Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Cuore Sportivo на 08 Јули 2011, 14:11:33 pmШто ти е Борд компјутер. Така се прави деца кола, а не овие вашиве цркавици. Carrier166, у секој случај избриши го постот, нека фантазираат луѓево за потрошња од 25 литра. Според обртомерот, мислам дека можеш минимум до 230 да ја дигнеш. Што не е лошо за 2 тона кола на плин Инаку, 8.3л по борд потрошувачка се отприлика 9.1л плин, што е отприлика 5.7л нафта по цена на чинење
Што ти е Борд компјутер. Така се прави деца кола, а не овие вашиве цркавици. Carrier166, у секој случај избриши го постот, нека фантазираат луѓево за потрошња од 25 литра. Според обртомерот, мислам дека можеш минимум до 230 да ја дигнеш. Што не е лошо за 2 тона кола на плин
Сто на сто! ко` танкер! A i prosekot e dobar, 400 metri za 20 minuti
Цитат: Carrier166 на 08 Јули 2011, 15:31:59 pmЦитат: Cuore Sportivo на 08 Јули 2011, 14:11:33 pmШто ти е Борд компјутер. Така се прави деца кола, а не овие вашиве цркавици. Carrier166, у секој случај избриши го постот, нека фантазираат луѓево за потрошња од 25 литра. Според обртомерот, мислам дека можеш минимум до 230 да ја дигнеш. Што не е лошо за 2 тона кола на плин Инаку, 8.3л по борд потрошувачка се отприлика 9.1л плин, што е отприлика 5.7л нафта по цена на чинење Немој Лоши Патишта да не те прочита, ќе ја запали Корсата со се патосници
Вака... значи 1000 денарина 98 ЕКТО поминати 175 км Од кој грубо 30 Км од Лукоил Аеродром - Белви и назад, со брина од 100-120 кмчИ грубо 150 км низ Скопје начести релации, Козле - Мвр преку водно и обратно, и навечер Козле - 3 бисери и обратноМојата вожња ја знаете, агресивна... скоро секое тргање пуна и така натака Ајде математичарите нека прерачунаат...
Цитат: RikiRulz на 08 Јули 2011, 12:12:11 pmВака... значи 1000 денарина 98 ЕКТО поминати 175 км Од кој грубо 30 Км од Лукоил Аеродром - Белви и назад, со брина од 100-120 кмчИ грубо 150 км низ Скопје начести релации, Козле - Мвр преку водно и обратно, и навечер Козле - 3 бисери и обратноМојата вожња ја знаете, агресивна... скоро секое тргање пуна и така натака Ајде математичарите нека прерачунаат... Слабо математикава
Цитат: RikiRulz на 08 Јули 2011, 18:35:33 pmЦитат: RikiRulz на 08 Јули 2011, 12:12:11 pmВака... значи 1000 денарина 98 ЕКТО поминати 175 км Од кој грубо 30 Км од Лукоил Аеродром - Белви и назад, со брина од 100-120 кмчИ грубо 150 км низ Скопје начести релации, Козле - Мвр преку водно и обратно, и навечер Козле - 3 бисери и обратноМојата вожња ја знаете, агресивна... скоро секое тргање пуна и така натака Ајде математичарите нека прерачунаат... Слабо математикава 5,71 денар по километар или 571 денар за 100км или 7,8 литри на 100км Бива?
Цитат: LosiPatista на 02 Јули 2011, 11:52:44 amUspjeli su! Marko Tomac i Ivan Cvetković, kolege iz magazina ‘Auto motor i sport’, postavili su novi svjetski rekord u duljini vožnje s jednim spremnikom goriva. S VW Passatom 1.6 TDI prošli su 2545,8 km. Sad se čeka potvrda rezultata za Guinessovu knjigu rekorda.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Marko i Ivan vozili su se tri dana, a spremnik su ispraznili sinoć (ili jutros) u 1.16 sati u mjestu Krvavica kod Makarske. Prije toga prošli, prema putnom kompjuteru, 2545,8 kilometara te tako za skoro 100 kilometara nadmašili rekord koji je lani postavio britanski novinar. Postigli su prosječnu potrošnju od 3,1 litre na 100 km.Čestitamo!!!http://automoto-portal.hr/auto/kolege-iz-auto-motor-i-sporta-presli-2545-km-s-jednim-tankomНезнам како успеале, но на Голфот со истиот мотор, кој сигурно е полесен од Пасатот 200 кила, никад не сум видел пониска бројка од 4 литра и тоа без гас. Ипак ова е некоја превара, евентуално ако ги смениле дифаулт сетинзите на моторот.
Uspjeli su! Marko Tomac i Ivan Cvetković, kolege iz magazina ‘Auto motor i sport’, postavili su novi svjetski rekord u duljini vožnje s jednim spremnikom goriva. S VW Passatom 1.6 TDI prošli su 2545,8 km. Sad se čeka potvrda rezultata za Guinessovu knjigu rekorda.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Marko i Ivan vozili su se tri dana, a spremnik su ispraznili sinoć (ili jutros) u 1.16 sati u mjestu Krvavica kod Makarske. Prije toga prošli, prema putnom kompjuteru, 2545,8 kilometara te tako za skoro 100 kilometara nadmašili rekord koji je lani postavio britanski novinar. Postigli su prosječnu potrošnju od 3,1 litre na 100 km.Čestitamo!!!http://automoto-portal.hr/auto/kolege-iz-auto-motor-i-sporta-presli-2545-km-s-jednim-tankom
Цитат: Cuore Sportivo на 03 Јули 2011, 20:44:04 pmЦитат: LosiPatista на 02 Јули 2011, 11:52:44 amUspjeli su! Marko Tomac i Ivan Cvetković, kolege iz magazina ‘Auto motor i sport’, postavili su novi svjetski rekord u duljini vožnje s jednim spremnikom goriva. S VW Passatom 1.6 TDI prošli su 2545,8 km. Sad se čeka potvrda rezultata za Guinessovu knjigu rekorda.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Marko i Ivan vozili su se tri dana, a spremnik su ispraznili sinoć (ili jutros) u 1.16 sati u mjestu Krvavica kod Makarske. Prije toga prošli, prema putnom kompjuteru, 2545,8 kilometara te tako za skoro 100 kilometara nadmašili rekord koji je lani postavio britanski novinar. Postigli su prosječnu potrošnju od 3,1 litre na 100 km.Čestitamo!!!http://automoto-portal.hr/auto/kolege-iz-auto-motor-i-sporta-presli-2545-km-s-jednim-tankomНезнам како успеале, но на Голфот со истиот мотор, кој сигурно е полесен од Пасатот 200 кила, никад не сум видел пониска бројка од 4 литра и тоа без гас. Ипак ова е некоја превара, евентуално ако ги смениле дифаулт сетинзите на моторот.Да се цитирам и да се демантирам. Ипак кај Голфчето бордот покажува потрошња околу 3 литра со возење околу 1500 обртаја у 5 степен, никад не сум обрнал внимание на потрошњата кога сум го возел бидејќи стилот у главном беше 0 - 200
со тројца во кола. 3,8 л...ме мрзеш да ја држам на 80-90 подолго време.може ќе намалеше уште.
A како се движи на 100-120 на автопат, не е под 4?