Автор Тема: Измерена потрошувачка на гориво  (Прочитано 2534927 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Измерена потрошувачка на гориво
« Одговори #5220 на: 22 Април 2013, 14:39:35 pm »
Лажеш Марјан, тоа не е можно кај бензинци.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #5221 на: 22 Април 2013, 14:45:53 pm »
Лажеш Марјан, тоа не е можно кај бензинци.

Можно е ако излагаш од кола на семафори па ја залетуваш трчајќи ;D или ептен возиш пензионерски пошо еден семафор да го збркаш додади уште 2л на просекот и тоа е нормална потрошња веќе

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5222 на: 22 Април 2013, 14:48:59 pm »
^ Тоа е тој дизелашки муабет, тоа е тоа несфаќање на современите бензинци.

Сум спомнал и претходно, јас колата ја возам од Водно надоле. Си правам распоред што треба да завршам, пуштам надоле и врти додека да завршам работа.
За назад чале со хелихоптерот ја префрла колата, пошто со возење ќе ме изгори со потрошувачка :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5223 на: 22 Април 2013, 14:50:02 pm »
Гумите рече на 4.5 ги возиш така?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5224 на: 22 Април 2013, 14:51:39 pm »

Сум спомнал и претходно, јас колата ја возам од Водно надоле. Си правам распоред што треба да завршам, пуштам надоле и врти додека да завршам работа.
За назад чале со хелихоптерот ја префрла колата, пошто со возење ќе ме изгори со потрошувачка :D

Абе не ме заебавај ако сакаш од 22-ри век бензинец земи нема да троши толку ако ја возиш нормално. Ако возиш за да смалиш потрошувачка само тогаш ај и да сватам некако, а ако возиш за потрошувачка да гледаш само, возиш ко погоре што пишав гарант

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5225 на: 22 Април 2013, 14:53:05 pm »
Гумите рече на 4.5 ги возиш така?
Си ставил точка по грешка меѓу 4 и 5.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5226 на: 22 Април 2013, 14:54:57 pm »

Абе не ме заебавај ако сакаш од 22-ри век бензинец земи нема да троши толку ако ја возиш нормално. Ако возиш за да смалиш потрошувачка само тогаш ај и да сватам некако, а ако возиш за потрошувачка да гледаш само, возиш ко погоре што пишав гарант

Дефинирај нормално.
Првиот пат бев сам во кола.
Вториот бев фамилијарно во кола.
Возев во Скопје.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5227 на: 22 Април 2013, 15:01:42 pm »
Нормална вожња:
1.Возиш во режим каде не ти свират со скутерчиња од позади да убрзаш и не те тицаат автобуси на партизанска пошо чекаш зелен бран тоа подразбирам.
2. Скопје е широк поим ако возиш потег Маџари-с.Марино пак си во Скопје а не си во Скопје. Пушти се Кисела Вода-Веро тафталиџе преку рекорд и тоа е градска вожња па на тоа извади просек тогаш ако си 6.4 колата да си ја пријавиш за гинис

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5228 на: 22 Април 2013, 15:10:03 pm »
На сликите е прикажана моментална потрошувачка, на делниците кои ги наведов. Првата 22км вторатанешто под 20.
Преведено на јазик со кој се служат дизелашите: во Скопје ми троши 5.

Кисела Вода-Веро тафталиџе преку рекорд во зависност од кој период во денот се случува, просекот ќе биде од 6 до 11. Сеедно дали со безнин или нафта ќе го возам.

Моментот со свирење скутери и претицање автобуси ти е тотално грешна проценка. Од друга страна зелен бран постои за да го искористиш.
Од трета страна, прочитај малку корисни совети за намалување на потрошувачка: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,69.0.html

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5229 на: 22 Април 2013, 15:19:31 pm »
Значи не зборам возење на Рекорд во 3 сабајле во Август туку во нормален работен ден од кај 2 негде до 4 ипол-5 саат. Ти викаш дека потрошњата ќе ти биде од 6-11л ? мене никогаш не ми преминала 7л (зимно време на -20 температури возење низ шпицот на враќање и чекање на семафорот кај Рамстор 4 пати) така да неможеш ни на виножито бран да извадиш потрошна ко дизел па и auto stop & go да имаш... Не викам дека е многу што троши ама реално ти троши 8 литра ако не правиш пресметки кога и каде ќе возиш што не е многу за TSI... А потрошњава од 6 литра ако сакаш уште 100 слики стави не верувам освен ако го возиш на отворено тогаш може

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5230 на: 22 Април 2013, 15:24:12 pm »
На сликите е прикажана моментална потрошувачка, на делниците кои ги наведов. Првата 22км вторатанешто под 20.
Преведено на јазик со кој се служат дизелашите: во Скопје ми троши 5.

Кисела Вода-Веро тафталиџе преку рекорд во зависност од кој период во денот се случува, просекот ќе биде од 6 до 11. Сеедно дали со безнин или нафта ќе го возам.

Моментот со свирење скутери и претицање автобуси ти е тотално грешна проценка. Од друга страна зелен бран постои за да го искористиш.
Од трета страна, прочитај малку корисни совети за намалување на потрошувачка: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,69.0.html

Проблемот е друг, кога некој од дизелашите ќе постира ваква или помала бројка од Борд, веднаш се убацуат модератори, сератори, мрчатори, петролхед гњаватори, да го разубедат дека е тоа неможно, да го испљукаат дека лаже и дека можеби возел на удолница, а колку што гледам сега ни еден од нв не се одзва на постираново? Или сум грешка? ;D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5231 на: 22 Април 2013, 15:28:25 pm »
Ете ја горе истата реакција :)
Башка не е некоја сериозна бројка па така да се навреди еден дизелаш, истиот пат од погоре сум го извозел и за 5,5л/100, само во други услови ;)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #5232 на: 22 Април 2013, 15:32:27 pm »
Ете ја горе истата реакција :)
Башка не е некоја сериозна бројка па така да се навреди еден дизелаш, истиот пат од погоре сум го извозел и за 5,5л/100, само во други услови ;)

Слушај ако си толку сигурен за потрошњава ако сакаш ќе се пуштиме некоја релација низ градов и ќе мериме точно која колку ќе потроши, ќе возиме еден до друг иста брзина и ако си за се кладам во горивото на двете коли што ќе се потроши дека не вадиш помала потрошња од ТДИ-то :) може и судии во кола да качиме не ми смета за да нема забуни

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5233 на: 22 Април 2013, 15:34:41 pm »
Турбо бензинци се иднината.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #5234 на: 22 Април 2013, 15:38:02 pm »
Се слагам, ако ја симнат потрошувачката во разумни граници.

Комшијава има Астра 1.4 Турбаш бензинец и се жали дека у град испод 10 зимно време не му се симнува а летно време без клима испод 9.

Отворено 7 ако вози до кај 130, после лапа вика пак.

Е сега или КОмшијава не знае да вози, или Марјанот многу штедливо вози!

Имаше и еден член на форумов ако добро се сеќавам со Астра бензин турбаш и он се плачеше дека му троши бајаги?