Бравооо!
Дали градска вожња спаѓа во мерење потрошувачка? Дали во неколку наврати беше наведено дека се работи за исклучоци, и дека со „нормална“ градска, е исклучително тешко да се симне потрошувачката под 8 литри (за бензинец)? Па шо к** се праите паметни бе? Еве мојата сеа е најекономична у свет, ич не ми троши!! Ваљда пошто ми седи на паркинг веќе 2 дена и не ја возам, пошто неам потреба да одам негде со кола. Лелеее браво за мене! Алал да ми е што добра потрошња сум извадил значи!
Може бе Веле, може под 8 литри. Јас мојата ја имам симнато на 5.5 литри на 100 низ град. Знаеш за тоа, мерено на пумпа. Ама колато троши 8/100 во град, освен ако не сакаш да ти попуштат нервите. Инаку може. Еве Инсајт троши околу 6 литри на 100 низ град што за мене е доста слоидна бројка за бензинец. Зборувам со пристојно возење, како кога мојата троши 8.
ДРУГО И МНОГУ ВАЖНО. Многу менува каде во Скопје живееш, и каде се движиш. Значи истиот твој Лансер, да го вози дечко кој живее во Ѓорче ќе троши литро помалку. Зошто на секое искачање од дома он ја вози цела Партизанска. Еве и јас, ако одам од дома (Карпош 1), кон влае-ѓорче потрошувачката е барем литро помалку, откога одам во Аеродром почесто (многу ретко одам таму).
Значи ако си во центар и работиш во центар ќе извадиш потрошња од 9 литри, и ќе поминеш 300км месечно. А типот од Ѓорче што работи во центар, ќе извади 7 литри, а месечно ќе помине 800км. Епа колку троши Лансер, он тврди 7 ти 9? Исто возите, исто се.
Се влегува во обзир. Затоа и ти викам може и да не лажат луѓе.
Од друга страна знам дека 60% кога зборуваат за потрошња, лажат. Зошто? Не ми е јасно. Како нешто престижно им делува. УУууууу мојата 5 во град, ако ја стискам 6! Шо возиш бе Ајго Д4д? Не бе возам Спортаж 1.6.

Ни си да му влепиш шамар, ни си да се расправаш, ни да земеш една ластегарка... - Море, види што малку трошел тоа Спортажот.
Не е проблем што ме лажеш. Проблем е што мислиш дека ти верувам.