Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1843135 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4335 на: 07 Октомври 2014, 21:15:13 pm »
Мене ми се искриве едната предна летна и дека сум сиромав, не сум чорбаџија, ги бувнав зимските и то е то :)

Ако си сиромав, паркирај тракторот дур не му набавиш нови крампони. Рејзот подгаз :)

@filip
Gledam nekako "najpameten" si moze li vaka da napraime... koga ke padne prviot sneg od Koco Racin do sredno vodno i nazad koj ke napravi podobro vreme(jas so 4 letni gumi i toa ke probam dayton da najdam) ti so 4 zimski gumi kakvi sakas, deal?

Леле колку сакам да биде прифатена опкладава! Еве ако не сака filip, јас сакам! Ако направам подобро време, да ми купиш 4 зимски 17-ки за Алфата, може? :)
Сакаш да погине народ Симо? Лани со зимските Континентал едвај докочував, а голем дел се извртеа и испозаглавија, а ти би пуштил со летни некој да оди нагоре и да се спушта?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4336 на: 07 Октомври 2014, 21:17:34 pm »
^
Види, џабе Континентал ако немаш искуство..

Мене ми се искриве едната предна летна и дека сум сиромав, не сум чорбаџија, ги бувнав зимските и то е то :)

Ако си сиромав, паркирај тракторот дур не му набавиш нови крампони. Рејзот подгаз :)

Море, ако имав јас рејз, немаше да сум сиромав, шо ме дупчиш сеа ;D

Друга му беше поентата, рејзовите не возат зимски, апла сака да те банира, трајно :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #4337 на: 07 Октомври 2014, 21:22:33 pm »

Сакаш да погине народ Симо? Лани со зимските Континентал едвај докочував, а голем дел се извртеа и испозаглавија, а ти би пуштил со летни некој да оди нагоре и да се спушта?

Лани тоа беше д` бест оф лизгавост! :D Може да ти потврдат Daywalker и Fic_CC, кај дојде бандерата кога направив еден flick на ручната кочница доле кај француска амбасада :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4338 на: 07 Октомври 2014, 21:47:14 pm »
@filip
Gledam nekako "najpameten" si moze li vaka da napraime... koga ke padne prviot sneg od Koco Racin do sredno vodno i nazad koj ke napravi podobro vreme(jas so 4 letni gumi i toa ke probam dayton da najdam) ti so 4 zimski gumi kakvi sakas, deal?

Ти на Бугар брат да не си му? Он Бугар и Бушав... мора да има некаква конекција. Ти ни до олимписко село нема да добуткашп а он ќе биде на средно.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4339 на: 07 Октомври 2014, 22:15:25 pm »
nedajboze da mi e bugar brat...ti ako nemozes so fenot da se iskacis nemora da znaci deka i nekoj drug nemoze:)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #4340 на: 07 Октомври 2014, 22:21:51 pm »
Мислам дека Симо ќе ја прифати кладбата и во сообраќајни. Да смислиме само некој начин правно да се регулира да не речеш после ееее не ти ја давам колата. Исто така битна работа би била гумите да се на фабрички пропишаниот притисок за таа димензија или +-0.2 бари од тоа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #4341 на: 07 Октомври 2014, 22:23:32 pm »
И под услов да не е фрлена сол.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4342 на: 07 Октомври 2014, 22:49:28 pm »
nedajboze da mi e bugar brat...ti ako nemozes so fenot da se iskacis nemora da znaci deka i nekoj drug nemoze:)

Хех, абе ти мора на Бугар да си му нешто.

Јас со фенот одам прв нагоре, во извидница, правам патека па сите после тоа следат нагоре. Не знаеш со кого и со што си имаш работа :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4343 на: 08 Октомври 2014, 07:19:39 am »
ne ne ako sakas samo u soobrakajni :)
За мене повеќе вредат зимски гуми за алфата отколку сообраќајна од твоето возило.

Мислам дека Симо ќе ја прифати кладбата и во сообраќајни. Да смислиме само некој начин правно да се регулира да не речеш после ееее не ти ја давам колата. Исто така битна работа би била гумите да се на фабрички пропишаниот притисок за таа димензија или +-0.2 бари од тоа.
Секако дека ќе прифатам. Се` дур има снег на асфалтот и он е со летни гуми пропишани за тоа возило.  На летните гуми каков сака притисок нека става.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4344 на: 08 Октомври 2014, 07:30:29 am »
@filip
Gledam nekako "najpameten" si

Аааа, фала, фала... иако не се согласувам со оценката, фала во секој случај.

moze li vaka da napraime... koga ke padne prviot sneg od Koco Racin do sredno vodno i nazad koj ke napravi podobro vreme(jas so 4 letni gumi i toa ke probam dayton da najdam) ti so 4 zimski gumi kakvi sakas, deal?

Со иста кола? Пффт... Што е наградата? Што добива тој што ќе поб.... уствари, не, чекај, забрането е организирање трки на форумот.

А сега, сериозно: ако сакаш да докажеш било што во врска со гумите (а не должината на курот), тогаш при тестот треба сите параметри (вклучително колата и возачот) да бидат исти, меѓу едното и другото возење да бидат различни само гумите.

Поедноставно ти е да тестираш должина на кочење - еднаш со четири летни, еднаш со четири зимски. Али, ако баш сакаш, можеш и ридско-брзински, само жифти све „тестирај“ у глуво доба, кога нема многу сообраќај.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #4345 на: 08 Октомври 2014, 12:37:35 pm »
ne ne ako sakas samo u soobrakajni :)

За мене повеќе вредат зимски гуми за алфата отколку сообраќајна од твоето возило.

Секако дека ќе прифатам. Се` дур има снег на асфалтот и он е со летни гуми пропишани за тоа возило.  На летните гуми каков сака притисок нека става.
Тоа е тоа исто како на фемина ке си ги мериме кој има поголем... абе другар таа алфа во чипс да ми се падне ке ја вратам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4346 на: 08 Октомври 2014, 12:58:03 pm »
Светско првенство во мерење пениси има на форумов.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4347 на: 08 Октомври 2014, 13:05:14 pm »
Добро е, се согласивме дека сообраќајните ни мојата ни твојата не вредат. Сеа може ли во 4 нови зимски гуми по сопствен избор? Еве ја бирам или conti или dunlop или goodyear зимски

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #4348 на: 08 Октомври 2014, 13:32:26 pm »
ќе чекaме дa пaдне првиoт снег и ке тркнеме дo вoднo не е битнo сo штo ќе дoјдaм битнo е дa имa 4 летни гуми :)јaс сум зa пирели :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #4349 на: 08 Октомври 2014, 14:53:03 pm »