Автор Тема: Гуми - Општо  (Прочитано 1843238 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
Одг: Гуми - Општо
« Одговори #4350 на: 08 Октомври 2014, 14:56:49 pm »
ќе чекaме дa пaдне првиoт снег и ке тркнеме дo вoднo не е битнo сo штo ќе дoјдaм битнo е дa имa 4 летни гуми :)јaс сум зa пирели :)
Хахаха Се глеа поштењачина од 100км. Дојди со ТВОЕТО рено, ако сакаш да покажеш нешто. Не е проблем и јас да дојдам со Лада Нива со летни крампони и да цепам на снег речиси ко` нормално возило со зимски гуми.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4351 на: 08 Октомври 2014, 17:25:00 pm »
пa кoј рече декa другaтa не е мoјa?или сaмo ти мoжеш дa имaш 2 кoли кoј вредaт целo бoгaствo с ние смртниците ке вoзиме скaпaници кoј вредaт кoлку твoите гуми нa aлфaтa...сите не сме сељaци пa дa купиме кoли зa дa се курчиме,нa нaс смртниците битнo ни е дa не oднесе oд тoчкa А дo тoчкa Б и дa биде редoвнo сервисирaнa.
зa греoтa стaнa фoрумoв
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #4352 на: 08 Октомври 2014, 17:29:14 pm »
Абе со реното ќе идеш или ќе купуваш нови гуми.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4353 на: 08 Октомври 2014, 20:50:53 pm »
@Busav, ако сакаш да докажеш дека со летни гуми се вози исто како со зимски и нема потреба за зимски гуми кога има снег на асфалт, тогаш не мудрувај, туку дојди со нормално возило опремено со летни гуми. Никој не ти брани да имаш и 500 коли какви сакаш. Не знам што ти е муабетот. Ја ќе дојдам со Стилото, кое нема ни аср ни тракшн контрол ни било какви други глупости, ама има (стари) зимски гуми. Алфата, за жал нема зимски гуми, така да нема да ја играм неа. Земи возило кое нема погон на 4 тркала и кое не е наменето за офроуд. Само така може да докажеме дали вредат или не зимски гуми. Ако ти е тоа муабетот. Ако сакаш да си го мериш кој колку и што има, немој со мене, не ме занима тоа. Си имам живот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #4354 на: 08 Октомври 2014, 21:08:17 pm »
Зошто да нема погон на 4 тркала? Погледни ги видевцата што ги ставив погоре. Намерно се ставени.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4355 на: 08 Октомври 2014, 21:16:50 pm »
Ги имам гледано и порано, сега не приметив дека си ги ставил. Како и да е, за да биде fair&square, доволно е да се појави со возило кое  е опремено со летни гуми, предвидени по димензија за тоа возило, и да нема погон на 4 тркала. И да извозиме до средно и назад. Ја прв, па он нека брка резултат.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4356 на: 08 Октомври 2014, 21:22:32 pm »
dobro tuka dzabe se objasnuvame koa pogresno se sfakame... se prepucavame za gluposti za*bi... eve da bide kako so treba ako go sredat patot do sredno vodno jas doagam so klioto so letni gumi ti zemi go stiloto taman imas na nego zimski...taman i dvete nemaat oprema osven abs i vozdusni pernicinja :)ako ne uspeam so klioto se vrakam po 4x4 :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4357 на: 08 Октомври 2014, 21:28:08 pm »
Ете така. Сега може да чекаме снег да падне :)

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #4358 на: 09 Октомври 2014, 16:34:14 pm »
Во Мотомобил центар со Групер купон - промена на зимски гуми за 250 ден.
http://grouper.mk/skopje/deal/motomobil-centar-promena-na-gumi

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4359 на: 09 Октомври 2014, 16:45:21 pm »
Јас искрено, прв пат слушам за ова Мотомобил. Иначе добра цена.

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #4360 на: 09 Октомври 2014, 17:08:09 pm »
Според мапата се наоѓаат некаде кај Dog Security. Си купив еден купон, блиску ми е, планирам при крај на месецов да отидам.
Сабајле имаше 6 продадени купони, сега веќе 21... ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4361 на: 09 Октомври 2014, 17:24:22 pm »
Мислам поранешните простории на мотоцентар во кисела вода.

Отсутен ScarfaceMkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #4362 на: 11 Октомври 2014, 21:00:25 pm »
Некое мислење за Nexen? Гледам доста коли почнаа да ги возат кај нас. По сајтовиве ривјуата не им се така лоши во однос на цена перформанси.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29794
    • CARclub.mk
« Одговори #4363 на: 11 Октомври 2014, 21:34:18 pm »
Немам некое посебно големо искуство - Полото што го имавме на тест беше со Нексен гуми. Не ми оставија никаков впечаток, што значи дека добро си ја вршат работата.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4364 на: 11 Октомври 2014, 21:55:08 pm »
На суво нема да приметиш некоја разлика, на влажно ќе осетиш најубава разлика.

Подобро стави најмали бандажи колку што поднесува возилото и стави си квалитетни гуми!