Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2223308 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #1170 на: 23 Август 2011, 13:41:56 pm »
Какви 50 КМ во пета бе не се заебавајте отиде катализаторот....

Абе 8 ца вир битолчанте можете се да бидете ама циции не сте, пушти малце тоа душата стисни на гас не ја жали толку... ;D

Иначе одлична потрошувачка си извадил само мислам дека ако на малце гужва улеташ џабе ќе ти биде и пета...

Не ја жалам бе, си ја газам од време на време. Абе тоа со потрошувачката само да видам колку може најниско, иначе не ја возам стално така.
Како што кажа MarceCvarce, јас возам мене ми се пуни резерварот :D :D
Да бе марче легенда...

Шо не донесеш тоа лансерот на веро да го ѕирнеме некој ден? Или си бил ја сум пропуштил?
Не сум го донесол, што ќе го гледаш, тежок стандард. Ќе го натерам веле да го донеси, да го видиш :)
Во Битола е Лансерот, а јас сум во Скопје..... :( :( Јбг

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1171 на: 23 Август 2011, 14:32:14 pm »
Бравооо!

Дали градска вожња спаѓа во мерење потрошувачка? Дали во неколку наврати беше наведено дека се работи за исклучоци, и дека со „нормална“ градска, е исклучително тешко да се симне потрошувачката под 8 литри (за бензинец)? Па шо к** се праите паметни бе? Еве мојата сеа е најекономична у свет, ич не ми троши!! Ваљда пошто ми седи на паркинг веќе 2 дена и не ја возам, пошто неам потреба да одам негде со кола. Лелеее браво за мене! Алал да ми е што добра потрошња сум извадил значи!
Може бе Веле, може под 8 литри. Јас мојата ја имам симнато на 5.5 литри на 100 низ град. Знаеш за тоа, мерено на пумпа. Ама колато троши 8/100 во град, освен ако не сакаш да ти попуштат нервите. Инаку може. Еве Инсајт троши околу 6 литри на 100 низ град што за мене е доста слоидна бројка за бензинец. Зборувам со пристојно возење, како кога мојата троши 8.
ДРУГО И МНОГУ ВАЖНО. Многу менува каде во Скопје живееш, и каде се движиш. Значи истиот твој Лансер, да го вози дечко кој живее во Ѓорче ќе троши литро помалку. Зошто на секое искачање од дома он ја вози цела Партизанска. Еве и јас, ако одам од дома (Карпош 1), кон влае-ѓорче потрошувачката е барем литро помалку, откога одам во Аеродром почесто (многу ретко одам таму).
Значи ако си во центар и работиш во центар ќе извадиш потрошња од 9 литри, и ќе поминеш 300км месечно. А типот од Ѓорче што работи во центар, ќе извади 7 литри, а месечно ќе помине 800км. Епа колку троши Лансер, он тврди 7 ти 9? Исто возите, исто се.
Се влегува во обзир. Затоа и ти викам може и да не лажат луѓе.
Од друга страна знам дека 60% кога зборуваат за потрошња, лажат. Зошто? Не ми е јасно. Како нешто престижно им делува. УУууууу мојата 5 во град, ако ја стискам 6! Шо возиш бе Ајго Д4д? Не бе возам Спортаж 1.6. :D Ни си да му влепиш шамар, ни си да се расправаш, ни да земеш една ластегарка... - Море, види што малку трошел тоа Спортажот.

Не е проблем што ме лажеш. Проблем е што мислиш дека ти верувам.
Ако збореше дека мене ми е тиња колата, си се заебал, мене не ми троши над 8 во град... Ретко кога ми е над 7 ипол, во зависност од дестинацијата... Арно ама, ко што реков, сеа не ми троши ич, не ја возам ;D ;D ;D

Пак се праат сосила (по)паметни људи...

1во: Знам, и прочитај малце од претходно, ќе видиш дека ја сум го симнал на 5.9;
2ро: И тоа беше ставено во контекст, прочитај од претходно;
3то: Инсајт е хибрид, па уште да не троши помалце, која ќе му е поентата?

итн: Нормално дека е битно каде живееш... И како ќе ти се погодат семафори/улици итн итн... Зарем има потреба уопште да се кажуваат вакви тривијални работи?!?!

За тие што лажат за потрошња... Ако немаат попаметна работа у животов, нека лажат, нивни избор е тоа... А твој избор е дали ќе веруваш на лагите или си попаметен од нив, па нема да им веруваш...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1172 на: 23 Август 2011, 14:36:30 pm »
Бравооо!

Дали градска вожња спаѓа во мерење потрошувачка? Дали во неколку наврати беше наведено дека се работи за исклучоци, и дека со „нормална“ градска, е исклучително тешко да се симне потрошувачката под 8 литри (за бензинец)? Па шо к** се праите паметни бе? Еве мојата сеа е најекономична у свет, ич не ми троши!! Ваљда пошто ми седи на паркинг веќе 2 дена и не ја возам, пошто неам потреба да одам негде со кола. Лелеее браво за мене! Алал да ми е што добра потрошња сум извадил значи!
Може бе Веле, може под 8 литри. Јас мојата ја имам симнато на 5.5 литри на 100 низ град. Знаеш за тоа, мерено на пумпа. Ама колато троши 8/100 во град, освен ако не сакаш да ти попуштат нервите. Инаку може. Еве Инсајт троши околу 6 литри на 100 низ град што за мене е доста слоидна бројка за бензинец. Зборувам со пристојно возење, како кога мојата троши 8.
ДРУГО И МНОГУ ВАЖНО. Многу менува каде во Скопје живееш, и каде се движиш. Значи истиот твој Лансер, да го вози дечко кој живее во Ѓорче ќе троши литро помалку. Зошто на секое искачање од дома он ја вози цела Партизанска. Еве и јас, ако одам од дома (Карпош 1), кон влае-ѓорче потрошувачката е барем литро помалку, откога одам во Аеродром почесто (многу ретко одам таму).
Значи ако си во центар и работиш во центар ќе извадиш потрошња од 9 литри, и ќе поминеш 300км месечно. А типот од Ѓорче што работи во центар, ќе извади 7 литри, а месечно ќе помине 800км. Епа колку троши Лансер, он тврди 7 ти 9? Исто возите, исто се.
Се влегува во обзир. Затоа и ти викам може и да не лажат луѓе.
Од друга страна знам дека 60% кога зборуваат за потрошња, лажат. Зошто? Не ми е јасно. Како нешто престижно им делува. УУууууу мојата 5 во град, ако ја стискам 6! Шо возиш бе Ајго Д4д? Не бе возам Спортаж 1.6. :D Ни си да му влепиш шамар, ни си да се расправаш, ни да земеш една ластегарка... - Море, види што малку трошел тоа Спортажот.

Не е проблем што ме лажеш. Проблем е што мислиш дека ти верувам.
Ако збореше дека мене ми е тиња колата, си се заебал, мене не ми троши над 8 во град... Ретко кога ми е над 7 ипол, во зависност од дестинацијата... Арно ама, ко што реков, сеа не ми троши ич, не ја возам ;D ;D ;D

Пак се праат сосила (по)паметни људи...

1во: Знам, и прочитај малце од претходно, ќе видиш дека ја сум го симнал на 5.9;
2ро: И тоа беше ставено во контекст, прочитај од претходно;
3то: Инсајт е хибрид, па уште да не троши помалце, која ќе му е поентата?

итн: Нормално дека е битно каде живееш... И како ќе ти се погодат семафори/улици итн итн... Зарем има потреба уопште да се кажуваат вакви тривијални работи?!?!

За тие што лажат за потрошња... Ако немаат попаметна работа у животов, нека лажат, нивни избор е тоа... А твој избор е дали ќе веруваш на лагите или си попаметен од нив, па нема да им веруваш...
Totally uncalled for. Многу културно мислам дека се изразив.
« Последно менување: 23 Август 2011, 14:38:50 pm Deni »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1173 на: 23 Август 2011, 14:43:19 pm »
Не викам дека некултурно си се изразил, туку си се залетал да се изнапишеш што ти лежи на душа, без да прочиташ претходно што било напишано. Фино лепо е обратена пажња на сите работи (освен Инсајтот, пошто немаше поента претходно да се спомнува), кои ги „елаборираш“ на долго и на широко... И за мојата потрошња, и за условите при градско возење при кои може да се достигне таа потрошња итн итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1174 на: 23 Август 2011, 14:44:37 pm »
Не викам дека некултурно си се изразил, туку си се залетал да се изнапишеш што ти лежи на душа, без да прочиташ претходно што било напишано. Фино лепо е обратена пажња на сите работи (освен Инсајтот, пошто немаше поента претходно да се спомнува), кои ги „елаборираш“ на долго и на широко... И за мојата потрошња, и за условите при градско возење при кои може да се достигне таа потрошња итн итн...
Пак луѓе се прават (по)паметни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1175 на: 23 Август 2011, 14:47:40 pm »
Жива истина! И ја приметив!
« Последно менување: 23 Август 2011, 14:50:23 pm velestrumf »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1176 на: 23 Август 2011, 14:49:25 pm »
Не се наоѓај потресен, не беше за твојата кола... Општ беше постот. Само ете така ми дојде лансер. Од сега само ќе го фалам, не се секирај...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #1177 на: 23 Август 2011, 14:56:13 pm »
Предлагам сите недоразбирања да ги решие на улица и тоа на мафијашки начин. Веле како покурпулентен(не ради к*рот туку ради килажа) го сачекува Дени во маало на семафори, му сече и блокира пат. Излегува го вади од полцето/фиестичето, му здрвува две глави, коленце, шамар и клоца и го враќа во автомобилот демек ништо не се дешава. Дени ги вика локал-копиљаците по мобифонот, улетуваат со даски, шипки и синџири и го пресреќаваат Веле на наредни семафори. Ги вадат реквизите и најпрво му го решаваат когарето, а кога ќе излезе Веле за да упати апели за прекин на насилството, се фокусираат кон него и прописно го џигерат. Потоа случајни минувачи го пљачкаат Веле и го носат во болница каде поминува добри 14 часа во чекална, чекајќи прием за на интензивна нега. Во меѓувреме Веле му се јавува на братучед му од затвор, кој моментално е на одмор во странство, и го вика да дојде за да му се одмазди на Дени. Дени се крие дома како п*чка под кошула, т.е. баба му лаже дека не живее таму каде што живее, арно ама братучет му на Веле од затвор не паѓа на такви лаги благодарение на завршеното улично училиште. Му влага на Дени дома и го уценува да му плати рекет од 5000 евра иначе дека ќе го тепа.

Пред да ја довршам приказнта сакам да чујам мислења околу спорот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1178 на: 23 Август 2011, 14:59:16 pm »
Не се наоѓај потресен, не беше за твојата кола... Општ беше постот. Само ете така ми дојде лансер. Од сега само ќе го фалам, не се секирај...

Ако се работело за општ пост, немало потреба да го започнеш со референца кон нешто јас што сум напишал...

А дали ќе го фалиш или пцуеш Лансерот мој, твоја работа е... Иам побитни работи у животов за секирација.

@gOJDO: Ова е одлична основа за најновата хит-серија „Котлина на лавовите“ ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1179 на: 23 Август 2011, 15:03:33 pm »
Предлагам сите недоразбирања да ги решие на улица и тоа на мафијашки начин. Веле како покурпулентен(не ради к*рот туку ради килажа) го сачекува Дени во маало на семафори, му сече и блокира пат. Излегува го вади од полцето/фиестичето, му здрвува две глави, коленце, шамар и клоца и го враќа во автомобилот демек ништо не се дешава. Дени ги вика локал-копиљаците по мобифонот, улетуваат со даски, шипки и синџири и го пресреќаваат Веле на наредни семафори. Ги вадат реквизите и најпрво му го решаваат когарето, а кога ќе излезе Веле за да упати апели за прекин на насилството, се фокусираат кон него и прописно го џигерат. Потоа случајни минувачи го пљачкаат Веле и го носат во болница каде поминува добри 14 часа во чекална, чекајќи прием за на интензивна нега. Во меѓувреме Веле му се јавува на братучед му од затвор, кој моментално е на одмор во странство, и го вика да дојде за да му се одмазди на Дени. Дени се крие дома како п*чка под кошула, т.е. баба му лаже дека не живее таму каде што живее, арно ама братучет му на Веле од затвор не паѓа на такви лаги благодарение на завршеното улично училиште. Му влага на Дени дома и го уценува да му плати рекет од 5000 евра иначе дека ќе го тепа.

Пред да ја довршам приказнта сакам да чујам мислења околу спорот.
Грешна ти е приказната скроз на скроз. Може да ми се фатите во физичка пресметка.  8)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1180 на: 23 Август 2011, 15:05:13 pm »
Боље би било „Ледина на воловите“, ама не ми фаќа око зошто е премногу пародичен таков наслов. По-оригинално би било нешто со Сметководство на клаберите. Пример „Последна финална пресметка на клаберите - Прво продолжение“

Иначе на Дени полото му е најголемо срање, а на Веле когарето му троши ко спонзорирана и распиздена старлета во Холивуд.
« Последно менување: 23 Август 2011, 15:06:48 pm gOJDO »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1181 на: 23 Август 2011, 15:23:20 pm »
Барем у стил на спонзорирана и распиздена старлета, праи мерак додека троши :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1182 на: 23 Август 2011, 15:33:53 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;Dxaxaxaxaxaxaxa :D :D :D :Dxaxaxaxxexexexexexxxxxxxooooooooooooooooxooxo ;D ;D ;D ;D se vrati tackata vo svoj element
sekoja cest na bujnata fantazija te castam pivce  ;D ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #1183 на: 23 Август 2011, 15:35:12 pm »
Еее скржав бе.....Па части ќебапи бе, шо си се стиснал. Малку ли пари украдовте со другарти Велија во ќелија?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1184 на: 23 Август 2011, 15:38:09 pm »
Еее скржав бе.....Па части ќебапи бе, шо си се стиснал. Малку ли пари украдовте со другарти Велија во ќелија?
Читај подоле.
Виден е НУМЕ на улицата кај  Шампионче -се движеше во правец накај зградата на Груевски ,Му свирнав од Моторциклот,ама незнам дали ме забележа пошто возев 50 - го прелетав...