Автор Тема: Електрични автомобили и хибриди  (Прочитано 537312 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3799
Одг: Електрични автомобили и хибриди
« Одговори #2145 на: 17 Март 2020, 19:40:14 pm »
Римац се иноватори на RAWTV или Rimac All Wheel Torque Vectoring, систем кој страшно помага за возилото да биде што подинамично и да се управува како спортско возило. Верувам дека дел од тој систем има имплемнтирано и во Тајканот и заради тоа има такви динамички способности како што има.
Али нели, не ја разбира човекот(М.Р.) па да не го тупиме со него сега :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2146 на: 17 Март 2020, 19:58:56 pm »
Миле, какви сакаш ти заклучоци за тебе можеш да носиш. Ама ти како што кажа дека Римац не го бива и незнае за коли, така јас за тебе кажувам дека Римац знае милијарда и нешто пати повеќе од тебе за батерии и електрични возила.

Како што за мене ете кажуваш дека незнам за тебе, што според твојата професија(не се возила) се осудувам да кажам и претпоставам. Така ти спротивно на тоа знаеш кој е Римац и дека е докажан голем стручњак во тоа поле и при тоа се осудуваш да кажеш дека незнаел за батерии во електрични возила. Ти и Маск сте во светов што се разбирате од возила, другиве(Римац со нас он од BMW Club e) од VW хејт клубови сме :D

Исто како јас да речам за Никола Тесла дека врска немал од струја и да оспорувам некој негови мисли и предвидувања(Тесла е Римац, јас сум ти во метафоричнава ситуација)

Ти ниту читаш јас што зборувам нити знаеш ти што зборуваш. Ако имаш намера да се бламираш со твојот стил на напаѓање straw man продолжи, нема да се замарам со тебе.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #2147 на: 17 Март 2020, 20:01:43 pm »
Миле, какви сакаш ти заклучоци за тебе можеш да носиш. Ама ти како што кажа дека Римац не го бива и незнае за коли, така јас за тебе кажувам дека Римац знае милијарда и нешто пати повеќе од тебе за батерии и електрични возила.

Како што за мене ете кажуваш дека незнам за тебе, што според твојата професија(не се возила) се осудувам да кажам и претпоставам. Така ти спротивно на тоа знаеш кој е Римац и дека е докажан голем стручњак во тоа поле и при тоа се осудуваш да кажеш дека незнаел за батерии во електрични возила. Ти и Маск сте во светов што се разбирате од возила, другиве(Римац со нас он од BMW Club e) од VW хејт клубови сме :D

Исто како јас да речам за Никола Тесла дека врска немал од струја и да оспорувам некој негови мисли и предвидувања(Тесла е Римац, јас сум ти во метафоричнава ситуација)

Ти ниту читаш јас што зборувам нити знаеш ти што зборуваш. Ако имаш намера да се бламираш со твојот стил на напаѓање straw man продолжи, нема да се замарам со тебе.

Па ти прв си ме цитирал мене, не јас тебе. А и прв се избламира со изјавата за Римац и неговото незнаење, и тоа епски блам за таков познавач на електричните возила. :D

Убава вечер имај.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2148 на: 17 Март 2020, 20:11:31 pm »

Па ти прв си ме цитирал мене, не јас тебе. А и прв се избламира со изјавата за Римац и неговото незнаење, и тоа епски блам за таков познавач на електричните возила. :D

Убава вечер имај.

Кажи ми колку возила продал Мате Римац во споредна со Маск на пример? Колку фирми за развој на батериски технологии купил и менаџира Мате Римац па што има толку многу знаење и искуство со батерии за масовно производство?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #2149 на: 17 Март 2020, 20:12:28 pm »
@AUUU ај среди работа
Не пратам, ?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #2150 на: 17 Март 2020, 20:15:52 pm »
Не заборавајте дека Меганот е уствари Рено.

Renault Sport ≠ Renault
Од кај па ти знаеш, финансис..... ?

:)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2151 на: 17 Март 2020, 20:18:20 pm »
Свикајте совет за безбедност на Фолксваген, качете ја ситуацијата во многу ризична ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #2152 на: 17 Март 2020, 20:24:14 pm »
Така де, во отсуство на реален аргумент, спомни во VW.

--

Edit: Мате Римац си има кажано дека не го интересира да биде мас-маркет производител, туку дека сака Rimac да биде добавувач на технологии. Повеќе го интересира R&D отколку мас-маркет производство.

Ама со оглед на тоа кој сè има инвестирано во Rimac, нивните технологии ќе се најдат во милиони и милиони возила. Дајте им само време.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2153 на: 17 Март 2020, 20:34:52 pm »

Како ве чепнуваат тие две букви, тоа чудо едно ;D

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #2154 на: 17 Март 2020, 20:37:34 pm »
И јас касно се вклучувам во темава. Незнам кој од тука рекол Мате Римац не го бивало :)
Ќе го замолам членот кој го рекол тоа да не се посрамотува вака другпат
« Последно менување: 17 Март 2020, 21:49:50 pm malinamamun »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #2155 на: 17 Март 2020, 21:35:09 pm »

Како ве чепнуваат тие две букви, тоа чудо едно ;D

У срце, многу си го сакам Голфот. :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #2156 на: 17 Март 2020, 21:41:28 pm »
@Tischläufer Ако почнеме со кој повеќе возила произвел..... знаеш нели кој е царот :D

@malinamamun  И јас тоа сакав да речам ама ете :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #2157 на: 17 Март 2020, 21:42:20 pm »
Фасцинантно е што  (ако е точно) сите работи во Римац Концепт 1 се направени од нив.....од батерии, до шасија, до бандаж, се до прекидач за жмигавец...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2158 на: 17 Март 2020, 22:00:03 pm »
И јас касно се вклучувам во темава. Незнам кој од тука рекол Мате Римац не го бивало :)

Ако прочиташ ќе видиш дека никој нема лупнато таква глупост.

@Tischläufer Ако почнеме со кој повеќе возила произвел..... знаеш нели кој е царот :D

Кој, Римац ли?

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #2159 на: 18 Март 2020, 08:18:04 am »

Ако прочиташ ќе видиш дека никој нема лупнато таква глупост.

Кој, Римац ли?

Не не, секако дека не. Tesla се цареви на производството со дуууууууууури 367.500 играчки на батерии за богати тзв. Електрични возила и се единствените во галаксијата кој што се разбираат од возила, црна магија, влашка клетва, батерии за возила и миксери со 4 брзини.
Некаде прочитав и дека Елон Маск бил Бог преправен во човек и симнат на земјата да ни го покаже правиот пат за возилата.
Секако дека се и далеку над вистинските производители на возила со по 8-10.000.000 возила.

Најголеми производители на батерии за возила во светот:
1. CATL - Contemporary Amperex Technology
2. PANASONIC CORP
3. BYD CO LTD
4. LG CHEM LTD
5. SAMSUNG SDI CO LTD
6. SK INNOVATION CO LTD

Ем ти најдов и икона за дома :D

« Последно менување: 18 Март 2020, 08:38:43 am Sase_91 »