Автор Тема: Чистење на усисна грана  (Прочитано 601 пати)

Отсутен Lintrex

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Чистење на усисна грана
« на: 31 Мај 2026, 23:08:01 pm »
Здраво на сите.
Дали некој знае и може да ми понуди мајстор шо чисти усисна грана и усис на блок. Гледам со пескарење со лушпи од орев ги чистат но незнам кај нас таков мајстор. Сам не ми се чепка. Поздрав!

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2446
Одг: Чистење на усисна грана
« Одговори #1 на: 31 Мај 2026, 23:20:01 pm »
За кој бренд?

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6342
« Одговори #2 на: 31 Мај 2026, 23:58:42 pm »
Кај другар од маткачи мајстори и чекање, дојди петок, дојди вторник па нема никој, се суреди пред некој саат. Добри два викенди работа, прилично мачно, ама не е операција на мозок.
Чистење цела грана со одмастувачи, бензин и онаква жица за во тегли/шишиња, блокот беше исто цел затнат 2-3мм отвори само, исто и таму гребење и усисавање истовремено, егеерот исто затнат тотално се исчисти и таму и јаде плочка, дпфот затнат 101% се исече и ископа све., бог знае како работеше до сега.
Пациентот жив здрав.
Со глава гарантирам дека ако ја отвараше мајстор ни 30% немаше да биди исчистено од ова, туку само така ќе се зачисти ради реда. Некој мастори дури велеа само плочка да се стави и дпфот да се извади, другото ќе терало така..
Ако неќеш сам Барај некој ептен по препорака да е домаќин или џабе пари фрлени ќе е работата Пропратно друго све си оди да е затнато покрај усисната.

« Последно менување: 01 Јуни 2026, 00:34:46 am vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5423
« Одговори #3 на: 01 Јуни 2026, 18:57:21 pm »
Кај другар од маткачи мајстори и чекање, дојди петок, дојди вторник па нема никој, се суреди пред некој саат. Добри два викенди работа, прилично мачно, ама не е операција на мозок.
Чистење цела грана со одмастувачи, бензин и онаква жица за во тегли/шишиња, блокот беше исто цел затнат 2-3мм отвори само, исто и таму гребење и усисавање истовремено, егеерот исто затнат тотално се исчисти и таму и јаде плочка, дпфот затнат 101% се исече и ископа све., бог знае како работеше до сега.
Пациентот жив здрав.
Со глава гарантирам дека ако ја отвараше мајстор ни 30% немаше да биди исчистено од ова, туку само така ќе се зачисти ради реда. Некој мастори дури велеа само плочка да се стави и дпфот да се извади, другото ќе терало така..
Ако неќеш сам Барај некој ептен по препорака да е домаќин или џабе пари фрлени ќе е работата Пропратно друго све си оди да е затнато покрај усисната.

Ostaj so treba vreme, tuku nemozes da se otsmrdis posle od toa lajnata...

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Fatal1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
« Одговори #4 на: 04 Јуни 2026, 13:21:00 pm »
Јас лично барам за ауди бензинец ама немам среќа, еден нема кој ќе се нафати

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140