« Одговори #1812 на: 19 Март 2014, 23:59:44 pm »
Мене нема да ми го продаеш бе пеер?

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #1813 на: 20 Март 2014, 00:01:04 am »
Незнам дали си спремен уште за тајвански производи :D :D

Полека, да стигнам јас прво до Racing Zero па после ќе гледаме рамки :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1814 на: 20 Март 2014, 07:21:41 am »
Чекаш да го продава Томе. Он пошто е вол го продава во состојба 10 пати подобра од таа што го купил и после он си купува карбон. Ти задоволен што си купил нов точак, исто и он. Ама почекај уште сезонава па следната ќе видиме :)

И така Дејзи задоволен што купил точак од Томе.

Томе купува Карбон од Крелл многу малку возен скоро нов, и плус сигурен дека не бил возен крвнички 3 сезони и само добро исчистен па продаден како нов , Крелл си купува челик, и тоа ружен скоро исто ко Крелл :)

http://colnago.com/master/

И така хармонија и благостојба се шири на нашиот форум. :)

Мене нема да ми го продаеш бе пеер?

Не.. Ти си по Campagnolo, а Томе нема Campagnolo

:)
« Последно менување: 20 Март 2014, 07:32:09 am krell »