Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1842449 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4320 на: 07 Октомври 2014, 18:30:49 pm »
Подобро е да немаш никакви зимски гуми него зимски гуми само на погонските тркала. Ако немаш никакви, се надевам дека ќе бидеш доволно паметен да седиш мадро и да не ја вадиш колата воопшто на снег.

Ти мора да си многу глуп, пошто се правиш паметен. Најпаметните поинаку ќе ти кажат.

Зимски на погонски, брзина прилагодена спрема условите и ја ви гарантирам максимална безбедност. Кој сака да се курчи ни ланци не му помагаат..

Ти? Гарантираш безбедност некому со летни гуми? Епа може под услов брзината да е прилагодена на 0км/ч

Море и 10 пати да го постираш видеово, луѓе ќе си возат со предни зимски задни ќељавки. И што е најлошо, ќе мислат дека супер работа завршиле.

Тие се тие најпаметните. Обично немаат поима од физика и немаат никакво возачко искуство.

За низ Скопје нема потреба од зимски гуми!

Bingo!!

Абе можеш и 8 зимски гуми да ставиш на колата и на крај ке ти влезе некој од позади у гепек со летни зелки

Така е, обично тие се од класата на најпаметните.

Zimski gumi se za na sneg. a za na mraz ni zimska guma ne te spasuva... kako i da gledas ne e se do gumata biten e i soferot! jas mislam deka dzabe ti se tebe i 4 zimski gumi.....

Do i see a pattern here?

Да ве прашам, која е ефикасноста на зимските гуми ако ги има само на предните тркала кога задните не кочат и кога инерцијата од цела кола при кочење ја носат на предните тркала? Дали кола е дизајнирана да вози на две тркала и да кочи со две тркала?

Ако сметате дека со тоа нема проблем испратете ми ги вашите адреси да ви испратам диплома за најпаметни ентитети на планетава.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4321 на: 07 Октомври 2014, 18:39:43 pm »
Мешаш баби и жаби Миле, нормално дека правиот избор се 4 зимски гуми. Но непознавам толку глуп човек кој на кола со предна вуча две зимски ги турил позади.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4322 на: 07 Октомври 2014, 18:41:52 pm »
Ја знам еден ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4323 на: 07 Октомври 2014, 18:43:49 pm »
Епа нема луди луѓе концентрирани окулу спротивната екстрема колку што има од овие коизимските гуми ги ставаат само напред. :D

Шала на страна. Не сакам никого да навредам. Само да иницирам некој да се запраша што прави со сопствената безбедност и со безбедноста на останатите учесници во сообраќајот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #4324 на: 07 Октомври 2014, 18:44:28 pm »
Никој тука не рече да се стават зимските гуми позади. Муабетот почна со муабет на ФилипВ изваден од контекст, кој фино-лепо си го преувеличивте.

Јас реков дека возење со зимски гуми само на погонските тркала е nearly just as stupid as возење само со летни гуми.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4325 на: 07 Октомври 2014, 19:46:49 pm »
За низ Скопје нема потреба од зимски гуми!

Потреба од зимски гуми има секогаш и секаде кога температурата ќе спадне под 7 степени. Вклучително и во Скопје.

Zimski gumi se za na sneg

Кој ти го кажал ова? Да го најдеш и да му кажеш „од форум еден Филип рече да ти кажам дека врска немаш“

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4326 на: 07 Октомври 2014, 20:02:18 pm »

Голема распродажба!!!
Сите можни акции на едно место!!!
- голем сезонски попуст
- 3+1 (за купени 3 гуми, четвртата е гратис)
- со купена една гума, втората е со 50% попуст)
- бесплатна монтажа и балансирање
- гратис вентили
- гаранција

078 23 33 15 /078 23 33 04
20 години проверено најдобри!!!
ЕУРОГУМА - СКОПЈЕ
www.euroguma.com.mk

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #4327 на: 07 Октомври 2014, 20:45:39 pm »

Потреба од зимски гуми има секогаш и секаде кога температурата ќе спадне под 7 степени. Вклучително и во Скопје.

Ова никад не сум истражувал, а пуно пати ме заинтересирало. Да кажеме на 0 или помалку степени ц. има ли некоја споредба на сув асфалт? За колку метри помалку ќе закочат зимските од ист производител.
На снег знам дека е огромна разликата...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8781
  • Пичлеме
« Одговори #4328 на: 07 Октомври 2014, 20:48:48 pm »
Мене ми се искриве едната предна летна и дека сум сиромав, не сум чорбаџија, ги бувнав зимските и то е то :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4329 на: 07 Октомври 2014, 20:55:22 pm »
@filip
Gledam nekako "najpameten" si moze li vaka da napraime... koga ke padne prviot sneg od Koco Racin do sredno vodno i nazad koj ke napravi podobro vreme(jas so 4 letni gumi i toa ke probam dayton da najdam) ti so 4 zimski gumi kakvi sakas, deal?
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4330 на: 07 Октомври 2014, 20:55:44 pm »
Колку е редовна цена за промена и балансирање у Мотоцентар?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4331 на: 07 Октомври 2014, 20:57:46 pm »
mislam 200 po guma
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43933
  • Il Moderatore
« Одговори #4332 на: 07 Октомври 2014, 20:58:31 pm »
Мене ми се искриве едната предна летна и дека сум сиромав, не сум чорбаџија, ги бувнав зимските и то е то :)

Ако си сиромав, паркирај тракторот дур не му набавиш нови крампони. Рејзот подгаз :)

@filip
Gledam nekako "najpameten" si moze li vaka da napraime... koga ke padne prviot sneg od Koco Racin do sredno vodno i nazad koj ke napravi podobro vreme(jas so 4 letni gumi i toa ke probam dayton da najdam) ti so 4 zimski gumi kakvi sakas, deal?

Леле колку сакам да биде прифатена опкладава! Еве ако не сака filip, јас сакам! Ако направам подобро време, да ми купиш 4 зимски 17-ки за Алфата, може? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4333 на: 07 Октомври 2014, 21:05:00 pm »
ne ne ako sakas samo u soobrakajni :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8781
  • Пичлеме
« Одговори #4334 на: 07 Октомври 2014, 21:06:57 pm »

Ако си сиромав, паркирај тракторот дур не му набавиш нови крампони. Рејзот подгаз :)

Море, ако имав јас рејз, немаше да сум сиромав, шо ме дупчиш сеа ;D