Подобро е да немаш никакви зимски гуми него зимски гуми само на погонските тркала. Ако немаш никакви, се надевам дека ќе бидеш доволно паметен да седиш мадро и да не ја вадиш колата воопшто на снег.
Ти мора да си многу глуп, пошто се правиш паметен. Најпаметните поинаку ќе ти кажат.
Зимски на погонски, брзина прилагодена спрема условите и ја ви гарантирам максимална безбедност. Кој сака да се курчи ни ланци не му помагаат..
Ти? Гарантираш безбедност некому со летни гуми? Епа може под услов брзината да е прилагодена на 0км/ч
Море и 10 пати да го постираш видеово, луѓе ќе си возат со предни зимски задни ќељавки. И што е најлошо, ќе мислат дека супер работа завршиле.
Тие се тие најпаметните. Обично немаат поима од физика и немаат никакво возачко искуство.
За низ Скопје нема потреба од зимски гуми!
Bingo!!
Абе можеш и 8 зимски гуми да ставиш на колата и на крај ке ти влезе некој од позади у гепек со летни зелки
Така е, обично тие се од класата на најпаметните.
Zimski gumi se za na sneg. a za na mraz ni zimska guma ne te spasuva... kako i da gledas ne e se do gumata biten e i soferot! jas mislam deka dzabe ti se tebe i 4 zimski gumi.....
Do i see a pattern here?
Да ве прашам, која е ефикасноста на зимските гуми ако ги има само на предните тркала кога задните не кочат и кога инерцијата од цела кола при кочење ја носат на предните тркала? Дали кола е дизајнирана да вози на две тркала и да кочи со две тркала?
Ако сметате дека со тоа нема проблем испратете ми ги вашите адреси да ви испратам диплома за најпаметни ентитети на планетава.