Автор Тема: Велосипед  (Прочитано 1243407 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Одг: Велосипед
« Одговори #6285 на: 25 Февруари 2021, 22:26:45 pm »
budzetot mi e 800den po guma ako e epen nesto po-dobra i 1000ce ...

mi znaci da e dobra gumata bidejki znam da se uletuvam niz grad na rabota so tocak idam, se kacuvam i ripam po trotoari i da ne lizga mi e bitno, no mislam deka sledna sezona ke go menuvam tocako i ne mi se dava mnogu za gumi...

Не си далеку од овие гуми, ама не си па ни блиску. Нека ти стојат како опција, како и да е...

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=135&product_id=1829
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #6286 на: 25 Февруари 2021, 22:29:59 pm »
Ууу, ова и за кај мене може.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
« Одговори #6287 на: 26 Февруари 2021, 08:24:05 am »
Другарчиња, иде пополека пролет и сакам малата да ја опремам со маичка со долги ракави за возење бицикла на ова променливо време и плус тенок шушкавец елек, каде за деца да барам вакви работи а да НЕ е брендирано нешто, значи no name марка/продавница, штета кај нас нема Декатлон. Така да дајте предлози каде да се бара, благодарам.

*совет плус: под таа бициклистичка маичка треба да се носи уште нешто или доволно е само тоа со евентуално елече „одозгора на тога“?
Своерачен потпис ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6288 на: 26 Февруари 2021, 08:46:09 am »
има во СЦ Борис Трајковски отворено Спортекс продавница каде носат опрема од Декатлон и Лидл, покрај другото. Се наоѓа на страната на лизгалиштето, долу по скалите.
Имаше велосипедска опрема, јас земав гаки (бициклистички) со сунгер за газот и јајцата за 790 ден.
Имаше и маици, шушкавци...прилично доста избор. Ова пред недела и пол.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6289 на: 26 Февруари 2021, 09:41:22 am »
Опција, тенок шушкавец:
https://runners.mk/index.php?route=product/product&path=17&product_id=464

Го имав неколку години, иако нема за деца, мала е кројката зависи и детето колаво ти е, можи да му одговара. Материјалот е плус Omni Wick од Columbia, кинези...  ::)
Ама пошто е тенок, многу брзо ми се искина, многу паѓав.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6290 на: 26 Февруари 2021, 10:15:59 am »
budzetot mi e 800den po guma ako e epen nesto po-dobra i 1000ce ...

mi znaci da e dobra gumata bidejki znam da se uletuvam niz grad na rabota so tocak idam, se kacuvam i ripam po trotoari i da ne lizga mi e bitno, no mislam deka sledna sezona ke go menuvam tocako i ne mi se dava mnogu za gumi...

Не си далеку од овие гуми, ама не си па ни блиску. Нека ти стојат како опција, како и да е...

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=135&product_id=1829

mi go butna linkov so Conti i neka mi stoi ... :D

koja bi bila razlikata na gumive;

na tvojov predlog, http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=135&product_id=1829

pojacana RIDE TOUR 42-700, se oseka negde tezinava na gumata pri vozenje trgnuvanje i slicno??

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=135&product_id=2357

i CONTI. CONTACT 42-622 i ovie kao pojacani bile...
http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=135&product_id=2351

ima kaj velosipedite pomeka potvrda guma i slicno?
« Последно менување: 26 Февруари 2021, 10:30:05 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6291 на: 26 Февруари 2021, 14:13:55 pm »
Нема разлика тежината на гумата.
Зависи за која намена ти се гумите.

Тие првите се за комбинарата подлога. Можиш и оф роуд да возиш со нив.
Овие другите две се повеќе за мазна, асфалт подлога. Тоа шо имаат заштита е дополнително добро за да не се дупат често.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6292 на: 26 Февруари 2021, 18:59:38 pm »
Не ти ги предложив тие поскапите, да не ме пцуеш. :)

Тежина на гума се осеќа, ама 100 грама потешка не. 250+ се осеќа, 300-400 по гума веќе доста осетна разлика прави во забрзување.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6293 на: 26 Февруари 2021, 21:38:30 pm »
razbirame se,
blagodaram na svite sto se potrudivte da mi razjasnite sto i kako se po-tocno gumive za velosiped....
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #6294 на: 27 Февруари 2021, 16:48:17 pm »
има во СЦ Борис Трајковски отворено Спортекс продавница каде носат опрема од Декатлон и Лидл, покрај другото. Се наоѓа на страната на лизгалиштето, долу по скалите.
Имаше велосипедска опрема, јас земав гаки (бициклистички) со сунгер за газот и јајцата за 790 ден.
@marjanot Фала за укажувањето, имаше доста избор по доста ниски цени, за малата велосипедски маички по 300 ден, сопругата си зема јакна за 1300, и за мене земав маичка кога ќе трчам по детето кога ќе вози точак, да се научи убаво па конечно заедно да возиме фамилијарно
Своерачен потпис ;)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #6295 на: 27 Февруари 2021, 19:06:25 pm »
@marjanot Фала за укажувањето, имаше доста избор по доста ниски цени, за малата велосипедски маички по 300 ден, сопругата си зема јакна за 1300, и за мене земав маичка кога ќе трчам по детето кога ќе вози точак, да се научи убаво па конечно заедно да возиме фамилијарно
Дајте инфо до кога работи да видам што има.

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #6296 на: 27 Февруари 2021, 22:13:17 pm »
@AUUU Ги имам на ФБ, утре недела вели дека работи од 11 до 17, преку неделата од 9 до 21. Побарај на ФБ како 3М СПОРТ Спортекс
Своерачен потпис ;)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #6297 на: 05 Март 2021, 12:55:12 pm »
пошто го продадов стариот велосипед што ми беше за низ град сега барам друг. Овој од огласов ми запна за око https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3785878 . Дечково е трговец ама добри велосипеди продава е сега овој подолго време го има на оглас, од тоа што пребарав мислам дека е декатлон и цените на нов да го купиш беа дури и пониски од ценава што ја бара на огласов, можда затоа и му стои толку време. Ме интересира овие нексус мењачиве конкретниов е со 3 брзини како се за одржување. Читав дека на секој 2 години треба да се отвара и потопува во минерално масло. Јас сум технички поткован за велосипед сам си ги одржувам ама ова со нексусов ми изгледа малце комплицирано. Инаку се работи за доста едноставен велосипед друго не ме плаши само немам искуство со овие нексус мењачиве.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6298 на: 05 Март 2021, 14:22:32 pm »
Во државава немам начекано мајстор што знае да ги отвори Нексус главините и да ги сервисира, така да ќе пазиш само на точна штелка и ќе возиш додека не рикне (а само од лоша штелка и перење совап може да рикне, реално).

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #6299 на: 05 Март 2021, 15:02:59 pm »
Имаме купено за другар од дечкото од огласот. Во дворот ги подсредва ги мие со вап и арис шприца. Со нексус не би земал јас воопшто. Нема кој да ги сервисира а нова не е евтина. А за цената на точакот и самиот знаеш дека скапо го продава. Така да ова е за одбегнување.